Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Θεσσαλονίκη: Ένας γιατρός και διδάκτορας υποψήφιος με την Κ. Νοτοπούλου

O Πέτρος Παππάς μιλάει στο TyposThes και οραματίζεται μια πόλη «γεμάτη υγεία»

Του Γιώργου Καλλίνη

«Σε μια κρίσιμη στιγμή για την πόλη, συγκρούεται το νέο, με ανθρώπους προοδευτικούς, ανεξάρτητους από όλο το πολιτικό δημοκρατικό φάσμα, με το παλιό: την νεκρανάσταση ενός κακού παρελθόντος, την κακοδιοίκηση, τους κουρασμένους πολιτικούς που διοικούσαν τόσα χρόνια την πόλη και δεν είχαν να επιδείξουν τίποτα θετικό».

Ο Πέτρος Παππάς, γιατρός, διδάκτωρ Ιατρικής και υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος στο δήμο Θεσσαλονίκης αποφάσισε να κατέβει στον πολιτικό στίβο και να δώσει το παρόν στη μάχη των ερχόμενων δημοτικών εκλογών, να εκπροσωπήσει τη νέα γενιά και να προσφέρει την πολύτιμη εμπειρία του στα ιατρικά ζητήματα για τη νέα εποχή του δήμου.

«Έτσι αποφάσισα και εγώ να συμμετάσχω στον αγώνα της Θεσσαλονίκη – Μαζί της Κατερίνας Νοτοπούλου, για μια πόλη ανοιχτή, που θα ακτινοβολεί στα Βαλκάνια και θα πει «όχι» στην επιστροφή της καταστροφικής διαχείρισης του Παπαγεωργόπουλου και Ψωμιάδη», συμπλήρωσε σε μια κουβέντα εφ' όλης της ύλης στο TyposThes.

Τα θέματα υγείας είναι τα πιο σημαντικά ζητήματα που αντιμετωπίζουν οι πολίτες καθημερινά και όπως σημειώνει ο κ. Παππάς η Τοπική Αυτοδιοίκηση έχει μπορεί να κάνει πολύ περισσότερα για τους δημότες. «Έχουμε ρεαλιστικούς και πραγματοποιήσιμους στόχους για την επόμενη μέρα, αν μας εμπιστευτούν οι πολίτες, τους οποίους μάλιστα έχουμε συμβουλευτεί για να φτιάξουμε το πρόγραμμα μας. Οι πόροι υπάρχουν και εμείς θα κάνουμε καλύτερη διαχείριση για να υλοποιήσουμε όλους μας τους στόχους».

Ποιοι είναι όμως οι στόχοι του κ. Παππά και της Θεσσαλονίκης  -Μαζί, όσον αφορά τα θέματα υγείας; Πρώτα από όλα, έρχεται η αναβάθμιση των δημοτικών ιατρείων της πόλης και πιο συγκεκριμένα στην οδό Μοναστηρίου και στην Τριανδρία, με αξιοποίηση των μηχανημάτων, την επαρκέστερη στελέχωση, τη σύνδεση με τις ΤΟΜΥ και το άνοιγμα τους σε περισσότερους πολίτες.

Τα ΚΑΠΗ, ως ένας πολύ σημαντικός θεσμός για την τρίτη ηλικία και όχι μόνο, θα πρέπει σύμφωνα με τον κ. Παππά να καλυφθούν με ιατρικό προσωπικό, όπως άλλωστε όριζε και ο αρχικός σχεδιασμός τους και να φροντιστούν ζητήματα όπως τα κτιριακά ελλείμματα. Επίσης, ο κ. Παππάς προτείνει την «ίδρυση» ΚΕΠ Υγείας, στελεχωμένα με δημοτικούς υπαλλήλους, για να βοηθήσουν τους πολίτες, στα ραντεβού, στις εξετάσεις, στα επιδόματα ή στα έγγραφα για να μην χάνουν πολύτιμο χρόνο στο πολυδαίδαλο σύστημα υγείας.  

Όμως, ένα από τα πιο σημαντικά θέματα στο οποίο ο κ. Παππάς έχει ασχοληθεί προσωπικά, είναι η «Βοήθεια στο σπίτι». Ένα πρόγραμμα που βοηθάει ανθρώπους αδύναμους, χωρίς άλλη βοήθεια από συγγενείς και φίλους, να λαμβάνουν απλές ιατρικές υπηρεσίες στο σπίτι, από νοσηλευτές και κοινωνικούς λειτουργούς. «Το πρόγραμμα Βοήθεια στο Σπίτι, υπολειτουργεί στη Θεσσαλονίκη. Σκεφτείτε ότι στο Κιλκίς ωφελούνται περίπου 740 άτομα από αυτή την υπηρεσία. Στη Θεσσαλονίκη… μόνο 320!». Η Βοήθεια στο Σπίτι, είναι, όπως μας εξηγεί ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος, ένα πρόγραμμα που χρηματοδοτείται από το κράτος και εδώ στη Θεσσαλονίκη, το έχουμε παραμελήσει.

Οι ερχόμενες εκλογές για την Τοπική Αυτοδιοίκηση θα χαρακτηρίζονται από την απλή αναλογική και την διάθεση για συνεργασίες, όπως εξηγεί ο κ. Παππάς. «Εμείς εκπροσωπούμε το νέο και θα ψάξουμε την επόμενη μέρα των εκλογών να συνεργαστούμε με ανθρώπους προοδευτικούς, με ανθρώπους, οι οποίοι όπως εμείς, διαφέρουν  ποιοτικά και έχουν όρεξη και όραμα για μια ανοιχτή Θεσσαλονίκη».

pappas1.jpg

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ