Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

«ΓΕΝΟΙΤΟ»: Βιβλιοπαρουσίαση στο Ροδολίβος Σερρών

Το νέο του συγγραφικό πόνημα παρουσιάζει το Σάββατο ο Γιώργος Ν. Βογιατζής

Το νέο του συγγραφικό πόνημα παρουσιάζει στη γενέτειρά του το Ροδολίβος Σερρών, ο συγγραφέας-ερευνητής Γιώργος Ν. Βογιατζής. Η πρώτη αυτή παρουσίαση του βιβλίου, θα γίνει το Σάββατο 10 Αυγούστου, στις 8 το απόγευμα, στο καφέ-μπαρ «Ερωδιός», στην πλατεία «ΟΧΙ», του χωριού.

Για το ποιητικό αυτό έργο που φέρει τον τίτλο «ΓΕΝΟΙΤΟ», θα μιλήσουν οι φιλόλογοι Δήμητρα Τομαρά και Έλενα Παρδή, ενώ πέρα από την κριτική τους ματιά πρόκειται να αναγνώσουν και ορισμένα αποσπάσματά του. Επίσης για το νέο αυτό βιβλίο καθώς και για το έργο του συνολικά, θα μιλήσει και ο ίδιος οι συγγραφέας.

Ποιος είναι ο Γ. Ν. Βογιατζής

Ο Γιώργος Ν. Βογιατζής, γεννήθηκε στο Ροδολίβος Σερρών το 1959, από αγροτική οικογένεια. Είναι πτυχιούχος του Ε.Α.Π., στη Σχολή Ανθρωπιστικών Σπουδών στο Πρόγραμμα Σπουδές στον Ελληνικό Πολιτισμό και εργάζεται στο Υπουργείο Οικονομικών (ΔΥΟ).

Από το 1978 ασχολήθηκε με τα πολιτιστικά δρώμενα της περιοχής και από το 1989 μέχρι το 2010, ως πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Ροδολίβους, πρωτοστάτησε στη δημιουργία θεσμικών εκδηλώσεων στην περιοχή του Παγγαίου όπως Φεστιβάλ Αρχαίας Αμφίπολης, Ορφικοί Αντίλαλοι Ροδολίβους, Κουρήτος (Γιορτή Κρασιού στο Ροδολίβος) και άλλων θεατρικών, χορευτικών και εικαστικών τμημάτων.

Συνεργάστηκε στενά με τους πολιτιστικούς φορείς του Νομού Σερρών, προσπαθώντας να δημιουργήσει ένα θεσμοθετημένο δίκτυο πολιτιστικών ανταλλαγών. Παράλληλα ερευνά και καταγράφει την προϊστορία και την ιστορία του Παγγαίου.

Τα βιβλία του

Είναι συγγραφέας επτά βιβλίων:                                      

  • «Ορφέας-Παγγαίο-Ροδολίβος», 1990
  •  «Έτος μ.Χ…», 1992
  • «Οι βραχογραφίες του Παγγαίου αποκαλύπτουν», 1996
  • «Κουρήτες – Δερβίσσηδες», 2002
  • «Πάγγαιον όρος… Ορφέας, Όμηρος, Σικελιανός» (σε συνεργασία με τον Κώστα Σίμογλου), 2009
  • «Το θαύμα της Παναγίας»,2013
  • ΓΕΝΟΙΤΟ, 2019

Συνδικαλιστής και Δήμαρχος Αμφίπολης

Συμμετέχοντας στο συνδικαλισμό του εργασιακού του κλάδου, διετέλεσε αντιπρόεδρος των Ελεγκτών ΟΤΑ Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης από το 1989 έως το  2002. Το 1993 ήταν συνεργάτης στο διεθνές ιστορικό συνέδριο των Σερρών και το 1999-2000 συνεργάστηκε με τη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Σερρών για την επανέκδοση του Βιβλίου του Ε. Στράτη, «Ιστορία της πόλεως των Σερρών». Από το 1983 έως το 2002, ως Ελεγκτής των οικονομικών των  Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΟΤΑ), απέκτησε μεγάλη εμπειρία πάνω στη λειτουργία της πρωτοβάθμιας Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Ως εκλεγμένος Νομαρχιακός Σύμβουλος Σερρών, από το 1998 έως το 2006, έδωσε ιδιαίτερη βαρύτητα σε θέματα πολιτισμού και τουρισμού και στην προώθηση των έργων και των υποδομών στη Περιοχή του Παγγαίου, ενώ καθ’ όλη την οκταετία ως μέλος της Νομαρχιακής Επιτροπής διαχειρίσθηκε μαζί με τον Νομάρχη, τις δράσεις και την ολοκλήρωση των έργων της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Σερρών. Διετέλεσε Δήμαρχος Αμφίπολης από το 2010 έως την 1η Σεπτεμβρίου του 2014.

Δ. Π.

 

 

ΣΥΡΕΤΕ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΣΥΡΕΤΕ ΔΕΞΙΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ανδρουλάκης: Ο πυρήνας της διαφθοράς βρίσκεται μέσα στο Μέγαρο Μαξίμου
Δηλώσεις του προέδρου του ΠΑΣΟΚ πριν από τη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου και της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος
Ανδρουλάκης: Ο πυρήνας της διαφθοράς βρίσκεται μέσα στο Μέγαρο Μαξίμου
Θεσσαλονίκη: Στη Θέρμη η Άννα Φόνσου – Συνάντηση για «Το Σπίτι του Ηθοποιού»
Η ηθοποιός και σκηνοθέτιδα συναντήθηκε με το δήμαρχο, Θεόδωρο Παπαδόπουλο, για το ενδεχόμενο να λειτουργήσει δομή στη Θεσσαλονίκη
Θεσσαλονίκη: Στη Θέρμη η Άννα Φόνσου – Συνάντηση για «Το Σπίτι του Ηθοποιού»