Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Κάτοικοι πληρώνουν σεκιούριτι για προστασία έξω από Θεσσαλονίκη

Μετά τις περιπολίες μάζεψαν χρήματα οι κάτοικοι του χωριού για εταιρεία security

Του Γιώργου Καλλίνη

Αντιμέτωποι με πάρα πολλές διαρρήξεις και αυξημένη εγκληματικότητα, οι κάτοικοι στην Αγχίαλο Θεσσαλονίκης, πήραν την απόφαση να προσλάβουν ιδιωτική εταιρεία security για να τους προφυλάξει!

Σε μια πρωτοφανής πρωτοβουλία, οι απηυδισμένοι κάτοικοι που ξέρουν ότι το μοναδικό αστυνομικό τμήμα της περιοχής είναι… 20 χιλιόμετρα μακριά, μάζεψαν χρήματα από κάθε νοικοκυριό, για να εξασφαλίσουν την προστασία τους.

Μάλιστα, η ιδιωτική εταιρεία προστασίας είναι το δεύτερο βήμα που παίρνουν οι κάτοικοι, εφόσον αρχικά είχαν χωριστεί σε ομάδες και έκαναν βραδινές περιπολίες, φυλώντας με σκοπιές τα σπίτια των συγχωριανών τους!

«Κάθε μέρα ακούγαμε, ένα ακόμη σπίτι γνωστού ή συγγενή να έχει πέσει θύμα διάρρηξης. Μαζευτήκαμε λοιπόν και αποφασίσαμε να κάνουμε εμείς οι ίδιοι περιπολίες και να προστατεύσουμε τις περιουσίες μας», δήλωσε στο TyposThes ο κάτοικος της Αγχίαλου Στέργιος Παπώτης.

«Φυσικά, τα νέα παιδιά όπως και εμείς κουραστήκαμε να κάνουμε περιπολίες και άυπνοι να πηγαίνουμε την επόμενη μέρα στις δουλειές μας, παρότι είχαν μειωθεί στο ελάχιστο οι διαρρήξεις όσο κάναμε περιπολίες. Οπότε, το επόμενο βήμα ήταν να μαζέψουμε λεφτά για μια ιδιωτική εταιρεία προστασίας. Δυστυχώς, επειδή μια τέτοια κίνηση είναι ακριβή και οι καιροί είναι δύσκολοι, καταφέραμε να βρούμε χρήματα μόνο για κάποιες ώρες της νύχτας, οπότε θα συνεχίσουμε τις περιπολίες, απλά θα μοιραστούμε τις ώρες με την εταιρεία φύλαξης», εξήγησε ο κ. Παπώτης.

Από χθες το βράδυ λοιπόν, στην Αγχίαλο η φύλαξη των σπιτιών γίνεται με πόρους και προσωπική ευθύνη από τους κατοίκους του χωριού, οι οποίοι δυστυχώς δεν μπορούν να προστατευτούν επαρκώς από την αστυνομία και πρέπει να διαθέσουν από το υστέρημα τους.  

«Εμείς είμαστε φιλήσυχοι άνθρωποι, δεν είχαμε σκοπό ούτε να πάρουμε το νόμο στα χέρια μας, ούτε να υποβάλλουμε σε κίνδυνο τη σωματική μας ακεραιότητα. Καταφέραμε να μαζέψουμε χρήματα και θα δούμε για τους επόμενους 1-2 μήνες αν θα έχει αποτέλεσμα η πρωτοβουλία μας. Από εκεί και πέρα, θα δούμε τι θα γίνει, γιατί τα χρήματα είναι πολλά…», καταλήγει ο κάτοικος της Αγχίαλου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ