Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Θεσσαλονίκη: Σεισμός στην Πυλαία από 2.500 Πόντιους χορευτές! (VIDEO)

Χιλιάδες χορευτές στο 15ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ποντιακών Χορών

Περισσότεροι από 2.500 χορευτές τόσο από τα πρωτοβάθμια σωματεία της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδας, όσο και από κάθε γωνιά της Ελλάδας, έδωσαν σήμερα δυναμικό "παρών" στο 15ο Φεστιβάλ Ποντιακών Χορών, που έγινε στο PAOK Sports Arena.

Το φετινό φεστιβάλ, ήταν αφιερωμένο στη συμπλήρωση των 100 χρόνων από την Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου, ενώ η ομοσπονδία αναφέρει ότι η συγκεκριμένη διοργάνωση αποτελεί την κορυφαία εκδήλωση προβολής του ποντιακού ελληνισμού στην Ελλάδα.

Στο φεστιβάλ, μεταξύ άλλων έδωσαν το "παρών" ο υφυπουργός Εσωτερικών Μακεδονίας-Θράκης, Θεόδωρος Καράογλου, ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας, ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων και αντιπρόεδρος ΔΙΣΥΠΕ, Μάκης Κυριζίδης, ο πρόεδρος της ΠΕΔ-ΚΜ και δήμαρχος Αμπελόκηπων - Μενεμένης, Λάζαρος Κυρίζογλου και βουλευτές.

Σε δηλώσεις του ο κ. Καράογλου ανέφερε μεταξύ άλλων ότι "είναι πολύ σημαντικό να θυμόμαστε τις ρίζες μας και να κρατάμε επαφές με την παράδοση, γιατί τα ήθη, τα έθιμα και ο πολιτισμός είναι ένα πολύ σημαντικό στοιχείο για την επιβίωση ενός έθνους".

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδας, Χρήστος Τοπαλίδης υπογράμμισε ότι το φεστιβάλ ποντιακών χορών αποτελεί τη μεγαλύτερη διοργάνωση για την προβολή του ποντιακού πολιτισμού και σημείωσε ότι "η σημερινή διοργάνωση ήταν διαφορετική στο ύφος της, αφού αφιερώθηκε στα θύματα της γενοκτονίας". Μεταξύ άλλων, ο ίδιος σημείωσε "εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας απέναντι στον κουρδικό λαό και καταδικάζουμε απερίφραστα την παράνομη εισβολή στην Τουρκία".

https://www.facebook.com/lifeevents.gr/videos/975287972824955/

 

Πηγή φωτογραφίας και βίντεο: Life-events.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αρχαίος οικισμός κάτω από τη Δράμα – Βρέθηκε σε ανασκαφές στο ναό Αγίας Σοφίας
Πολύ σημαντικά ευρήματα, δίνουν στοιχεία για μία άγνωστη περίοδο της πόλης - Αρχαιολογική Συνάντηση γίνεται στη Θεσσαλονίκη
Αρχαίος οικισμός κάτω από τη Δράμα – Βρέθηκε σε ανασκαφές στο ναό Αγίας Σοφίας