Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Νέο «όχι» από το ΣτΕ στη Βασιλική Θάνου

ΣτΕ: Απορρίφθηκε η αίτηση αναστολής της Β. Θάνου

Το Τμήμα Αναστολών του Συμβουλίου της Επικρατείας του θερινού τμήματος, σε σχηματισμό Ολομέλειας, απέρριψε τις αιτήσεις αναστολών που είχαν καταθέσει η τέως πρόεδρος της Επιτροπής Ανταγωνισμού Βασιλική Θάνου, η τέως αντιπρόεδρος Άννα Νάκου και δύο μέλη της ανεξάρτητης Αρχής, κατά νομοθετικής ρύθμισης που τους έθεσε εκτός της Επιτροπής Ανταγωνισμού. Οι προσφεύγοντες ζητούσαν να παραμείνουν στις θέσεις τους, έως ότου εκδικαστεί η υπόθεση τους επί της ουσίας από το ΣτΕ στο οποίο και έχουν ήδη προσφύγει.

Στις αιτήσεις τους υποστήριζαν ότι η θέσπιση του επίμαχου ασυμβιβάστου με το νόμο 4623/2019, παραβιάζει σειρά διατάξεων, τόσο  της κοινοτικής όσο και ελληνικής νομοθεσίας, και κάνοντας λόγο  για φωτογραφική κυβερνητική ρύθμιση με στόχο την απομάκρυνσή τους από τις θέσεις τους.

Οι Σύμβουλοι απέρριψαν τον ισχυρισμό των προσφευγόντων ότι συντρέχουν λόγοι δημοσίου συμφέροντος που επιβάλλουν την  χορήγηση της αναστολής, ενώ δεν έκαναν δεκτό και τον ισχυρισμό τους ότι υπάρχουν διοικητικές εκκρεμότητες στην Επιτροπή Ανταγωνισμού που επιζητούν λύση, καθώς δεν προσδιορίστηκε ποιες είναι αυτές οι εκκρεμότητες.

Εξάλλου, προσθέτουν οι σύμβουλοι Επικρατείας έχουν ήδη διοριστεί νέα μέλη στην εν λόγω Επιτροπή τα οποία οφείλουν να αντιμετωπίσουν  τις εκκρεμότητες. Αυτό είναι το δεύτερο «όχι» του Συμβουλίου της Επικρατείας για το επίμαχο ζήτημα καθώς στις 22 Αυγούστου 2019, ο προεδρεύων του θερινού τμήματος του ΣτΕ, αντιπρόεδρος Μιχάλης Πικραμένος, είχε απορρίψει την αίτηση για την έκδοση προσωρινής διαταγής, προκειμένου να «παγώσει» η απομάκρυνσή τους από την Επιτροπή Ανταγωνισμού.

Στις 6 Δεκεμβρίου 2019, έχει προσδιοριστεί η συζήτηση των κυρίων αιτήσεων ακυρώσεως των τεσσάρων, ενώπιον της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ολοκληρώνεται απόψε στο «Ολύμπιον» το #SKGLIVE! MUSIC FEST – «Ζωντανεύουμε τη δημιουργία»

Από την περασμένη Δευτέρα έως και απόψε (18/4) το «Ολύμπιον» δονείται από μουσικές και ήχους που ξεσηκώνουν τους θεατές οι οποίοι...

Ολοκληρώνεται απόψε στο «Ολύμπιον» το #SKGLIVE! MUSIC FEST – «Ζωντανεύουμε τη δημιουργία»