Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Θεσσαλονίκη: Επί ποδός η Πυροσβεστική – Απεγκλωβίστηκαν 9 άτομα

Μεγάλα προβλήματα προκάλεσε η καταιγίδα σε περιοχές της δυτικής Θεσσαλονίκης

Πολύ μεγάλα προβλήματα προκάλεσε στη δυτική πλευρά της πόλης η καταιγίδα που έπληξε τη Θεσσαλονίκη, καθώς δρόμοι μετατράπηκαν σε ποτάμια, υπόγεια πλημμύρισαν κι οδηγοί εγκλωβίστηκαν στα οχήματά τους. Η ισχυρή βροχόπτωση, η οποία συνοδευόταν από δυνατές ριπές ανέμων, έπληξε κυρίως περιοχές στον Εύοσμο, την Ευκαρπία, το Ωραιόκαστρο, αλλά και το Λαγκαδά.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία δέχθηκε 150 κλήσεις για βοήθεια και απάντληση. Σε δεκαεπτά (17) περιπτώσεις επενέβησαν για αντλήσεις υδάτων από υπόγεια κυρίως και ισόγειους χώρους. Το έργο της άντλησης συνεχίζεται σήμερα το πρωί σε περιοχές του Λαγκαδά όπως στο Περιβολάκι, τα Λαγυνά, το Καβαλάρι και τη Νικόπολη.

Οι πυροσβέστες πραγματοποίησαν από χθες το βράδυ εννέα (9) διασώσεις ανθρώπων, κυρίως στην περιοχή της Ευκαρπίας, που αφορούσαν στην απομάκρυνσή τους από σπίτια και τη μεταφορά τους σε ασφαλή σημεία. Τεράστιοι όγκοι λάσπης και άλλα φερτά υλικά κατέληξαν μέσα σε σπίτια στους Ανθόκηπους, κάτω από την αερογέφυρα Σταυρούπολης, όταν υπερχείλισε ρέμα στην περιοχή.

Ακόμη, μεγάλοι όγκοι νερού κατέκλυσαν την εθνική οδό Θεσσαλονίκης - Ωραιοκάστρου με συνέπεια να ακινητοποιηθούν οχήματα, ενώ στην εσωτερική περιφερειακή της πόλης αυτοκίνητο κόλλησε στα νερά και η οδηγός χρειάστηκε να απεγκλωβιστεί.

Επίσης, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ζημιές φαίνεται πως έχουν υποστεί κτίρια και υποδομές στο Ωραιόκαστρο. Εξαιτίας της βροχόπτωσης κεντρικοί δρόμοι στο πολεοδομικό συγκρότημα μετατράπηκαν σε ποτάμια και η κίνηση των οχημάτων διεξαγόταν με δυσκολίες.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ