Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Νέα όψη για τα ιστορικά Κάστρα της Θεσσαλονίκης (ΦΩΤΟ)

kastra-odos-kastron

Η ανάπλαση της οδού Κάστρων αναδεικνύει στο σύνολό του το ιστορικό μνημείο των Κάστρων της Θεσσαλονίκης

Ολοκληρώθηκε η ανάπλαση της οδού Κάστρων από τον δήμο Θεσσαλονίκης, έργο το οποίο χρηματοδοτήθηκε από το ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος με δωρεά του ιδρύματος.

Η νέα όψη της οδού Κάστρων έδωσε άλλη πνοή στην περιοχή αλλά και στο ίδιο το μνημείο (τα Κάστρα) αφού η ανάπλαση ξεκινάει από τις οδούς Ελένη Ζωγράφου και Κασσάνδρου και φτάνει μέχρι το Νοσοκομείο Άγιος Δημήτριος.

Περιπατητικά μονοπάτια, πράσινο και παγκάκια δημιουργούν ένα σκηνικό άξιο του μνημείου ενώ το βράδυ με τον φωτισμό αναδεικνύεται όλο το έργο.

Η διαμόρφωση που πραγματοποιήθηκε αφορά τους χώρους που βρίσκονται μεταξύ ρωμαϊκών – βυζαντινών – ανατολικών τειχών και των διατηρητέων μνημείων της περιοχής, δηλαδή του μηχανουργείου Αξυλιθιώτη και των Κοιμητηρίων των Προτεσταντών και Αρμενίων.

Η περιοχή ανάπλασης, από την οδό Ολυμπιάδος έως την οδό Κάστρων στο ύψος του νοσοκομείου Άγιος Δημήτριος, συνολικής έκτασης έξι στρεμμάτων έχει χαρακτηριστεί ως ιδιαίτερης σημασίας λόγω του πλήθους και της σπουδαιότητας των μνημείων που εντάσσονται σ’ αυτήν. 

Η χρηματοδότηση του ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος για τα 14 συνολικά έργα (μέσα στα οποία εντάσσεται και αυτό της ανάπλασης της οδού Κάστρων) ανέρχεται στα 5.080.000 ευρώ.

Δείτε τις φωτογραφίες:

kastra-odos-kastron

 

kastra-odos-kastron

 

kastra-odos-kastron

 

kastra-odos-kastron

 

kastra-odos-kastron

 

kastra-odos-kastron

 

Πηγή φωτογραφιών: Facebook - Ηλίας Σμηλιός & ΚΑΜΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ