Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Θεσσαλονίκη: Πότε έρχονται 350 νέα σύγχρονα λεωφορεία για τον ΟΑΣΘ

Πότε θα γίνει ο διαγωνισμός από το υπουργείο Μεταφορών και πότε θα φτάσουν τα πρώτα οχήματα

Τις επόμενες ημέρες θα είναι έτοιμη η διαγωνιστική διαδικασία για την προμήθεια 750 σύγχρονων νέων λεωφορείων αντιρρυπαντικής τεχνολογίας για την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη.

Συγκεκριμένα, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο διαγωνισμός του υπουργείου Μεταφορών αναμένεται να έχει ορίζοντα ολοκλήρωσης τους 18 μήνες, ενώ τα πρώτα οχήματα θα αρχίσουν να φτάνουν στο 7μηνο από την υπογραφή της σύμβασης. Τα 400 από αυτά προορίζονται για την Αθήνα και πρόκειται για 170 ηλεκτρικά, 180 φυσικού αερίου, 50 πετρελαίου και τα υπόλοιπα 350 για τη Θεσσαλονίκη, 150 ηλεκτρικά, 150 φυσικού αερίου και 50 πετρελαίου. Το συνολικό ύψος του προϋπολογισμού εκτιμάται στα 420 εκατ. ευρώ με ΦΠΑ.

Το υπουργείο Υποδομών έχει έρθει σε συμφωνία με την ΕΤΕπ και απέσπασε τη δέσμευση ότι θα χρηματοδοτήσει έως το 75% του προϋπολογισμού που αφορά όμως μόνο στα φυσικού αερίου λεωφορεία και τα ηλεκτρικό (εξαιρούνται από τη χρηματοδότηση της ΕΤΕπ τα ντιζελοκίνητα λεωφορεία). Το ΕΣΠΑ θα αποδεσμεύσει περίπου 70 εκατ. ευρώ. O διαγωνισμός θα αφορά τρεις κατηγορίες λεωφορείων και οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να συμμετάσχουν είτε για έναν τύπο, δύο ή και τους τρεις τύπους οχημάτων.

Στο μεταξύ αναμένεται και η διεξαγωγή του διαγωνισμού για τα επιπλέον 92 σύγχρονα λεωφορεία που πρόκειται να προμηθευτεί ο ΟΑΣΑ και θα αντικαταστήσουν μέρος του στόλου της Αθήνας.

 

 

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Βρετανικό Μουσείο: Νέος διευθυντής μετά το σκάνδαλο κλοπής αρχαιοτήτων - Ποιος είναι
Ο Κάλιναν εγκρίθηκε από το Διοικητικό Συμβούλιο και τον πρωθυπουργό Ρίσι Σούνακ και αναμένεται να αναλάβει καθήκοντα το καλοκαίρι
Βρετανικό Μουσείο: Νέος διευθυντής μετά το σκάνδαλο κλοπής αρχαιοτήτων - Ποιος είναι