Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Θεσσαλονίκη: Τα καλύτερα πράγματα που μπορείς να κάνεις αυτό το Σ/Κ!

Οδηγός διασκέδασης από το TyposThes

Της Λεμονιάς Βασβάνη

 

Το Σαββατοκύριακο έφτασε και γιατί να μείνετε σπίτι; Το TyposThes επέλεξε μερικές από τις εκδηλώσεις που γίνονται στην πόλη μας και σας τις προτείνει. Η επιλογή δική σας!

 

 

 

Κρήτη: Η Μεγάλη Συνάντηση & Τοπικές Γεύσεις Ελλάδος στη ΔΕΘ

 

Η 14η Παγκρήτια Έκθεση "Κρήτη: Η Μεγάλη Συνάντηση & Τοπικές Γεύσεις Ελλάδος", θα πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη, στη ΔΕΘ - Περίπτερο 12, από 4 έως και 12 Μαΐου 2019.

«Ελάτε να γνωρίσετε, να γευτείτε και να προμηθευτείτε μοναδικές παραδοσιακές, αγνές γεύσεις και αρώματα από όλη την Κρήτη αλλά και την υπόλοιπη Ελλάδα», αναφέρουν οι διοργανωτές.

Εννέα ημέρες, δεκάδες παραγωγοί από την Κρήτη αλλά και από Αττική, Θεσσαλονίκη, Αχαΐα,Λάρισα, Δωδεκάνησα, Καβάλα, Ημαθία, Δράμα, Αρκαδία, Κιλκίς, Φλώρινα και αλλού, θα πλημμυρίσουν την Θεσσαλονίκη με τα εξαιρετικής ποιότητας, τοπικά προϊόντα τους.

Παράλληλα με το εμπορικό μέρος της Έκθεσης, πραγματοποιούνται πλούσιες πολιτιστικές εκδηλώσεις, οι οποίες αποτελούν ένα πολιτιστικό αντάμωμα όλων όσων υπηρετούν τον λαϊκό πολιτισμό.

Τις καθημερινές η έκθεση θα είναι ανοικτή από τις 11 το πρωί έως και τις 9.30 το βράδυ.

Όλες οι εκδηλώσεις εδώ: https://pagritiaekthesi.gr/programma-ekdiloseon-thessaloniki-2019-maios/?utm_source=MailingList&utm_medium=email&utm_content=typosb%40otenet.gr&utm_campaign=Newsletter_2_4_2019_15_41

 

1ο Thessaloniki Design Week στην πόλη

opisthen_design.jpg

«Ανα-Δημιουργία / Re-Creation» είναι ο τίτλος 1ου Design Week που θα πραγματοποιηθεί από σήμερα έως τις 12 Μαΐου 2019 στη Θεσσαλονίκη. Περιλαμβάνει εκθέσεις, συνέδρια, ημερίδες, workshops, παρουσιάσεις, ξεναγήσεις και άλλες παράλληλες δράσεις-εκδηλώσεις.

Η αυλαία ανοίγει στις 11 το πρωί σήμερα στο MOMus - Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης (ανοιχτά 10.00-18.00) με τα εγκαίνια α)Έκθεσης Έργων Βραβείων Γραφιστικής και Εικονογράφησης ΕΒΓΕ 2019 και β) Έκθεσης αφίσας και καρτών 10 γραφιστών από τη Θεσσαλονίκη και 10 από την Κωνσταντινούπολη  με θέμα το νερό.

Επίσης τις ίδιες ώρες στο MOMus - Πειραματικό Κέντρο Τεχνών θα εγκαινιαστεί η Έκθεση αρχιτεκτονικών προτάσεων open call και  Product Design - Αrts and Crafts με σύγχρονες τεχνολογίες. Στα Παλαιά Δημοτικά Σφαγεία θα εγκαινιαστεί Έκθεση του Τμήματος Αρχιτεκτόνων του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας με θέμα το post-industrial design, ενώ θα γίνει και προβολή διαλέξεων Empowerment. Τα επίσημα εγκαίνια του Thessaloniki Design Week θα είναι στις 12 το μεσημέρι στη Δ.Ε.Θ. Περίπτερο 10 (12.00-16.00). Θα ακολουθήσουν βραβεύσεις των διαγωνισμών και παρουσιάσεις επιλεγμένων έργων από τη διεθνή ανοιχτή πρόσκληση. Επίσης θα γίνουν παρουσιάσεις ψηφιακών τεχνολογιών στις παραγωγικές διαδικασίες και εργαστήρια.

Στις 19.30 θα γίνει στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης Τελετή Απονομής Ελληνικών Βραβείων Γραφιστικής και Εικονογράφησης ΕΒΓΕ 2019, ενώ στο λιμάνι Προβλήτα 1 - Αίθουσα Σταύρος Τορνές θα παρουσιαστεί Έκθεση εντύπου καλλιτεχνικών εκδηλώσεων, εξώφυλλα δίσκων και dvd. Εξάλλου το ΦΚΘ συμμετέχει με τις προβολές (στην ίδια αίθουσα) των ταινιών: “How to Steal a Chair” του Κωνσταντίνου Καμπούρογλου (μια ταινία για τον Στέργιο Δελιαλή) στις 7μμ και Bauhaus Spirit” των Niels Bolbrinker & Thomas Tielsch στις 9.

Στο πλαίσιο του Thessaloniki Design Week θα δημιουργηθεί τοιχογραφία στο 12ο Γυμνάσιο Θεσσαλονίκης από το  Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς και την καλλιτεχνική ομάδα Urban Act, ενώ στις 23.00 θα δοθεί το Party ΕΒΓΕ στο Ύψιλον (Άνω Λαδάδικα).

 

 

Ένας «μπλε» περίπατος μέχρι τις «μπλε» Ομπρέλες του Ζογγολόπουλου!

atzeda_walk.jpg

Ο φιλανθρωπικός Οργανισμός Make-A-Wish (Κάνε-Μια-Ευχή Ελλάδος) γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Ευχής τo Σάββατο 4 Μαΐου μαζί με τα υπόλοιπα παραρτήματά του σε 50 χώρες σε όλο τον κόσμο.

Οι διοργανωτές αναφέρουν: «Όπως κάθε χρόνο, καλούμε τον κόσμο να φορέσει κάτι μπλε και να περπατήσει μαζί με τους φίλους και υποστηρικτές μας, στα βήματα της 1ης Ευχής, του Chris που στις 29 Απριλίου 1980 έγινε αστυνομικός για μία ημέρα και αποτέλεσε πηγή έμπνευσης για τη δημιουργία του Οργανισμού “Make-A-Wish”.

Με αφετηρία το Μέγαρο Μουσικής στις 7:00μ.μ. και τερματισμό στις Ομπρέλες του Ζογγολόπουλου, θα στείλουμε το πιο αισιόδοξο μήνυμα, συμβάλλοντας στην εκπλήρωση ευχών παιδιών που πάσχουν από πολύ σοβαρές για τη ζωή τους ασθένειες.

 Παράλληλα με τον Περίπατο Ευχών, θα φωταγωγηθούν στα χρώματα του

Μake-A-Wish (Κάνε-Μια-Ευχή Ελλάδος) οι Ομπρέλες του Ζογγολόπουλου

και θα πραγματοποιηθούν εκδηλώσεις εορτασμού κατά την εκκίνηση και τον τερματισμό!»

* Προαιρετική Εισφορά Συμμετοχής: 4€

Εγγραφές: - Tην ώρα της εκδήλωσης. Τηλέφωνο Επικοινωνίας: 2310 523978.

 

 RUN TOGETHER στη ΔΕΘ

runtogether2suite.jpg

Την Κυριακή 5 Μαΐου 2019 τρέχουμε μαζί στη Θεσσαλονίκη, στον αγώνα δρόμου “RUN TOGETHER powered by INTERSPORT & SAUCONY”, και με καλό σκοπό: την ενίσχυση του Δημοτικού Ιδρύματος και Βρεφοκομείου «ο Άγιος Στυλιανός».

Είναι ένας αγώνας δρόμου που διεξάγεται τα τελευταία 5 χρόνια στην Αθήνα στο ΟΑΚΑ και φέτος έρχεται και στην πόλη μας για 1η φορά υπό την αιγίδα της Αντιδημαρχίας αθλητισμού του Δήμου Θεσσαλονίκης και την υποστήριξη της ΔΕΘ. Η εκκίνηση του RUN TOGETHER THESSALONIKI θα δοθεί στην είσοδο της ΔΕΘ Helexpo (από Λεωφ. Στρατού), την Κυριακή 5 Μαΐου 10.30 το πρωί, με δύο διαδρομές ενηλίκων, 3 και 6 χλμ και παιδικούς αγώνες για παιδιά 5 έως 12 ετών.

Γιορτή Ανακύκλωσης στα Δυτικά  

3f1.jpg

Η νέα «Πλατεία Ελευθερίας – Αλέξανδρος Υψηλάντης» υποδέχεται κατοίκους και επισκέπτες από όλη τη Θεσσαλονίκη, την Κυριακή 5 Μαΐου 2019, από τις 11 το πρωί, σε μια μεγάλη Γιορτή Ανακύκλωσης.

Ο Δήμαρχος Παύλου Μελά Δημήτρης Δεμουρτζίδης προσκαλεί όλη την πόλη σε μια μεγάλη συνέργεια του Δήμου Παύλου Μελά με την Αντιπεριφέρεια Ανάπτυξης & Περιβάλλοντος της Κεντρικής Μακεδονίας και την Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης, που διοργανώνεται στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Tropa Verde – Urbact III, στο οποίο συμμετέχει ο Δήμος Παύλου Μελά με άλλους 5 Δήμους από Ισπανία, Πορτογαλία, Γαλλία, Πολωνία, Ουγγαρία.

Η Πλατεία του δήμου θα λειτουργήσει ως Πράσινο Σημείο, στο οποίο οι πολίτες θα έχουν την ευκαιρία να συμμετέχουν φέρνοντας ανακυκλώσιμα υλικά που θα τα ρίξουν στον αντίστοιχο κάδο συλλογής προς ανακύκλωση και αυτόματα θα διεκδικούν σε κλήρωση την επιβράβευση με διάφορα χρήσιμα δώρα και προσφορές.

Για να συμμετέχει ο κάθε πολίτης στην κλήρωση πρέπει να φέρει 10 κουτάκια αλουμινίου ή 20 μπουκάλια πλαστικού(pet) ή ένα λίτρο τηγανέλαιο ή ένα παλιό κινητό ή μεταχειρισμένα γυαλιά ή μια μικρή ηλεκτρική συσκευή και η επιβράβευση περιλαμβάνει 12 ποδήλατα, κινητά τηλέφωνα, μηνιαίες συνδρομές στο δημοτικό κολυμβητήριο και στα δημοτικά γυμναστήρια, εισιτήρια για το Φεστιβάλ της Μονής Λαζαριστών, δωροεπιταγές από σούπερ μάρκετ, δωροεπιταγές για οπτικά είδη.

 

«Από την ανασκαφή στην παρουσίαση» στο Αρχαιολογικό Μουσείο

αρχαιολογικο.jpg

Η φωτογραφική έκθεση με τίτλο Από την ανασκαφή στην παρουσίας» εγκαινιάζεται στις 8μμ στο αίθριο του Αρχαιολογικού Μουσείου Θεσσαλονίκης. Διοργανώνεται από τον Σύλλογο Υπαλλήλων του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού Βόρειας Ελλάδας και εντάσσεται στις εκδηλώσεις που πραγματοποιεί ο σύλλογος με τίτλο «Οι εργαζόμενοι του Πολιτισμού στην κοινωνία».

Φέτος, με τη συμμετοχή των Εφορειών Αρχαιοτήτων Καστοριάς και Χαλκιδικής & Αγ. Όρους παρουσιάζεται φωτογραφικό υλικό που αντλήθηκε από το αρχείο των Εφορειών με κεντρικό θέμα την εργασία των υπαλλήλων του Πολιτισμού για την προστασία, συντήρηση και προβολή των αρχαιολογικών χώρων και μνημείων. Είσοδος ελεύθερη.

 

Έκθεση στη μνήμη του Κώστα Λούστα

atzeda_loustas.jpg

Με αφορμή τη συμπλήρωση πέντε χρόνων από το θάνατο του Κώστα Λούστα, η Νitra Gallery στη Θεσσαλονίκη (Φιλίππου 51, Ρωμαϊκή Αγορά) οργανώνει προς τιμήν του την 3η ατομική του έκθεση στη γκαλερί με τίτλο Cielo e mar που θα εγκαινιαστεί το Σάββατο 4 Μαΐου 2019, 12.00 το μεσημέρι.

 

ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΕΙΣ ΕΝΟΣ ΔΡΟΜΟΥ

από την Καπάνατζα στην οδό Αγίου Μηνά

atzeda_miet_odos_ag_mina_05.jpg

Οι πρόσφατες εργασίες ανάπλασης της οδού Αγίου Μηνά, κατά τις οποίες ήρθαν στο φως οι γραμμές του παλιού τραμ της Θεσσαλονίκης στάθηκαν η αφορμή για την έκθεση με τίτλο «ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΕΙΣ ΕΝΟΣ ΔΡΟΜΟΥ από την Καπάνατζα στην οδό Αγίου Μηνά» που φιλοξενεί το βιβλιοπωλείο του ΜΙΕΤ ( Τσιμισκή 11).

Διάρκεια έκθεσης: 17 Απριλίου έως 27 Ιουλίου 2019. Ωράριο έκθεσης: Δευτέρα-Τετάρτη 9:00-15:30, Τρίτη-Πέμπτη-Παρασκευή 9:00-20:00, Σάββατο 9:30-16:00. Είσοδος ελεύθερη. Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 288.036. Μ. Σάββατο (27/4): 9.30-16.00.

 

 

«Φόνισσα» στο Θέατρο Τ

fonissa.jpg

Απόψε , 4/5, στις 21.30 ανοίγει η αυλαία για τη «Φόνισσα» του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη, τη νέα παραγωγή της Πειραματικής Σκηνής της «Τέχνης», που ανεβαίνει στο Θέατρο Τ (Αλ Φλέμιγνκ 16) σε σκηνοθεσία Πάνου Δεληνικόπουλου. Στον ρόλο της Φραγκογιαννούς η Έφη Σταμούλη, η οποία επιστρέφει στη σκηνή της Θεσσαλονίκης με την εμβληματική ηρωίδα του μεγάλου μας πεζογράφου.

Έναν αιώνα μετά από την πρώτη δημοσίευση της «Φόνισσας», το 1903 στο περιοδικό «Παναθήναια», το κορυφαίο έργο του Παπαδιαμάντη εξακολουθεί να κεντρίζει το ενδιαφέρον, χάρη στην πολυπλοκότητά του και το ανεξάντλητο των αναγνώσεων και των ερμηνειών του. Στην πολυπλοκότητα της εμβληματικής ηρωίδας του Παπαδιαμάντη εστιάζει και η παράσταση, μια παράσταση με πέντε γυναίκες επί σκηνής που προσπαθούν να κατανοήσουν τα πολλαπλά πρόσωπα της αινιγματικής Φραγκογιαννούς.

Μόνο κλείστε εγκαίρως το εισιτήριό σας γιατί ήδη από τις πρώτες μέρες η προπώληση πάει εξαιρετικά καλά.

Παραστάσεις: Έως τις 28 Μαΐου 2019 | Κάθε Δευτέρα - Τρίτη - Παρασκευή - Σάββατο στις 21:30 και Κυριακή στις 20:00

Διάρκεια παράστασης: 80’

Τιμές εισιτηρίων: 14€ κανονικό | 12€ άνω των 65 | 10€ φοιτητών, ανέργων & ΑΜΕΑ | 10€ γενική είσοδος κάθε Τρίτη | ατέλειες κάθε Δευτέρα και Παρασκευή, με σειρά προτεραιότητας

Προπώληση εισιτηρίων: viva.gr

Τηλέφωνο κρατήσεων: 2310 854 333

 

 

Ερωτευμένος Σαίξπηρ» στο Θέατρο Μονής Λαζαριστών

atzeda_shakespear.jpg

Ο «Ερωτευμένος Σαίξπηρ» σε σκηνοθεσία Γιάννη Κακλέα με πρωταγωνιστή τον Βασίλη Χαραλαμπόπουλου, έρχεται στην Θεσσαλονίκη στο Θέατρο Μονής Λαζαριστών – Σκηνή Σωκράτης Καραντινός από 4 Μαΐου έως 1 Ιουνίου. Πρόκειται για μια παράσταση βασισμένη στο σενάριο των Marc Norman & Tom Stoppard και σε θεατρική διασκευή Lee Hall και μουσική Paddy Cunneen.

Τι θα δείτε; Μια ιστορία αγάπης αφιερωμένη σε αυτόν που έγραψε τη διασημότερη ιστορία αγάπης όλων των εποχών. Στην ελισαβετιανή Αγγλία, ο νεαρός συγγραφέας Γουίλιαμ Σαίξπηρ αναζητά απεγνωσμένα μια μούσα που θα τον εμπνεύσει να γράψει το νέο του θεατρικό έργο που ζητούν επίμονα οι πάτρωνές του. Τη βρίσκει στο πρόσωπο της πανέξυπνης Βιόλας, μιας νεαρής θαυμάστριας που λατρεύει τη δουλειά του νεαρού ποιητή Σαίξπηρ και λαχταρά να γίνει ηθοποιός, παρ’ ότι την εποχή εκείνη η υποκριτική αποτελούσε αυστηρά ανδρικό προνόμιο και οι γυναίκες απαγορευόταν να ανέβουν στη σκηνή. Έτσι, η Βιόλα μεταμφιέζεται σε άνδρα προκειμένου να συμμετάσχει στη νέα παράσταση. Μία τρυφερή και μοναδική ιστορία αγάπης αναπτύσσεται μεταξύ του Σαίξπηρ και της νεαρής κοπέλας, μία ιστορία που θα εμπνεύσει τον σπουδαίο δραματουργό να γράψει ένα από τα μεγαλύτερα θεατρικά κείμενα όλων των εποχών, το «Ρωμαίος και Ιουλιέτα».

Τη μετάφραση έκανε η Λουίζα Μητσάκου. Παίζουν: Βασίλης Χαραλαμπόπουλος, Έλλη Τρίγγου, Μπέτυ Λιβανού, Μίνα Αδαμάκη, Νίκος Ορφανός, Γιάννης Ποιμενίδης, Σωκράτης Πατσικας, Γιώργος Κοψίδας, Βαγγέλης Χατζηνικολάου, Θάνος Μπίρκος, Κωστής Μπούντας, Κωνσταντίνος Γεωργάλης, Δημήτρης Φουρλής, Βασίλης Ψυλλας, Αχιλλέας Σκευης, Στρατής Νταλαγιώργος, Αναστασία Στυλιανίδη, Δήμητρα Λημνιού, Αναστασία Κελέση. Παίζεται: Τετάρτη, Πέμπτη 20:00, Παρασκευή 21:00, Σάββατο και Κυριακή διπλή παράσταση 17:00 και 21:00.

Είσοδος: Κανονικά εισιτήρια: 30€,  25€,  20€, 15€, Ομαδικά (από 20 άτομα και πάνω):

Γραμματεία People Entertainment Group : 2168004868 – Παναγιώτης Φιλιππόπουλος.

Προπώληση: Εκδοτήρια του ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ Θεάτρου,  τηλ. 2315 200 200 , Εκδοτήρια ΚΘΒΕ Πλ. Αριστοτέλους  & Εκδοτήρια Μονής Λαζαριστών, Στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.viva.gr. Παραγωγή: People Entertainment Group.

 

Το δείπνο στο Αριστοτέλειον

atzzeda_deipnodinnerrlowstavroshabakis.com-5.jpg

Από Πέμπτη 2 έως και Κυριακή 12 Μαΐου παίζεται στο Θέατρο Αριστοτέλειον (Εθνικής Αμύνης 2 τηλ. 2310 262 051) «Το δείπνο» του Χέρμαν Κοχ.

Το διάσημο μπεστ σέλερ γραμμένο το 2009, το οποίο προκάλεσε παγκόσμια αίσθηση και έχει μεταφραστεί σε περισσότερες από 25 χώρες στον κόσμο,  ήρθε  για πρώτη φορά στην Ελλάδα, σε δραματουργική επεξεργασία και σκηνοθεσία της Λίλλυς Μελεμέ, σε μετάφραση της Κάτιας Σπερελάκη, τον Νοέμβριο του 2018, στο ανανεωμένο Σύγχρονο Θέατρο και έγινε μια από τις πιο επιτυχημένες παράστασης της χρονιάς.

Ενώ οι ήρωες δειπνούν σε ένα πολυτελές εστιατόριο (προσεγμένη η σκηνογραφική και σκηνοθετική δουλειά) με φαγητά εξεζητημένα και τιμές εξωφρενικές, στο βάθος γιγαντώνονται μυστικά, ψέματα, φιλοδοξίες και ρατσισμός.

Πρωταγωνιστές: Στέλιος Μάινας,  Κατερίνα Λέχου,  Λάζαρος Γεωργακόπουλος,  Κατερίνα Μισιχρόνη και  Γιώργος Κοτανίδηης.

 

 

Art στο Κολοσσαίον

atzeda_art.jpg

Η καλύτερη κωμωδία της Γιασμίνα Ρεζά μετά από έναν χειμώνα με συνεχή sold out στην Αθήνα, παρουσιάζεται στο θέατρο Κολοσσαίον (Βασ.Ολγας 150, Τηλ. 834996), στη Θεσσαλονίκη, σε σκηνοθεσία Θοδωρή Αθερίδη και μετάφραση Σταμάτη Φασουλή, από την Κυριακή του Πάσχα (28 Απριλίου) για λίγες παραστάσεις.

Πρωταγωνιστούν: Θοδωρής Αθερίδης, Άλκις Κούρκουλος και Γιώργος Πυρπασόπουλος.

Η υπόθεση; Ένας ζωγραφικός πίνακας, εξαιρετικά αφηρημένος, θα γίνει η αιτία να δοκιμαστεί για τα καλά η φιλία τριών ανδρών. Η ακριβή αγορά του ως επιλογή του ενός, θα προκαλέσει γενικευμένη κρίση στη σχέση τους.

Θα αναθεωρηθούν όλες οι άτυπες «βεβαιότητες», οι «σταθερές» που διαμορφώνονται μέσα στα χρόνια μεταξύ των φίλων. Η τέχνη μας εμπαίζει; Η ελευθερία της έκφρασης μήπως λειτουργεί ως άσυλο για τσαρλατάνους; Τι θα πει «αυτό το έργο μιλάει μέσα μου»;

Κι αν κάποιος λέει ψέματα , ποιος είναι αυτός; Ο Δημιουργός ή ο αποδέκτης; Ή και οι δυο; Ή κανένας; Μήπως φταίω εγώ, που δεν αναγνωρίζω την αξία του; Πώς μπορούμε να είμαστε φίλοι, όταν ο ένας τολμά κι επενδύει τεράστια ποσά σε ένα έργο που ο άλλος θεωρεί «σκουπίδι»; Οι διαφορές στην αισθητική αντίληψη των ανθρώπων κυοφορούν θεμελιακά, υπαρξιακά  ζητήματα προς επίλυση.

Ημέρες & Ώρες Παραστάσεων: Τετάρτη, Κυριακή 20:00, Πέμπτη & Παρασκευή 21:15, Σάββατο 18:30 & 21:15. Διάρκεια παράστασης: 80’.Εισιτήρια: 20 €, 17 €, 12 € (φοιτητικό, ΑΜΕΑ, ανεργίας, group). Προπώληση : Viva, Θεάτρο Κολοσσαίον και Φαργκάνη Art.

 

Ψέμα στο Ψέμα στο Ράδιο Σίτυ

psemastopsema.jpg

Η κωμωδία «Ψέμα στο Ψέμα» του Άντονυ Νίλσον ανεβαίνει στο Ράδιο Σίτυ (Παρασκευοπούλου και Βασ.Ολγας, τηλ 2310819153 και 2310824970) από την Κυριακή του Πάσχα 28/4 σε σκηνοθεσία Πέτρου Φιλιππίδη. Ο τελευταίος μαζί με τον Παύλο Χαϊκάλη θα γίνουν αστυνομικοί σε μια απολαυστική παράσταση. Η υπόθεση; Λίγο πριν επιστρέψουν στα σπίτια τους για τις διακοπές των Χριστουγέννων, δύο αστυνομικοί πρέπει να ανακοινώσουν σε ένα ηλικιωμένο ζευγάρι τον θάνατο της κόρης τους σε ένα ατύχημα. Δεν μπορούν όμως να τους στενοχωρήσουν κι έτσι αρχίζουν τα ψέματα που δημιουργούν πολλά ευτράπελα και παρεξηγήσεις!

Παίζουν ακόμη: Κώστας Τριανταφυλλόπουλος, Μελίνα Βαμβακά, Παναγιώτης Κατσώλης, Ελευθερία Μπενοβία, Ευγενία Παναγοπούλου, Χριστίνα Σπανιώτη.

Παραστάσεις μέχρι 19/5: 28/4 με 30/4  21:00, Τετάρτη, Πέμπτη, Παρασκευή, Κυριακή : 21:00, Κάθε Σάββατο: 19:00 & 21:30. Δεν θα γίνει παράσταση την Πρωτομαγιά.

Διάρκεια: 105' χωρίς διάλειμμα. Είσοδος: από 15 έως 27€. Προπώληση: ticketmaster.gr, 210 8938111, Public, Εκδοτήρια Θεάτρου (Τρίτη – Κυριακή: 10:30 – 13:30, 17:30-21:00). Παραγωγή: Θεατρικές επιχειρήσεις Κάρολος Παυλάκης.

 

Εκπαιδεύοντας τη Ρίτα στο Αυλαία

synedeuxi_katranidis2ekpaidevontas_ti_rita_3.jpg

Στο Θέατρο Αυλαία (ΧΑΝΘ πλευρά Τσιμισκή Τηλ 2310 230013) παίζεται έως 5/5  η ερωτική κωμωδία «Εκπαιδεύοντας τη Ρίτα» του Willy Russell σε απόδοση της Λίλιαν Δημητρακοπούλου και σκηνοθεσία Δάνη Κατρανίδη. Η υπόθεση; Ο Δρ. Φρανκ Μπράιαντ, καθηγητή Πανεπιστημίου θα κάνει μαθήματα για το Ανοιχτό Πανεπιστήμιο στην νεαρή κομμώτρια Ρίτα, την οποία θα παίξει η Παναγιώτα Βλαντή. Η συνάντηση όμως και η γνωριμία τους θα έχει ένα βαθύ αντίκτυπο και στους δύο….

Παραστάσεις μέχρι 5 Μαΐου: 28 και 30/4 στις 21.30, 2,3/5 στις 21.30. Και 29/4, 4 και 5/5 στις 18:30 & 21:30.

Διάρκεια: 120 λεπτά (με διάλειμμα). Εισιτήρια: 18 € γενική είσοδος, 15 € ανέργων / φοιτητικό / 65+. Προπώληση: Ταμείο θεάτρου Αυλαία και viva.gr. Παραγωγή: Θεατρικές Επιχειρήσεις Τάγαρη.

 

 

Γκλόρυ Νταίηζ στο Studio Vis Motrix

atzedas_glorydays.jpg

Το «Γκλόρυ Νταίηζ» από την ΟΜΑΔΑ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΣΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ θα φιλοξενηθεί στο Studio Vis Motrix (Έδισον 4)από 2-7 Μαΐου 2019 (εκτός Δευτέρας).

Μικρές σκηνές, τραγούδια, ιντερμέδια συνθέτουν την παράσταση Γκλόρυ Νταίηζ, που διακωμωδεί επεισόδια από τη ζωή σε μια χώρα με ένδοξο παρελθόν. Η παράσταση συνδέει τη σύγχρονη ελληνική πραγματικότητα με τη δημοκρατία της Βαϊμάρης: μια κοινωνία με ηττημένη ψυχολογία που εκφασίζεται. Αντλεί την αισθητική της από το γερμανικό καμπαρέ θέτοντας στο επίκεντρο την πολιτική σάτιρα.

Ακροβατεί ανάμεσα στο γελοίο και το τραγικό, σχολιάζοντας παράλληλα τη θέση του καλλιτέχνη - σαλτιμπάγκου, που σαρκάζει την πραγματικότητα από τη θέση του περιθωρίου ενώ την ίδια στιγμή υποφέρει αποτελώντας μέρος της.

Τρεις περφόρμερ-κλόουν ρίχνονται πάνω στη σκηνή απόλυτα εκτεθειμένοι στα βλέμματα των θεατών. Αμήχανοι αλλά απόλυτα διαθέσιμοι, επιτελούν το ρόλο τους ως όργανα της ανατροπής, διακινδυνεύοντας συνεχώς να ανατραπούν οι ίδιοι.

Κείμενα: Αλέξανδρος Κυπριώτης, Σκηνοθεσία: Κλαίρη Χριστοπούλου, Δραματουργία: Κλαίρη Χριστοπούλου, Σόνια Σαμαρτζίδου, Αλέξανδρος Ζαφειριάδης, Σκηνικά – Κοστούμια: Σόνια Σαμαρτζίδου,

Κίνηση: Δέσποινα Καπουλίτσα, Σχεδιασμός Φωτισμού: Αθηνά Μπανάβα,

Χειρισμός Κονσόλας Ήχου: Θένια Χριστάκου, Φωτογραφίες: Θανάσης Κριτσωτάκης. Παραγωγή: Ομάδα ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΣΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ

Επί σκηνής: Αλέξανδρος Ζαφειριάδης, Δέσποινα Καπουλίτσα,

Κλαίρη Χριστοπούλου.

ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ: 2-7 Μαΐου 2019 εκτός Δευτέρας, ώρα 21:15. Διάρξεια:

70 λεπτά. Είσοδος: 12 ευρώ, 8 ευρώ (μειωμένο: φοιτητικό, ανέργων, ατέλειες). Πληροφορίες κρατήσειςΤ. 693 401 5275 καθημερινά 5-8μμ.

 

"Το Μπουλούκι... Το μυστικό του ανέμου" στο Άνετον

boulouki2.jpg

"Το Μπουλούκι... Το μυστικό του ανέμου" του Νίκου Ορτετζάτου καταφθάνει στο Δημοτικό Θέατρο Άνετον από τις 3 έως τις 8 Μαίου από τo "Eclipses Group Theater" για να μας δώσει γεύσει από παλιό, αρώματα που δεν έχουμε ξανασυναντήσει επί σκηνής, πρόσωπα βγαλμένα από άλλη εποχή και βαλμένα στο σήμερα μας μέσα από μια ρετρό-φρέσκια ματιά που θα μας ταξιδέψει για δύο ολόκληρες ώρες σε μια ξεχωριστή θεατρική πράξη με στοιχεία παλιάς επιθεώρησης.

Πέντε άνθρωποι, πέντε προσωπικότητες εντελώς διαφορετικές μεταξύ τους συναντιούνται μετά από την πεισματική παρότρυνση της Μαριγώς Καστελάνου δημιουργώντας μια δύσκολη μα συνάμα υπέροχη διαδρομή ενός φιλόδοξου θιάσου. Ένα ορμητικό γαϊτανάκι στιγμών που οδηγούν στην τραγική αποκάλυψη που ποτέ δεν θέλει να παραδεχτεί και να αντιμετωπίσει ένας άνθρωπος του θεάτρου. Η παράσταση μέσα από την έρευνα των ιστορικών μπουλουκιών και την αναζήτηση όλης της κουλτούρας της εποχής επιθυμεί να αναδείξει την ιστορική αξία των περιπλανώμενων μπουλουκιών στις αρχές του 20ου αιώνα, αλλά και την ιστορία και τον πολιτισμό της ευρύτερης ελληνικής επαρχίας μέσα από την σκιαγράφηση της ζωής μιας μεγάλης κυρίας του θεάτρου αλλά και όλων των συνοδοιπόρων της.

Από τις 3 έως τις 8 Μαίου στο Δημοτικό Θέατρο Άνετον Παρασκευοπούλου 42, Θεσσαλονίκη. Ώρα έναρξης: 21.00

Εισιτήρια: Κανονικό 12 ευρώ / Μειωμένο 8 ευρώ / Ατέλειες & ανέργων 5 ευρώ

Προπώληση: 10 ευρώ. Τηλέφωνο για πληροφορίες και κρατήσεις: 6939878334.

 

«Υπηρέτης δύο αφεντάδων» στο Θέατρο ΕΜΣ

atzeda_ypiretis.jpg

Παράταση πήρε μέχρι και την Κυριακή 5 Μαΐου 2019 ο «Υπηρέτης δύο αφεντάδων» του Κάρλο Γκολντόνι που ανεβάζει το ΚΘΒΕ στο Θέατρο της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών. Η διασκευή και σκηνοθεσία που έκανε ο Μιχάλης Σιώνας δίνει άλλο αέρα στο γνωστό έργο του Κάρλο Γκολντόνι.

Η υπόθεση; Ο ευφάνταστος και παμπόνηρος Τρουφαλντίνο ξεσηκώνει με τις περιπέτειες και τα τεχνάσματα του το κοινό καθώς στην αγωνιώδη προσπάθειά του να υπηρετήσει ταυτόχρονα δύο αφεντάδες μπλέκει σε ένα γαϊτανάκι παρεξηγήσεων, ανατροπών και κωμικών καταστάσεων.

 Ένα έργο γραμμένο από τον αναμορφωτή της Ιταλικής κωμωδίας, Κάρλο Γκολντόνι, που σατιρίζει ανελέητα την κοινωνία της εποχής του, ωστόσο, παραμένει κλασικό αλλά και επίκαιρο έως και σήμερα. Στο ρόλο του Υπηρέτη Τρουφαλντίνο ο Θανάσης Ραφτόπουλος.

Παίζουν: Λίλα Βλαχοπούλου (Μπριγκέλλα), Γιώργος Δημητριάδης (Ντοττόρε), Χρήστος Διαμαντούδης (Σίλβιο),  Θανάσης Δισλής (Σερβιτόρος), Στεφανία Ζώρα (Κλαρίσσα), Γεωργία Κυριαζή (Σερβιτόρος), Ειρήνη Κυριακού (Σμεραλντίνα), Φανή Ξενουδάκη (Σερβιτόρος), Νίκος Ορτετζάτος (Πανταλόνε), Θανάσης Ραφτόπουλος (Τρουφαλντίνο), Τάσος Ροδοβίτης (Καμαριέρης, Σερβιτόρος), Άννα Σωτηρούδη (Μπεατρίτσε), Γιάννης Τσεμπερλίδης (Φλορίντο), Άννη Τσολακίδου (Αχθοφόρος)

 Μουσικός επί σκηνής: Αλέξανδρος Ιωάννου.

 Ημέρες και ώρες παραστάσεων: Τετάρτη στις 18:00, Πέμπτη - Παρασκευή - Σάββατο στις 21:00, Κυριακή στις 20:00. Είσοδος από 5 έως 13 ευρώ.

 

 

 

 

 

 

 

«Πυρκαγιές» στο Βασιλικό Θέατρο

pyrkagies.jpg

Παράταση μέχρι Κυριακή 5 Μαΐου 2019 πήραν και οι «Πυρκαγιές» στο Βασιλικό Θέατρο. Η Ιώ Βουλγαράκη σκηνοθετεί το έργο του πολυβραβευμένου Λιβανοκαναδού συγγραφέα Ουαζντί Μουαουάντ, που ασίζεται σε πραγματικά γεγονότα από τον εμφύλιο πόλεμο που ρήμαξε την πατρίδα του. Η υπόθεση;

Η  Ζαν και ο Σιμόν - δίδυμα αδέλφια - ακολουθώντας  τις τελευταίες επιθυμίες της μητέρας τους Ναουάλ, καλούνται να κάνουν ένα ταξίδι πέρα από το χρόνο και τον τόπο, για να αναζητήσουν έναν πατέρα, τον οποίο νόμιζαν νεκρό και έναν αδελφό, που αγνοούσαν την ύπαρξή του. Στον ρόλο της Ναουάλ η Ντίνα Μιχαηλίδου.

Η παράσταση είναι κατάλληλη άνω των 15 ετών.

Παίζουν: Μάρκος Γέττος (Ουαχάμπ), Δανάη Επιθυμιάδη (Ζαν), Ελένη Θυμιοπούλου (Σαουντά, Ελχάμ), Νίκος Καπέλιος (Γιατρός, Μανσούρ), Γιώργος Καύκας (Ερμίλ Λεμπέλ), Δημήτρης Κοτζιάς (Αμπντελμαλάκ), Ανδρέας Κουτσουρέλης (Αμπντεσσαμάντ), Ευσταθία Λαγιόκαπα (Ναουάλ 14 - 19 χρόνών), Ντίνα Μιχαηλίδου (Ναουάλ 60 - 64 χρόνων), Γρηγόρης Παπαδόπουλος (Ραλφ, Πολιτοφύλακας, Φωτογράφος), Κώστας Σαντάς (Χαμσεντίν), Εύη Σαρμή (Ναουάλ 40 - 45 χρόνων), Δημήτρης Σιακάρας (Φαχίμ), Χρίστος Στυλιανού (Νιχάντ), Ορέστης Χαλκιάς (Σιμόν), Κωνσταντίνος Χατζησάββας (Αντουάν).

Ημέρες και ώρες παραστάσεων: Τετάρτη στις 18:00, Πέμπτη-Παρασκευή - Σάββατο στις 20:30, Κυριακή στις 19:00. Είσοδος από 5 έως 13 ευρώ.

 

 

 

 

Το ΦΚΘ στο Thessaloniki Design Week 2019

delialis.jpg

Το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης συμμετέχει στις εκδηλώσεις του Thessaloniki Design Week 2019, με ένα διήμερο προβολών ταινιών που αναδεικνύουν τη γοητεία του design σε διάφορους τομείς της ανθρώπινης ζωής, πλαισιώνοντας έτσι κινηματογραφικά το προφίλ της φετινής διοργάνωσης.

Οι προβολές θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 4 και την Κυριακή 5 Μαΐου 2019 στην αίθουσα Σταύρος Τορνές, στην Αποθήκη 1 στο Λιμάνι, και περιλαμβάνουν τρεις ταινίες:

- Το αριστούργημα του Φριτς Λανγκ Metropolis, ταινία - σταθμός στην ιστορία της κινηματογραφικής επιστημονικής φαντασίας

-Το ντοκιμαντέρ Το πνεύμα του Μπάουχαους των Νιλς Μπόλμπρινκερ και Τόμας Τιλς που χαρτογραφεί την ιλιγγιώδη πορεία που διέγραψε το καλλιτεχνικό ρεύμα του Bauhaus, από τις πρώτες στιγμές δόξας και ουτοπικής ονειροπόλησης μέχρι την παρακμή και τη διάψευση των προσδοκιών, και

- Το ντοκιμαντέρ του Κωνσταντίνου Καμπούρογλου Πώς να κλέψετε μια καρέκλα, το πορτρέτο του designer – συλλέκτη Στέργιου Δελιαλή που έφυγε πρόσφατα, και της ζωής του στα συντρίμμια του ονείρου του, του Μουσείου Design Θεσσαλονίκης.

 

Πρόγραμμα προβολών

Αίθουσα Σταύρος Τορνές (Αποθήκη 1, Λιμάνι, τηλ. 2310378400), γενική είσοδος: 3 €

 

Σάββατο 4/5 Metropolis 20:00 

Κυριακή 5/5 How to Steal a Chair 19:00, Bauhaus Spirit 21:00

 

 

Παρουσίαση: Σπουδές στον Καναδά στο Ανατόλια

anatolia_college_macedonia_hall_1.jpg

Τα πλεονεκτήματα του Καναδά, για τους νέους που επιθυμούν να σπουδάσουν στο εξωτερικό, παρουσιάζονται στην ανοιχτή εκδήλωση που οργανώνει το Γραφείο Συμβουλευτικής για Σπουδές στις ΗΠΑ (US College Counseling Office) του Κολλεγίου Ανατόλια σε συνεργασία με την Πρεσβεία του Καναδά στην Ελλάδα. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 5 Μαΐου 2019, στις 6 το απόγευμα, στη Βιβλιοθήκη Ελευθεριάδης του Κολλεγίου Ανατόλια, με ομιλήτρια την κα Vanessa Podgurny,  Εμπορική Ακόλουθο της Πρεσβείας του Καναδά στην Αθήνα. Η παρουσίαση θα γίνει στην αγγλική γλώσσα. Μετά το τέλος της παρουσίασης η κα Ποντγκόρνι θα είναι διαθέσιμη να απαντήσει σε ερωτήσεις και να παράσχει χρήσιμες διευκρινίσεις και πληροφορίες, όχι μόνο ως εκπρόσωπος της καναδικής κυβέρνησης αλλά, και από προσωπική εμπειρία καθότι είναι  και η ίδια απόφοιτος πανεπιστημίων του Καναδά.

Ο Καναδάς έχει ορισμένα από τα καλύτερα εκπαιδευτικά ιδρύματα του κόσμου στα οποία σπουδάζουν περίπου 500.000 ξένοι φοιτητές. Περισσότερα από 15.000 προγράμματα προσφέρουν στους φοιτητές ποικίλες επιλογές σε όλο το φάσμα των επιστημών και της έρευνας.  Ο Καναδάς είναι μια φιλόξενη πολυπολιτισμική χώρα που υποστηρίζει τους ξένους φοιτητές, καθώς τους επιτρέπει κατά τη διάρκεια των σπουδών τους να εργάζονται, με μερική απασχόληση, είτε εντός του εκπαιδευτικού ιδρύματος είτε στην αγορά εργασίας, δίνοντάς τους την ευκαιρία να αποκτήσουν χρήσιμη εργασιακή εμπειρία και επιπλέον οικονομικούς πόρους. Επίσης, ο Καναδάς επιτρέπει στους ξένους αποφοίτους καναδικών πανεπιστημίων ή κολλεγίων να παραμείνουν στη χώρα για χρονικό διάστημα αντίστοιχο με τη διάρκεια των σπουδών τους για να εργαστούν και να αποκτήσουν πολύτιμη εμπειρία στον τομέα που επιθυμούν. Στα πλεονεκτήματα του Καναδά προστίθενται τα προσιτά δίδακτρα, το υψηλό επίπεδο ποιότητας ζωής και η ασφάλεια.

Για ηλεκτρονική δήλωση συμμετοχής - RSVP: http://anatolia.edu.gr/study-in-canada 

 

 

Ο πρίγκιπας Λεμόνης και η όμορφη Κρεμμύδω στο Φαργκάνη

 

Το αγαπημένο μουσικό παραμύθι του Γ. Σακελλαρίδη Ο πρίγκιπας Λεμόνης και η όμορφη Κρεμμύδω γίνεται θεατρική παράσταση και ανεβαίνει στο Φαργκάνη (Αγ. Παντελεήμονος 10 Αρχή Ιασωνίδου- Καμάρα, τηλ. 2310-208-007). Από το Θέατρο του Βορρά μια παράσταση, με τα πολυαγαπημένα τραγούδια του Πρίγκιπα Λεμόνη! Τα παιδιά, γνωρίζουν από κοντά το

Λεμόνη και την Κρεμμύδω που μιλούν για τη δύναμη της αγάπης! ΓΙΑ ΜΙΑ ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ Σάββατο 4/5  στις 5:15μ.μ.

 

 

 

Dj's All Star Party στο Shark

atzeda_shark.jpg

Το πιο επιτυχημένο concept party συνεχίζεται για δέκατη-έκτη συνεχή χρονιά στην Θεσσαλονίκη. Κυριακή 5 Μαΐου από τις 07:00 το απόγευμα στο Shark Bar | Restaurant(Αργοναυτών 2 και Θ. Σοφούλη). Οι καλύτεροι djs από τα πιο πετυχημένα club και bar της Θεσσαλονίκης και της Χαλκιδικής θα είναι εκεί δημιουργώντας ένα μοναδικό Dj set.

 Το line up:   Thanos Athanasiadis (Ensayar, Whope), T-Bird (J'Adore), Vassilis Varsamis (Circo Entertainment), Mario Touloumtzi (Blanc, Λευκή Άμμος), Linos (Apallou, Olympion, Koyote, U-Bar Project), Nikos Balas (Lodge), Dapeace (Flying Carpet, J'adore), Christiana Katsirma (Cheval), Antonis Zokos (Plus Radio 102,6), John Sivris (Pantheon, U-Bar), Officer (Future of Mater) , Thomas Rossidis (Shark, ARC, NOAH).

Κρατήσεις τηλ : 2310 416855

 

Θέμης Αδαμαντίδης - Χρήστος Μενιδιάτης στο Voice Live Stage

adamadidis.jpg

Ο Θέμης Αδαμαντίδης και ο Χρήστος Μενιδιάτης ενώνουν τις δυνάμεις τους και ανεβαίνουν Θεσσαλονίκη παρέα με τους Kings, στο Voice Live Stage.

Το Voice Live Stage θα είναι ανοιχτό το Μεγάλο Σάββατο καθώς και την Κυριακή του Πάσχα. Μεγάλη Παρασκευή θα είναι κλειστό.

Τιμή φιάλης: Απλή 150€, Special 170€ , Premium 220€. Τηλέφωνο κρατήσεων: 2310-533332.

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ