Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Η νέα μέθοδος αρθροπλαστικής γόνατος που «κέρδισε» τη Θεσσαλονίκη!

Συνδυάζει αρμονικά την ανθρώπινη εξειδίκευση με την ρομποτική ακρίβεια

Τ.Τ.

Αλλάζει ο καιρός και οι αρθρώσεις μας είναι οι… πρώτες που το καταλαβαίνουν. Ειδικά οι άνθρωποι με ταλαιπωρημένες αρθρώσεις και αρθρίτιδες, νιώθουν ήδη τους πρώτους πόνους στο περπάτημα τους και συγκεκριμένα στα γόνατα τους.

Η υγεία των αρθρώσεων μας είναι ένα πρώτης τάξεως ζήτημα για τη συνολική ποιότητα της ζωής μας, της καθημερινότητας μας. Η αντιμετώπιση της αρθρίτιδας, ειδικά, είναι ένα από τα πολυτιμότερα δώρα που μπορούμε να κάνουμε στον εαυτό μας.

Στη Θεσσαλονίκη έχουμε την τύχη, εδώ και μερικά χρόνια, να έρχονται οι πιο μοντέρνες τάσεις θεραπείας της αρθρίτιδας. Ο χειρουργός – ορθοπεδικός Αθανάσιος Αδάμ έφερε πρώτος στη Θεσσαλονίκη, την πιο εξελιγμένη μέθοδο αρθροπλαστικής γόνατος, με σκοπό οι ασθενείς να ξεπερνούν γρήγορα τα προβλήματα στις αρθρώσεις με τον πιο ανώδυνο τρόπο, δίχως να χάνουν ούτε στιγμή απόλαυσης από την καθημερινότητα τους.

Η ψηφιακή ολική αρθροπλαστική γόνατος είναι η τελευταία εξέλιξη στον τομέα των επεμβάσεων στο γόνατο και έχει φέρει ήδη μια μικρή «επανάσταση» στη θεραπεία της οστεοαρθρίτιδας. Η νέα μέθοδος, την οποία έχει φέρει στην πόλη ο εξειδικευμένος στη Σουηδία Θεσσαλονικιός γιατρός, λύνει τα χέρια του χειρούργου και προσφέρει στον ασθενή ανώδυνη και γρήγορη θεραπεία στις αρθρώσεις του. Κατά την επέμβαση, γίνεται αντικατάσταση της φθαρμένης άρθρωσης για να μπορεί ο ασθενής μέσα σε λίγες μέρες να περπατάει χωρίς πόνους, προσφέροντας το τέλειο αποτέλεσμα με τέλεια έκταση και τέλεια κάμψη της άρθρωσης.

arthroplastiki-thessaloniki2.jpg

Τα αποτελέσματα της νέας θεραπείας ήταν πραγματικά θεαματικά και οι πολίτες της Θεσσαλονίκης και όχι μόνο, αγκάλιασαν τη νέα πρακτική, μένοντας απολύτως ικανοποιημένοι από τις υπηρεσίες υγείας που προσφέρει η ψηφιακή ολική αρθροπλαστική γόνατος. Άλλωστε, από την πρώτη μέρα της εγχείρησης μπορείς να βγεις από το νοσοκομείο και να περπατήσεις, ενώ μέσα σε 15 μέρες δεν χρειάζεται καμία υποβοήθεια (π.χ. πατερίτσα) για να βαδίσεις κανονικά. Ούτε ένα μήνα από τη μέρα της εγχείρισης, το γόνατο σου λειτουργεί φυσιολογικά, δίνοντας σου την απόλυτη ελευθερία κινήσεων!

Αυτή η επέμβαση εκπληκτικής ακρίβειας, γίνεται μέσω της υπερσύγχρονης μεθόδου της ψηφιακής αρθροπλαστικής γόνατος είναι εντελώς προσαρμοσμένο στις ανάγκες του κάθε ασθενή ξεχωριστά, «χαρτογραφώντας» την ώρα της επέμβασης την άρθρωση του, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται οδηγίες απόλυτης ακρίβειας στον χειρούργο, με μεγάλο όφελος χρόνου και κόστους.

Το «κλειδί» για την απόλυτη επιτυχία της επέμβασης, όμως, όσο και αν προχωρήσει η τεχνολογία και η ρομποτική στο μέλλον, παραμένει η επίβλεψη και εκτέλεση του συνολικού πλάνου της εγχείρισης από τον ανθρώπινο παράγοντα, δηλαδή έναν εξειδικευμένο γιατρό, όπως ο κ. Αδάμ. Ο συνδυασμός της ανθρώπινης κριτικής σκέψης και ικανότητας άμεσης παρέμβασης την ώρα της εγχείρισης, με την ακρίβεια του ψηφιακού συστήματος, είναι η «χρυσή τομή» που εγγυάται τα καλύτερα αποτελέσματα στις επεμβάσεις αρθροπλαστικής για το γόνατο.   

Η Θεσσαλονίκη έχει αναδειχθεί σε ένα κέντρο μοντέρνας επιστήμης και καινοτομίας και οι πολίτες της, έχουν την ευκαιρία να εκμεταλλευτούν νέες μεθόδους που δίνουν άμεση λύση στα προβλήματα υγείας τους. Η οστεοαρθρίτιδα έχει νικηθεί οριστικά με την έγκυρη και αναγνωρισμένα αποτελεσματική ψηφιακή αρθροπλαστική γόνατος του κ. Αδάμ και οι Θεσσαλονικείς πλέον το ξέρουν και το εμπιστεύονται!

thanasis-adam.jpg

Επικοινωνία: Αδάμ Αθανάσιος, MD, FICS, Χειρουργός Ορθοπεδικός -Τηλ: 6974108266

Ιατρείο Θεσσαλονίκης:

Μητροπόλεως 87, Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6974108266

Δέχεται: Δευτέρα - Τετάρτη - Παρασκευή

Ώρες: 18:00 - 21:00

Ο γιατρός καθημερινά το πρωί δέχεται στο ιατρείο του εντός της Γενικής Κλινικής Θεσσαλονίκης (Μαρίας Κάλλας 11 & Γραβιάς 2).

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ανδρουλάκης: Ο πυρήνας της διαφθοράς βρίσκεται μέσα στο Μέγαρο Μαξίμου
Δηλώσεις του προέδρου του ΠΑΣΟΚ πριν από τη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου και της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος
Ανδρουλάκης: Ο πυρήνας της διαφθοράς βρίσκεται μέσα στο Μέγαρο Μαξίμου
Θεσσαλονίκη: Στη Θέρμη η Άννα Φόνσου – Συνάντηση για «Το Σπίτι του Ηθοποιού»
Η ηθοποιός και σκηνοθέτιδα συναντήθηκε με το δήμαρχο, Θεόδωρο Παπαδόπουλο, για το ενδεχόμενο να λειτουργήσει δομή στη Θεσσαλονίκη
Θεσσαλονίκη: Στη Θέρμη η Άννα Φόνσου – Συνάντηση για «Το Σπίτι του Ηθοποιού»