Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Στην Αμφίπολη η Ολυμπιακή Φλόγα στις 16 Μαρτίου

Οι κορυφαίοι αθλητές Φιλιππία Κοχλιαρίδου και Ηλίας Μουταφτσής οι λαμπαδηδρόμοι της Αμφίπολης

Με περικοπές και περιορισμένες στάσεις ανά την Ελλάδα, θα γίνει η φετινή διαδρομή της Ολυμπιακής Φλόγας, για τους θερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκυο, που θα διεξαχθούν από τις 24 Ιουλίου έως τις 9 Αυγούστου 2020. Χαρακτηριστικό είναι ότι, όσον αφορά τη Βόρεια Ελλάδα και ειδικότερα τη Μακεδονία και τη Θράκη, η λαμπαδηδρομία θα περάσει από τη Θεσσαλονίκη στην Αρχαία Αμφίπολη και από εκεί στην Καβάλα και στην Αλεξανδρούπολη, αφήνοντας εκτός διαδρομής τη Δράμα, την Ξάνθη και την Κομοτηνή, σε αντίθεση με τα προηγούμενα χρόνια.

Ο δήμος Αμφίπολης θα έχει τη μεγάλη τιμή να υποδεχτεί στις 16 Μαρτίου και να φιλοξενήσει για λίγη ώρα τη φλόγα των 32ων Ολυμπιακών Αγώνων.

Όπως αναφέρεται, η υποδοχή της φλόγας και το τελετουργικό θα πραγματοποιηθεί στον αύλειο χώρο του Μουσείου της Αμφίπολης θέλοντας να δοθεί έμφαση στην σπουδαιότητα της προβολής του ευρύτερου αρχαιολογικού πάρκου. Σύμφωνα με το πρωτόκολλο της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, για το δήμο Αμφίπολης έχουν οριστεί δύο λαμπαδηδρόμοι, μία από τις κορυφαίες αθλήτριες στην ιστορία της Ελληνικής άρσης βαρών με καταγωγή από την Αμφίπολη, η Φιλιππία Κοχλιαρίδου και ο πρωταθλητής του καράτε με καταγωγή από τη Νέα Ζίχνη Σερρών, Ηλίας Μουταφτσής.

Ο δήμος Αμφίπολης εκφράζει ευχαριστίες σε όλους όσους δήλωσαν συμμετοχή ως λαμπαδηδρόμοι και παροτρύνει επιπλέον, όσους επιθυμούν να συμμετέχουν ως εθελοντές στην τελετή υποδοχής, ενώ από την πλευρά του, ο υπεύθυνος συντονιστής και Αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Τουρισμού του δήμου Αμφίπολης, Δήμος Βίτσιος, σε δηλώσεις του στην ΕΡΤ Σερρών, τόνισε ότι γίνονται προετοιμασίες από πλευράς του δήμου για το τελετουργικό στο οποίο θα δώσουν το παρών, τόσο η φιλαρμονική όσο και η χορωδία του Ροδολίβους και της Πρώτης.

Η τελετή αφής της Ολυμπιακής Φλόγας για τους θερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκυο 2020, αναμένονταν να γίνει σήμερα, 12 Μαρτίου στην Αρχαία Ολυμπία και από εκεί να ξεκινήσει το ταξίδι της ανά την Ελλάδα, πριν παραδοθεί στους Ιάπωνες στο Καλλιμάρμαρο Παναθηναϊκό Στάδιο στις 19 Μαρτίου.

Η φετινή λαμπαδηδρομία θα περάσει από ιστορικούς χώρους της Ελλάδας, όπως ο Μυστράς, οι Μυκήνες, η Ελευσίνα, η Σαλαμίνα, οι Θερμοπύλες, η Αρχαία Αμφίπολη, η Βεργίνα, τα Μετέωρα, ο Μαραθώνας, το Σούνιο, η Κνωσός (μιας και θα ταξιδέψει η φλόγα και στην Κρήτη). Η Σπάρτη, η Τρίπολη, το Ναύπλιο, ο Πειραιάς, το Ηράκλειο, το Ρέθυμνο, τα Χανιά, ο Βόλος, η Θεσσαλονίκη, η Καβάλα, η Αλεξανδρούπολη, η Βέροια, είναι οι μεγάλες πόλεις που θα ταξιδέψει επίσης η φλόγα, ενώ για λόγους που αφορούν τη μεγάλη τραγωδία του 2018, θα περάσει και από το Μάτι.

Είναι από τις λίγες φορές που αποκλείεται η Δυτική Ελλάδα και η Ήπειρος από τη Λαμπαδηδρομία, αλλά οι έξι ημέρες του ταξιδιού επί ελληνικού εδάφους, δεν επαρκούν για να πάει η φλόγα παντού, όπως έχει οριστεί από την αρμόδια επιτροπή. Τέλος, να σημειωθεί ότι δεδομένου του ιδιαίτερου συμβολισμού της Ολυμπιακής Φλόγας, η υποδοχή της είθισται να πραγματοποιείται με τιμές Αρχηγού Κράτους και αποτελεί πάντα αντικείμενο παγκοσμίου ενδιαφέροντος καθώς μεταδίδεται από εγχώρια και διεθνή ραδιοτηλεοπτικά δίκτυα και ειδησεογραφικά πρακτορεία.

Δανιήλ Γ. Παπαδανιήλ

 

(Φωτογραφίες παρακάτω στην GALLERY)

 

 

ΣΥΡΕΤΕ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΣΥΡΕΤΕ ΔΕΞΙΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Θεσσαλονίκη: Βέλγοι φοιτητές θα σχεδιάσουν το τουριστικό προϊόν της πόλης
Το project είναι σχεδιασμένο για φοιτητές του 2ου έτους στη Διοίκηση Τουρισμού και Αναψυχής και στοχεύει στη γεφύρωση του χάσματος μεταξύ της...
Θεσσαλονίκη: Βέλγοι φοιτητές θα σχεδιάσουν το τουριστικό προϊόν της πόλης