Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Θεσσαλονίκη: Ανοίγουν αυλαία τα «Μερκούρεια» - Με ελεύθερη είσοδο

Από το Θεατρικό Εργαστήρι «ΘΕΣΠΙΣ» του δήμου Νεάπολης-Συκεών

Με τη "Φαύστα" του Μποστ από το Θεατρικό Εργαστήρι «ΘΕΣΠΙΣ» του δήμου Νεάπολης-Συκεών, ένα ιδιόμορφο έργο της σύγχρονης ελληνικής δραματουργίας, ιδιαίτερα αγαπητό στο πλατύ κοινό ανοίγουν αυλαία στις τα φετινά Μερκούρεια στο δήμο Νεάπολης – Συκεών την Τετάρτη 21 Αυγούστου στις 9 στο Δημοτικό Ανοιχτό Θέατρο «Μάνος Κατράκης» στις Συκιές. 

Επιμένοντας σταθερά στην προβολή των Δημοτικών Περιφερειακών Θεάτρων παρά τις δυσκολίες και τις αντιξοότητες, τα φώτα του θεάτρου στρέφονται για άλλη μια χρονιά στο Ανοιχτό Θέατρο Συκεών «Μάνος Κατράκης», όπου για μία ολόκληρη εβδομάδα, από τις 21 έως τις 29 Αυγούστου, ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. της χώρας, μαζί με το Κρατικό Θέατρο Βόρειας Ελλάδας και τις δημοτικές σκηνές Νεάπολης-Συκεών θα παρουσιάσουν για 25η χρονιά, αξιόλογες και ιδιαίτερα σημαντικές παραστάσεις, στο πλαίσιο ενός θεσμού που έχει καταξιωθεί στις συνειδήσεις των θεατρόφιλων –και όχι μόνο- και αποτελεί γεγονός αναφοράς στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης.

Ο συγγραφέας της Φαύστας πήρε την ιδέα του έργου του από ένα σκίτσο, στο οποίο ένας καρχαρίας έφαγε κάποιο παιδί που κολυμπούσε. Αυτός στάθηκε ο πυρήνας της "Φαύστας", του μικρού κοριτσιού που ξαναβρίσκεται με τους γονείς του έπειτα από δώδεκα χρόνια, βγαίνοντας από την κοιλιά του κήτους που ψαρεύει ο μανιώδης ψαράς πατέρας.

Το σουρεαλιστικό πνεύμα είναι διάχυτο, η ιδέα του θανάτου διακωμωδείται και αυτό δημιουργεί ένα παράλογο σύμπαν με τελείως αφύσικες αντιδράσεις.

Παίζουν με αλφαβητική σειρά:

Αθανασίου Ροδούλα, Βαρθόπουλος Γιώργος, Βασιλείου Ξένια, Καραγιαννίδου Άννα, Πετρίδου Εύα, Πολυμέρη Θεοδώρα, Ρεντίνα Ρεγγίνα, Τσιγερίδης Αντώνης, Φαλάγγας Νίκος, Φαρμάκη Μαρία, Χαριτίδη Αθηνά

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ