Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Η «Φλόγα της Αγάπης» διέσχισε τη Θεσσαλονίκη (ΦΩΤΟ)

Στέλνει το μήνυμα της Εθελοντικής Αιμοδοσίας και της Δωρεάς Ιστών και Οργάνων Σώματος

Στη Θεσσαλονίκη βρέθηκε σήμερα η «Φλόγα της Αγάπης», στο πλαίσιο της 17ης Πανελλήνιας Λαμπαδηδρομίας Συλλόγων και Φορέων Εθελοντών Αιμοδοτών. Η φλόγα έγινε δεκτή αρχικά στο κτίριο της περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, στη συνέχεια στο δημαρχείο της Θεσσαλονίκης και ακολούθως στο Διοικητήριο.

Σημειώνεται ότι η τελετή λήξης θα πραγματοποιηθεί στο περίπτερο του Επιμελητηρίου Σερρών (Περίπτερο 16), στις 19.30, στο χώρο της Δ.Ε.Θ. Η 17η Πανελλήνια Λαμπαδηδρομία Συλλόγων και Φορέων Εθελοντών Αιμοδοτών διοργανώνεται από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών (Π.Ο.Σ.Ε.Α.) και τελεί υπό την αιγίδα του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας (Ε.ΚE.Α.) και της Ελληνικής Ομοσπονδίας Θαλασσαιμικών (Ε.Ο.ΘΑ.). Την ευθύνη της διοργάνωσης της λαμπαδηδρομίας στη Θεσσαλονίκη έχει η Ομοσπονδία Σερραϊκών Συλλόγων Θεσσαλονίκης.

Η λαμπαδηδρομία ξεκίνησε το πανελλήνιο ταξίδι της από τα γραφεία του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού στην Αθήνα, στις 26 Ιουλίου και θα καταλήξει στο Ξυλόκαστρο στις 27 Σεπτεμβρίου2019. Η «Φλόγα της Αγάπης» που θα διατρέξει όλη την Ελλάδα, στέλνει το μήνυμα της Εθελοντικής Αιμοδοσίας και της Δωρεάς Ιστών και Οργάνων Σώματος, με στόχο την ευαισθητοποίηση φορέων και πολιτών.

 

Στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας

Πρώτος σταθμός της 17ης Πανελλήνιας Λαμπαδηδρομίας Συλλόγων και Φορέων Εθελοντών Αιμοδοτών, η οποία ξεκίνησε τη διαδρομή της στη Θεσσαλονίκη νωρίς το πρωί από το Νοσοκομείο «Άγιος Παύλος», ήταν η περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας. Τους λαμπαδηδρόμους-εθελοντές αιμοδότες, με επικεφαλής την Α΄ Αντιπρόεδρο της Ομοσπονδίας Σερραϊκών Συλλόγων Θεσσαλονίκης Βασιλική Σπάση, υποδέχθηκαν ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας Βενιαμίν Καρακωστάνογλου ως εκπρόσωπος του Περιφερειάρχη και το προσωπικό της Περιφέρειας.

Στη σύντομη και συμβολική τελετή υποδοχής της «Φλόγας της Αγάπης» στον αύλειο χώρο της Περιφέρειας, ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας Βενιαμίν Καρακωστάνογλου εξήρε το έργο των εθελοντών αιμοδοτών και τους ευχαρίστησε που συμπεριέλαβαν την Περιφέρεια στους σταθμούς της 17ης Πανελλήνιας Λαμπαδηδρομίας. «Εκ μέρους του Περιφερειάρχη Απόστολου Τζιτζικώστα και των εργαζομένων στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, σας υποδεχόμαστε με αισθήματα θαυμασμού για το σπουδαίο έργο των εθελοντών αιμοδοτών. Εδώ και 17 χρόνια η Πανελλήνια Λαμπαδηδρομία Συλλόγων και Φορέων Εθελοντών Αιμοδοτών μεταφέρει το μήνυμα της φιλαλληλίας και της ανθρώπινης αλληλεγγύης, αναδεικνύοντας την εθελοντική αιμοδοσία ως κορυφαία πράξη κοινωνικής συνύπαρξης. Μιας κοινωνικής συνύπαρξης που η Περιφέρειά μας επιδιώκει, στο πλαίσιο της οργάνωσης της καθημερινότητας και της εκπροσώπησης των 2 εκατομμυρίων συμπολιτών μας που ζουν στην Κεντρική Μακεδονία. Σας επαινούμε και σας ευχαριστούμε για το πολύτιμο έργο σας», σημείωσε ο κ. Καρακωστάνογλου.

 

Στο δημαρχείο της Θεσσαλονίκης

Στη συνέχεια η «Φλόγα της Αγάπης» μετέβη στο δημαρχείο της Θεσσαλονίκης.  Στη διάρκεια της τελετής προσήλθαν ως λαμπαδηδρόμοι, εθελοντές αιμοδότες-υπάλληλοι του Δήμου Θεσσαλονίκης, ενώ πραγματοποιήθηκε το άναμμα του βωμού και η εκδήλωση πλαισιώθηκε με παραδοσιακούς χορούς από τα μέλη του χορευτικού σχήματος Αγίας Βαρβάρας.

Ο Δήμαρχος, Κωνσταντίνος Ζέρβας, χαιρετίζοντας την εκδήλωση τόνισε: «Υποδεχόμαστε τη φλόγα της Λαμπαδηδρομίας των Εθελοντών Αιμοδοτών, ωστόσο γνωρίζω την εξαιρετική δουλειά που κάνετε καθημερινά με σκοπό τη βοήθεια στον συνάνθρωπο και σας αξίζουν συγχαρητήρια από όποια δομή και αν προέρχεστε. Ως χώρα, δυστυχώς, είμαστε πίσω στο επίπεδο της προσφοράς αίματος, μυελού των οστών και οργάνων. Πρέπει όλοι να παραδειγματιστούμε από αυτό που κάνετε, ώστε να γίνουμε αυτάρκεις καλύπτοντας όλες τις ανάγκες. Συγχαρητήρια για την δουλειά σας, για το σθένος σας και συνεχίστε να μας δίνετε το καλό παράδειγμα».

Ο Αντιδήμαρχος Αθλητισμού, Νεολαίας και Εθελοντισμού, Πέτρος Λεκάκης καλωσόρισε τη «Φλόγα της Αγάπης», λέγοντας: «Είναι ιδιαίτερη τιμή για μας η υποδοχή της φλόγας του εθελοντισμού στον χώρο του Δημαρχείου, μια φλόγα  που πρέπει να ανάψει σε όλους μας και όχι μόνο για τα θέματα αιμοδοσίας. Ο Κωνσταντίνος Ζέρβας, ως νέος δήμαρχος, κι εμείς ως νέα διοίκηση, δίνουμε βαρύτητα στον εθελοντισμό, που στην εποχή της κρίσης που διανύουμε θεωρούμε σημαντικό. Ευχόμαστε η φλόγα που ξεκίνησε από την Αθήνα και διανύει όλη τη χώρα να δυναμώνει και περισσότεροι συνδημότες μας, συνάνθρωποι μας να ευαισθητοποιούνται και να δίνουν το αίμα τους για καλό σκοπό».

Ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Σερραϊκών Συλλόγων Θεσσαλονίκης, Παναγιώτης Σαμαράς, συνεχάρη τον Δήμαρχο για την εκλογή του ενώ δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει όλους τους παράγοντες του Δήμου για τη διοργάνωση της  υποδοχής της «Φλόγας της Αγάπης» στο Δημαρχείο: «Ευχαριστούμε πολύ που αναγνωρίζετε το κοινωνικό έργο που επιτελούμε και στην αιμοδοσία και ευρύτερα στον εθελοντισμό. Μένοντας σταθεροί στις αξίες μας, θα συνεχίσουμε το έργο που πράττουμε όλα αυτά τα χρόνια».

 

Η «Φλόγα της Αγάπης» στο Διοικητήριο

Στο Υφυπουργείο Εσωτερικών (Μακεδονίας και Θράκης), τη «Φλόγα Αγάπης» υποδέχθηκε το μεσημέρι ο υφυπουργός, Θεόδωρος Καράογλου. Στον αύλειο χώρο του Διοικητηρίου πραγματοποιήθηκε μια συμβολική τελετή, στη διάρκεια της οποίας ο κ. Καράογλου άναψε μαζί με τους λαμπαδηδρόμους τον ειδικό βωμό.

Σε χαιρετισμό του ο υφυπουργός, τόνισε: «Το να δίνουμε αίμα σημαίνει αλτρουϊσμός, βοήθεια, ανθρωπιά. Συγχαίρω από τα βάθη της καρδιάς μου τους διοργανωτές και τους συμμετέχοντες στη λαμπαδηδρομία, διότι μέσα από μια σπουδαία κοινωνική δράση αναδεικνύουν ένα μείζον θέμα για τη χώρα μας, αυτό της εθελοντικής αιμοδοσίας, ευαισθητοποιώντας την κοινωνία. Σε ό,τι με αφορά θα βρίσκομαι πάντα στο πλευρό τους ως φίλος και σύμμαχος».

Δείτε στην παρακάτω gallery του typosthes.gr, τις φωτοπγραφίες από τους τρεις σταθμούς της Φλόγας:

ΣΥΡΕΤΕ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΣΥΡΕΤΕ ΔΕΞΙΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αεροπλάνο της British πέρασε ξυστά από drone – Πετούσε από Αθήνα προς Λονδίνο
H απόσταση μεταξύ τους έφτασε στο 1,5 μέτρο - Το μη επανδρωμένο αεροσκάφος πετούσε σε ύψος 24 φορές μεγαλύτερο από το μέγιστο νόμιμο ύψος για τις...
Αεροπλάνο της British πέρασε ξυστά από drone – Πετούσε από Αθήνα προς Λονδίνο