Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Θεσσαλονίκη: Σχολική αυλή-πρότυπο στον Παιδικό Σταθμό της Επταπυργίου

Σίμος Δανιηλίδης: «Πρώτη προτεραιότητα οι ανάγκες παιδιών και γονέων»

Ένα τεράστιο, επιβλητικό κάστρο, με πύργους, γέφυρες και φανταστικές τσουλήθρες και ένα μεγάλο, πολύχρωμο καράβι με τούνελ, ανεμόσκαλες και φυσικά πανέμορφες τσουλήθρες, καλωσόρισαν τα δεκάδες παιδιά και γονείς που πλημμύρισαν τον πλήρως ανακατασκευασμένο αύλειο χώρο του Βρεφονηπιακού και Παιδικού Σταθμού της Επταπυργίου, στη Δ.Ε. Συκεών, στα εγκαίνια που πραγματοποιήθηκαν το πρωί της περασμένης Κυριακής 12 Μαΐου.

Μικροί και μεγάλοι έμειναν έκπληκτοι από την ονειρεμένη εικόνα που αντίκριζαν, καθώς μετά την πλήρη ανακατασκευή και τον εξοπλισμό της με εντυπωσιακά παιχνίδια, η πρότυπη σχολική αυλή έχει μετατραπεί σε μια παραμυθένια Παιδική Χαρά που θα χαίρονται και θα απολαμβάνουν οι λιλιπούτειοι κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής, απελευθερώνοντας τη δημιουργική φαντασία παιδιών και εκπαιδευτικών.

Παράλληλα, όπως σημείωσε ο Αρίστος Γαλανός, πρόεδρος του Δημοτικού Κέντρου Κοινωνικής Προσφοράς και Αλληλεγγύης, υπό την ευθύνη του οποίου λειτουργεί ο συγκεκριμένος Βρεφονηπιακός και Παιδικός Σταθμός, «ταυτόχρονα, και με οδηγό τις πλέον σύγχρονες εκπαιδευτικές απαιτήσεις και προϋποθέσεις, προηγήθηκε η εξ ολοκλήρου ανακατασκευή, αναβάθμιση και ανακαίνιση των εσωτερικών λειτουργικών χώρων του παιδικού σταθμού, ο οποίος είναι ο μεγαλύτερος με 175 θέσεις συνολικά, με ποσό που άγγιξε τις 300.000 εξ ολοκλήρου από το δημοτικό ταμείο».

Τόσο ο πρόεδρος όσο και η αντιπρόεδρος του Δ.Κ.Κ.Π.Α. Ελένη Αντωνιάδου εξέφρασαν τις θερμές τους ευχαριστίες «σε όλους τους εργαζόμενους που δίνουν καθημερινά τον αγώνα τους και σε όλους όσοι κοπίασαν και συνέβαλαν αυτός ο παιδικός να γίνει πρότυπο για όλους». «Ένα στολίδι», όπως το χαρακτήρισε η κα. Αντωνιάδου «που χαιρόμαστε που εγκαινιάζουμε τη συγκεκριμένη Ημέρα της Μητέρας».

«Μπορεί τέτοιους χώρους να συναντάτε σε Παιδικές Χαρές αλλά σε αυλή Παιδικού Σταθμού νομίζω ότι δεν έχει ξανασυναντήσει κανένας» υπογράμμισε ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων Αντώνης Σαουλίδης, προσθέτοντας ότι ««σε καμία περίπτωση πριν από ενάμιση-δυο χρόνια που συζητούσαμε να γίνει εδώ μια παρέμβαση, για να μπορούν τα παιδιά με ασφάλεια να εκτονώνονται στη σχολική διαδικασία, κανένας δεν περίμενε ότι θα υπάρχει αυτό το αποτέλεσμα. Χάρη στη χρηστή διαχείριση των χρημάτων του δήμου, και με πραγματικά πολλή δουλειά, καταφέραμε όχι απλά και μόνο να τηρούνται οι προϋποθέσεις ασφαλείας, αλλά να βγει ένα αποτέλεσμα παρόμοιο του οποίου δεν έχει υπάρξει ποτέ, όχι μόνο στο δήμο μας και όσο γνωρίζουμε σε όλη την Ελλάδα».

«Υποδειγματικοί Παιδικοί Σταθμοί, η πρώτη μας προτεραιότητα»

Τη μεγάλη χαρά του για τα επίσημα εγκαίνια του αύλειου χώρου, «που ουσιαστικά λειτουργεί πάνω από έξι μήνες και μας κάνει καθημερινά περήφανους», εξέφρασε ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών Σίμος Δανιηλίδης, τονίζοντας «την τεράστια εργασία εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ έγινε τα προηγούμενα δυο χρόνια από τα κουφώματα, τις τουαλέτες, από την κουζίνα μέχρι τα κρεβατάκια, από τους χώρους υποδοχής μέχρι τους χώρους ύπνου». Όπως υπογράμμισε «πετύχαμε το άριστο. Δεν έχει να ζηλέψει τίποτα αυτός ο Παιδικός Σταθμός όχι μόνο από άλλους ελληνικούς που είναι πρώτος και με διαφορά, αλλά δεν έχει να ζηλέψει τίποτα και από τους πιο προχωρημένους σκανδιναβικούς παιδικούς σταθμούς που ξέρουμε ότι είναι το πρότυπο στην προσχολική αγωγή».

«Και το κάναμε αυτό συνειδητά», συμπληρώνει, «παρόλο που δεν είχαμε καμία υποστήριξη από την Πολιτεία ούτε την Περιφέρεια ούτε από το υπουργείο. Με αποκλειστικά δικά μας χρήματα, από το υγιέστατο και εύρωστο δημοτικό μας ταμείο των 22 και πλέον εκατ. ευρώ, το οποίο έχει προέλθει από την νοικοκυρεμένη, διαφανή και νόμιμη διαχείριση και την οικονομία και την επιτυχία πολλών μεγάλων και μικρότερων ευρωπαϊκών προγραμμάτων».

Όπως τόνισε, «Έχουμε επιλέξει συνειδητά, όπως και για τα σχολεία μας, έτσι και για τους Παιδικούς Σταθμούς, ακόμα κι αν χρειάζεται να περικόψουμε κάποιο άλλο έργο δρόμου, πλατείας ή κάποιας άλλης παρέμβασης, για να έχουμε υποδειγματικά σχολεία και υποδειγματικούς παιδικούς σταθμούς». Όπως υπογράμμισε ο δήμαρχος, ευχαριστώντας, παράλληλα, όλους τους εμπλεκόμενους συνεργάτες του, «έχοντας την αγάπη, την εκτίμηση και την υποστήριξη μικρών και μεγάλων, θα συνεχίσουμε αυτήν την προσπάθεια, έτσι ώστε και τις επόμενες χρονιές, αφενός η συντριπτική πλειοψηφία των παιδιών να είναι δωρεάν μέσα από τα προγράμματα τα οποία επιτυγχάνουμε, αφετέρου να προχωρήσουμε και στην κατασκευή και καινούργιων τέτοιου επιπέδου και τέτοιας αισθητικής παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών».

Ταυτόχρονα, ο δήμαρχος υπενθύμισε τις αιτήσεις που πραγματοποιούνται έως και τις 24 Μαΐου για τους Βρεφονηπιακούς και Παιδικούς Σταθμούς του δήμου που είναι από τους ελάχιστους της χώρας που δέχονται βρέφη από 6 μηνών, ενώ επισήμανε και τη βοήθεια για τη συμπλήρωση των δικαιολογητικών από τις πρωτοπόρες υπηρεσίες του δήμου που δουλεύουν σε διπλή βάρδια μέχρι αργά το βράδυ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ