Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Οι πρώτες συναυλίες του 2020 στη Θεσσαλονίκη!

Με τζαζ στο Μέγαρο στην Πρωτοχρονιάτικη συναυλία της ΚΟΘ, Μυλωνάκη στο MOMus, και αργότερα γνωστά ονόματα του ελληνικού πενταγράμμου σε σκηνές της πόλης

Της Λεμονιάς Βασβάνη

 

Πρωτοχρονιά με τζαζ μουσική από την ΚΟΘ, νέες συνθέσεις του Θεσσαλονικιού Μάνου Μυλωνάκη, γνωστά τραγούδια του Σταύρου Σιόλα περιλαμβάνονται στα πρώτα live του 2020. Λίγες μέρες αργότερα θα απολαύσουμε τον Παύλο Παυλίδη, τον Σωκράτη Μάλαμα, και τη Νατάσα Μποφίλιου.

Μία ξεχωριστή πρωτοχρονιάτικη συναυλία με τίτλο «I Got Rhythm» προτείνει η ΚΟΘ για το καλωσόρισμα του 2020. Απόψε και αύριο στις 19.00 τζαζ ακούσματα σε αγαπημένες συνθέσεις και γνωστά τραγούδια που μας ταξιδεύουν στο συναρπαστικό κόσμο του Χόλυγουντ και του Μπρόντγουεϊ, με επίκεντρο τη μουσική του Τζωρτζ Γκέρσουιν. Ο διεθνώς αναγνωρισμένος Θεσσαλονικιός πιανίστας Βασίλης Βαρβαρέσος, η αγαπημένη τραγουδίστρια Μαρίνα Σάττι, η παιδική Χορωδία Ι.Ν. Αγίων Κυρίλλου και Μεθοδίου και ο Γάλλος μαέστρος Μαρτίν Λεμπέλ συγκροτούν, μαζί με την ΚΟΘ, ένα εκρηκτικό μείγμα, που υπόσχεται μία συναρπαστική εορταστική μουσική εμπειρία.

politismos_koth.jpg

Πρόγραμμα:

Τζωρτζ Γκέρσουιν (1898-1937): Cuban Οverture, ‘Crazy for you’ overture, Rhapsody in Blue. Και γνωστά τραγούδια των Τζωρτζ Γκέρσουιν και Κόουλ Πόρτερ.

Παραγωγή: Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης. Συνεργασία: Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης. Εισιτήρια: Ζώνη Α 15€, μειωμένο 5€ - IANOS 12€, Ζώνη Β

10€, μειωμένο 5€ - IANOS 8€. Δικαιούχοι μειωμένου εισιτηρίου:

Άνεργοι, πολύτεκνοι, μαθητές, φοιτητές, σπουδαστές ωδείων, κάτοχοι Ευρωπαϊκής Κάρτας Νέων, μέλη Ένωσης Ελλήνων Μουσουργών. Πληροφορίες στο 2310 236990.

 

Μάνος Μυλωνάκης LIVE στο MOMus

mylwnakis.jpg

Με παλιές αγαπημένες, αλλά και νέες ακυκλοφόρητες συνθέσεις του Μάνου Μυλωνάκη θα ξεκινήσει η νέα χρονιά στο MOMus-Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης-Συλλογές Μακεδονικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης και Κρατικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης (Εγνατίας 154, εντός ΔΕΘ-HELEXPO), το Σάββατο 4 Ιανουαρίου 2020, στις 19:00  Στην μουσική βραδιά ο Μάνος Μυλωνάκης θα παρουσιάσει ζωντανά, με πιάνο, ηλεκτρονικά στοιχεία, μουσικά κουτιά και ασυνήθιστα μουσικά όργανα, τις πρόσφατες μουσικές του για το θέατρο (Festen, Zyklon, Ποιός σκότωσε το σκύλο τα μεσάνυχτα, Γλάρος κ.α.).

Μαζί του η Χριστίνα Γεωργελή (βιολί) και ο Θοδωρής Παπαδημητρίου (τσέλο).

Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

 

Ο Σταύρος Σιόλας στο Ξέφωτο

stavros-siolas_1.jpg

Ο Σταύρος Σιόλας θα εμφανιστεί ζωντανά την Παρασκευή 3/1/2020 στο ΞΕΦΩΤΟ (Λυκούργου 5, Λαδάδικα). Ο ερμηνευτής θα παρουσιάσει ζωντανά επί σκηνής γνωστά του τραγούδια όπως «Της άρνης το νερό», τα «Διόδια»,το «Κάθε φορά», την «Προσμονή», το «Χωρίς εσένα» κ.α. με ευρηματική και πρωτότυπη ακουστική προσέγγιση.

Τον Σταύρο Σιόλα συνοδεύουν η Ευαγγελία Μαυρίδου (πιάνο),  Ευγενία Πανταζόγλου (γκάιντα) και Γιώργος Παππάς (λαούτο και ούτι).

Ώρα έναρξης 22:30. Είσοδος: 8€. Τηλ κρατήσεων: 6931091534 . Η αγορά του εισιτήριου δεν εξασφαλίζει θέση καθημένου. Το εισιτήριο είναι θεάματος και δεν περιλαμβάνει ποτό.

 

Παύλος Παυλίδης & B-Movies Live

pavlos_pavlidis_3.jpg

Τους ξέρους, τους αγαπάμε και θα τους ακούσουμε με άνεση ξανά! Το Principal Club Theater (26ης Οκτωβρίου 15) σε συνεργασία με τη Love Light Productions & τους Underdogs παρουσιάζουν τον Παύλο Παυλίδη και τους B-Movies το Σάββατο 18 Ιανουαρίου. Οι B-Movies δεν σταματούν να πειραματίζονται μουσικά, επαναπροσδιορίζοντας έτσι τον ήχο τους, με μια νέα προσέγγιση στο υλικό τους.

Με ένα set list - best off της μουσικής πορείας του Παύλου Παυλίδη, μας υπόσχονται ένα εκρηκτικό διήμερο θυμίζοντάς μας ιστορικά τραγούδια από την εποχή των ΞΥΛΙΝΩΝ ΣΠΑΘΙΩΝ αλλά και πολλά άλλα, αγαπημένα από το κοινό, της μετέπειτα δισκογραφίας του.

Οι πόρτες ανοίγουν στις 21.00

Εισιτήρια: Περιορισμένη προπώληση: 10€, Υπόλοιπη προπώληση / Ταμείο : 12€.

Σημεία προπώλησης: - Viva.gr, Seven Spots, Wind, Stereodisc Record Shop,  The Nephilim Metal Musicstore, Rover Bar (*η προπώληση σε Stereodisc, Rover & Nephilim έχει ήδη ξεκινήσει). Τηλέφωνο για πληροφορίες 2310428088.

Σωκράτης Μάλαμας

malamas20photo.jpg

Ο Σωκράτης Μάλαμας στις 1, 8, 15 και 22 Φεβρουαρίου, λίγο μετά τις 10 το βράδυ θα ανεβαίνει στη σκηνή του Fix Factory of Sound (26ης Οκτωβρίου 15), θα παίρνει την κιθάρα στα χέρια του και θα μας καλεί να "είμαστε ευτυχείς".

Παρέα του στην σκηνή του Fix Factory of Sound, πιστοί συνταξιδιώτες, οι 6 μουσικοί του και η Ιουλία Καραπατάκη.

Διάθεση εισιτηρίων: Τηλεφωνικά: 11876, Φυσικά σημεία: Καταστήματα Seven Spots, Wind, Κρατήσεις - Πληροφορίες: τηλ. 2310500670

Τιμές Εισιτηρίων : Όρθιοι: Προπώληση 12€ - Ταμείο 14€,  Καθήμενοι: Πάσο-Στάντ με σκαμπό 15€/ άτομο, Τραπέζι 17€/ άτομο.  Οι πόρτες ανοίγουν: 21:00.  Ώρα Έναρξης: 22:30.

 

Νατάσα Μποφίλιου

bofiliouy.jpg

Η Νατάσσα Μποφίλιου θα μεταφέρει τον παλμό των μεγάλων ανοιχτών συναυλιών, στην καρδιά του χειμώνα και θα την απολαύσουμε ζωντανά από το Σάββατο 8 Φλεβάρη στο Principal Club Theater.

Από το “Σ΄ έχω βρει και σε χάνω” μέχρι το “Μέτρημα” κι από το “Η καρδιά πονάει όταν ψηλώνει” μέχρι τη “Βαβέλ” τα μοναδικά τραγούδια

που δημιούργησαν οι Μποφίλιου - Καραμουρατίδης – Ευαγγελάτος θα μας χαρίσουν ξεχωριστές βραδιές.  

Ώρα έναρξης: 22:00. Οι πόρτες ανοίγουν στις 20:30.

Τηλέφωνο για πληροφορίες: 2310 428088. Τιμές εισιτηρίων: 12€ Early Bird (περιορισμένος αριθμός), 16€ γενική προπώληση, 18€ στο ταμείο τη μέρα της συναυλίας. Προπώληση:ticketservices.gr, Καταστήματα PUBLIC και www.tickets.public.gr, και στο ΣΑΡΩΘΡΟΝ ( Κατούνη 17-Λαδάδικα, τηλ. 6973221828).

Τα εισιτήρια είναι θεάματος - δεν περιλαμβάνεται ποτό . Η κατανάλωση ποτού είναι προαιρετική.

 

Από την έντυπη έκδοση της εφημερίδας "Τύπος Θεσσαλονίκης"

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ