Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Θεσσαλονίκη: Κατασκευή νέων σχολείων στο δήμο Αμπελοκήπων - Μενεμένης

Στο δημαρχείο ο διευθύνων σύμβουλος των Κτιριακών Υποδομών - Συζήτηση για τα ζητήματα σχολικής στέγης με τον δήμαρχο Λάζαρο Κυρίζογλου

Συνάντηση με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο των Κτιριακών Υποδομών Α.Ε. (ΚΤΥΠ Α.Ε.) Ιωάννη Χαρονίτη είχε σήμερα ο δήμαρχος Αμπελοκήπων-Μενεμένης Λάζαρος Κυρίζογλου, στο δημαρχείο.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν τα ζητήματα της σχολική στέγης του δήμου. Πιο συγκεκριμένα συζητήθηκαν η κατασκευή του 5ου Δημοτικού Σχολείου Αμπελοκήπων (συμβολή των οδών Φιλιππουπόλεως και Κέννεντυ) η οποία έχει ήδη δρομολογηθεί (δημοσιεύθηκε το ΦΕΚ), καθώς και η κατασκευή των 4ο-5ο Νηπιαγωγείων Μενεμένης σε αγορασμένο οικόπεδο επί της οδού Αφροδίτης στην περιοχή «Βόσπορος» στη Μενεμένη το οποίο βρίσκεται στη διαδικασία εγγραφής στο Κτηματολόγιο, προκειμένου να δρομολογηθεί η κατασκευή του.

Επίσης, η ΚΤΥΠ Α.Ε. ενημέρωσε το Δήμαρχο και τους υπηρεσιακούς παράγοντες του Δήμου για την πρόοδο των διαδικασιών εξαγοράς του οικοπέδου για την κατασκευή του Καλλιτεχνικού Σχολείου Αμπελοκήπων-Μενεμένης.

Τέλος συμφωνήθηκε να υποβάλλει ο Δήμος αίτημα προς την ΚΤΥΠ Α.Ε. για την πραγματοποίηση εσωτερικών εργασιών για την αναβάθμιση του Διδακτηρίου του 13ου Δημοτικού Σχολείου Αμπελοκήπων καθώς επίσης και για την κατασκευή δύο (2) νέων κλειστών γυμναστηρίων, έργο για το οποίο ο δήμος διαθέτει ήδη σχετικές μελέτες.

Στη συνάντηση συμμετείχαν υπηρεσιακοί παράγοντες της ΚΤΥΠ Α.Ε. ενώ από πλευράς Δήμου συμμετείχαν ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Βασίλειος Μανωλόπουλος, η προϊσταμένη της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών και λοιποί υπηρεσιακοί παράγοντες του Δήμου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μεγάλη απεργία 24 ωρών: Ποιοι βάζουν λουκέτο - Χωρίς λεωφορεία η Θεσσαλονίκη
Πώς θα κινηθούν τα ΜΜΜ - Στον ΟΑΣΘ μόνο 50 λεωφορεία τα οποία θα λειτουργούν με προσωπικό ασφαλείας, θα εξυπηρετούν τους πολίτες
Μεγάλη απεργία 24 ωρών: Ποιοι βάζουν λουκέτο - Χωρίς λεωφορεία η Θεσσαλονίκη