Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Ένας Θεσσαλονικιός στην London Art Biennale!

Ο εικαστικός καλλιτέχνης Σταύρος Δίτσιος θα συμμετέχει με το έργο «Μετάλλαξις»

Mε το έργο του με τίτλο «Μετάλλαξις» ( λάδι σε καμβά) που επιλέχθηκε ανάμεσα σε πολλά, ο Θεσσαλονικιός εικαστικός καλλιτέχνης Σταύρος Δίτσιος θα συμμετέχει στη Biennale στο King's Road, στο Chelsea, Old Town Hall στο Λονδίνο από 22 έως 26 Μαΐου 2019.

Λίγα λόγια για το έργο 

Το έργο «Μετάλλαξις» επικεντρώνεται στο διαρκές ταξίδι του έργου τέχνης καθώς παύει να υπάρχει οριοθέτηση μεταξύ τέχνης και πραγματικότητας. Το έργο τέχνης είναι το πάγωμα της στιγμής, η αναζήτηση όμως είναι διαρκής και μεταλλάσσεται.

Οι δημιουργίες του Σταύρου Δίτσιου, εμπνευσμένες από τον αφαιρετικό εξπρεσιονισμό έχουν βαθύ συμβολικό χαρακτήρα, αναζητώντας απαντήσεις σε βασικά υπαρξιακά ερωτήματα. Ο καλλιτέχνης καταργεί τη ρεαλιστική μορφή, όμως κρατάει το περιεχόμενο και μεταφέρει στα έργα του τους συνεχείς προβληματισμούς του για τη σημερινή πραγματικότητα. Η τεχνολογία και τα αδιέξοδα της, ο άνθρωπος σε σχέση με τη φύση, η ζωή ως συμπαντική προέκταση και η συνεχής μεταβολή της σε ενέργεια και δημιουργία είναι κάποια από τα ζητήματα που θίγονται στο πολυεπίπεδο έργο του.

Χρησιμοποιεί τα μοτίβα ως σημεία επαφής με την πραγματικότητα, ενώ από την άλλη εγκαταλείπει οποιαδήποτε διακριτά σημάδια για να αιωρηθεί και να αποσπαστεί από οτιδήποτε απτό. Οι αλληλοεπικακυλύπτομενες επιφάνειες, η ταυτόχρονη χρήση τυπωμάτων και η χρήση πολλαπλών υλικών και εργαλείων προσδιορίζουν την τεχνική του ζωγράφου.

 

Ποιος είναι ο Σταύρος Δίτσιος

stavros_ditsios_2.jpg

Ο Σταὐρος Δἰτσιος γεννήθηκε στην Θεσσαλονίκη το 1978. Σπούδασε ζωγραφική στην Ακαδημία Καλών Τεχνών της Φλωρεντίας, Ιταλία (1997 - 2001).

Μεταξύ των καθηγητών του ήταν ο Umberto Borella. O Σταὐρος Δἰτσιος ζει και εργάζεται στη Ελλάδα.

Έχει κάνει πολλές ατομικές εκθέσεις σε Ελλάδα και Εξωτερικό. Συμμετείχε στην Biennale: 2 της Θεσσαλονίκης υπό την αιγίδα του Κρατικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης. Έργα του ανήκουν στην συλλογή του Μουσείου Βορρέ, Αθήνα, στο Ελληνικό Υπουργείο Δικαιοσύνης και Εσωτερικών καθώς και σε ιδιωτικές συλλογές. 

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ