Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Τζιτζικώστας - Ζέρβας: Μαζί από σήμερα Περιφέρεια και Δήμος (ΦΩΤΟ + VIDEO)

«Ανάγκη για άριστη συνεργασία ΠΚΜ και Δήμου» - Κοινές δράσεις από Σεπτέμβρη

Του Γιώργου Καλλίνη

Σε εξαιρετικό κλίμα πραγματοποιήθηκε πριν από λίγο η πρώτη συνάντηση του νέου δημάρχου Κωνσταντίνου Ζέρβα με τον επανεκλεγέντα στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολο Τζιτζικώστα. Οι δύο άνδρες τόνισαν στις κοινές τους δηλώσεις την τεράστια ανάγκη για άριστη συνεργασία δήμου και περιφέρειας, καθώς και ότι ήδη έχουν γίνει οι πρώτες συζητήσεις για κοινές δράσεις από το Σεπτέμβριο.

Τη σημασία της άριστης συνεργασίας και της κοινής λειτουργίας δήμου Θεσσαλονίκης και ΠΚΜ εξήγησε ο κ. Ζέρβας, κάνοντας λόγο για νέα πρότζεκτ που ήδη αρχίζουν και σχεδιάζονται. "Η εμπειρία του κ. Τζιτζικώστα είναι ήδη κομμάτι μιας συνεργασίας, η οποία θα βρίσκεται σε όλα τα επίπεδα και σε όλους τους τομείς. Οι εποχές που ο δήμος Θεσσαλονίκης και η περιφέρεια κεντρικής Μακεδονίας ήταν δύο διαφορετικά πράγματα βρίσκεται στο παρελθόν. Μαζί σχεδιάζουμε, μαζί υλοποιούμε.

Δεν πρέπει να χαθεί ούτε ένα ευρώ, ούτε μία μέρα, γιατί είναι πάρα πολλά αυτά που πρέπει να γίνουν σε μια βάση μητροπολιτικού σχεδιασμού. Ήδη μπήκαμε σε συγκεκριμενα πρότζεκτ, τα οποία από το Σεπτέμβριο θα αναγγελθούν και θα αρχίσουν να υλοποιούνται. Στόχος μας είναι, η Θεσσαλονίκη και η κεντρική Μακεδονία να έχουν τα 4 επόμενα χρόνια μια διαφορετική εικόνα και πρόσωπο σε όλους τους τομείς".

Ο περιφερειάρχης Απόστολος Τζιτζικώστας, εξήρε τις φιλικές σχέσεις του με τον κ. Ζέρβα και ανήγγειλε κοινές δράσεις περιφέρειας και δήμου, ήδη από το Σεπτέμβριο. "Υποδέχτηκα με μεγάλη χαρά τον νεοεκλεγέντα δήμαρχο της Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνο Ζέρβα, έναν φίλο και έναν άνθρωπο που συνεργαστήκαμε όλα τα προηγούμενα χρόνια, φέρνοντας ουσιαστικά αποτελέσματα για τον τόπο μας.

Σήμερα, τον υποδέχτηκα ως τη νέα δημοτική αρχή, που θα αναλάβει τα καθήκοντα του τον Σεπτέμβριο. Ήδη όμως έχουμε αρχίσει δουλειά, καθώς συζητήσαμε μια σειρά από θέματα που αφορούν στην αρμοδιότητα της περιφέρειας και του δήμου, ζητήματα που απασχολούν τους Θεσσαλονικείς και όλα αυτά τα χρόνια δεν έχουν λυθεί. Συζητήσαμε επίσης μακροπρόθεσμες και μεσοπρόθεσμες παρεμβάσεις στο αστικό περιβάλλον και το πολεοδομικό συγκρότημα του δήμου Θεσσαλονίκης, ενώ μελετήσαμε διεξοδικά πως θα προχωρήσουμε σε σχέση με τα ευρωπαϊκά κονδύλια για την καλύτερη αξιοποίηση τους, γιατί ο δήμος είχε μείνει πίσω στην απορρόφηση τους.

Εμείς ως Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας είμαστε δίπλα στη νέα διοίκηση για να τη στηρίξουμε στα πρώτα της βήματα και μέσα από τους ευρωπαϊκούς πόρους της Κεντρικής Μακεδονίας να φροντίσουμε ώστε η Θεσσαλονίκη να γίνει πιο φιλική πόλη".

Σημειώνεται πως τον Κωνσταντίνο Ζέρβα στην συνάντηση πλαισίωναν οι Κυριζίδης, Λεκάκης και Αηδονόπουλος, όπως είχε γίνει και χθες στην συνάντηση με τον απερχόμενο δήμαρχο Γιάννη Μπουτάρη. 

Δείτε φωτογραφίες και βίντεο του TyposThes.  

 

 

ΣΥΡΕΤΕ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΣΥΡΕΤΕ ΔΕΞΙΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ