Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Θεσσαλονίκη: Ποιοι απεργούν αύριο - Τρεις πορείες στο κέντρο

Στο πλαίσιο της 24ωρης πανελλαδικής απεργίας για το αναπτυξιακό νομοσχέδιο – Ποιοί συμμετέχουν

Τρεις συγκεντρώσεις και πορείες διαμαρτυρίας έχει προγραμματιστεί να γίνουν αύριο, Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας που πραγματοποιείται κατά των όσων προβλέπονται για τα εργασιακά στο αναπτυξιακό νομοσχέδιο της κυβέρνησης.

Αναλυτικά, στις 10.00 μέλη τής εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς θα συγκεντρωθούν στην πλατεία Καμάρας. Στις 10.30 μέλη του ΠΑΜΕ θα συγκεντρωθούν μπροστά από το άγαλμα Βενιζέλου, ενώ στις 11.00 στο ίδιο σημείο θα συγκεντρωθούν μέλη της ΕΔΟΘ. Και στις 3 περιπτώσεις μετά τις συγκεντρώσεις θα γίνουν πορείες διαμαρτυρίας στους δρόμους του κέντρου.

Υπενθυμίζεται ότι για η εικοσιτετράωρη πανελλαδική απεργία έχει προκηρυχθεί από την Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ, με κεντρικό αίτημα την απόσυρση του αναπτυξιακού νομοσχεδίου. Παράλληλα η ΑΔΕΔΥ προειδοποιεί για κλιμάκωση των κινητοποιήσεων σε περίπτωση που η κυβέρνηση επιμείνει στην ψήφιση των όσων προβλέπονται στο νομοσχέδιο. Στην πανελλαδική απεργία μετέχουν η Εκτελεστική Γραμματεία της Ομοσπονδίας Τραπεζοϋπαλληλικών Οργανώσεων Ελλάδας (ΟΤΟΕ), η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας, η ΟΛΜΕ και η ΔΟΕ. Στην απεργία θα συμμετάσχουν με τρίωρη στάση εργασίας (12:00 – 15:00) και οι εργαζόμενοι στα ΜΜΕ.

 

Προβλήματα στις μετακινήσεις

Σε ό,τι έχει να κάνει με τις μετακινήσεις, τα λεωφορεία του ΟΑΣΘ στη Θεσσαλονίκη θα κινούνται κανονικά.

Ωστόσο, δεμένα στα λιμάνια θα μείνουν τα πλοία, καθώς η ΠΝΟ αποφάσισε να πραγματοποιήσει 24ωρη πανελλαδική απεργία των πληρωμάτων σε όλες τις κατηγορίες πλοίων την Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου από τις 6 το πρωί μέχρι τις 6 το πρωί της επόμενης ημέρας.

Στην Αθήνα, ακινητοποιημένα θα είναι τα τρόλεϊ, τα λεωφορεία και οι συρμοί στο δίκτυο της γραμμής 1 Μετρό (πρώην ΗΣΑΠ), λόγω της 24ωρης απεργίας που αποφάσισαν η Ένωση Εργαζομένων ΗΛΠΑΠ, το Συνδικάτο Εργαζομένων ΟΑΣΑ και το Σωματείο Εργαζομένων ΣΤΑΣΥ αντίστοιχα. Ωστόσο, οι εργαζόμενοι σε μετρό ( γραμμή 2 και 3) και τραμ συμμετέχουν στην απεργιακή κινητοποίηση με στάσεις εργασίας. Συγκεκριμένα, το μετρό θα λειτουργεί από 9 το πρωί έως και τις 9 το βράδυ και το τραμ θα λειτουργεί από τις 7 το πρωί έως τις 11 το βράδυ.

Σημειώνεται ότι την Πέμπτη, 26 Σεπτεμβρίου, δεν θα πραγματοποιηθούν δρομολόγια στα τρένα, λόγω της 24ωρης απεργίας που αποφάσισε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών.

 

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Φονικός καύσωνας στην Ταϊλάνδη: 52 βαθμοί στην Μπανγκόκ - Τουλάχιστον 30 νεκροί
Ο Απρίλιος θεωρείται ο πιο ζεστός και ξηρός μήνας στην Ταϊλάνδη, αλλά φέτος ο καύσωνας επιδεινώθηκε από το Ελ Νίνιο
Φονικός καύσωνας στην Ταϊλάνδη: 52 βαθμοί στην Μπανγκόκ - Τουλάχιστον 30 νεκροί