Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Θεσσαλονίκη: Στις 12 Δεκεμβρίου ανάβει το δέντρο του Δήμου Καλαμαριάς

Φωτίζονται γιορτινά και οι γειτονιές του Δήμου

Με πυρετώδεις ρυθμούς συνεχίζεται  η προετοιμασία  στο Δήμο Καλαμαριάς για τα Χριστούγεννα, ενώ η επίσημη  έναρξη των εκδηλώσεων θα δοθεί στις 12 Δεκεμβρίου με το άναμμα του δέντρου της  κεντρικής πλατείας, ώστε η πόλη να φωταγωγηθεί και να αρχίσουν οι εορταστικές εκδηλώσεις.

Συνεργεία του Δήμου ολοκληρώνουν σιγά-σιγά το στήσιμο των ξύλινων  σπιτιών στην Πλατεία Δημαρχείου προκειμένου να είναι όλα έτοιμα για να υποδεχτούν μικρούς και μεγάλους στη φωταγώγηση του χριστουγεννιάτικου δέντρου. Η πλατεία Δημαρχείου θα αποτελέσει το κεντρικό σημείο των παιδικών εκδηλώσεων από τις 13 Δεκεμβρίου έως και τις 6 Ιανουαρίου 2019. Καλλιτεχνικά δρώμενα, θεατρικές παραστάσεις και εργαστήρια θα πραγματοποιούνται όλο αυτό το διάστημα.

Η περιπλάνηση στα γραφικά και μοναδικά στολισμένα σπιτάκια της πλατείας, θα δώσει την ευκαιρία στα παιδιά να ζήσουν την μαγεία των Χριστουγέννων, ενώ τα ομαδικά παιχνίδια και οι δραστηριότητες που σχεδιάστηκαν θα  τους ψυχαγωγήσουν  θα τους εκπαιδεύσουν και θα τους απασχολήσουν δημιουργικά.

Η φωταγώγηση του δέντρου  θα πραγματοποιηθεί υπό τους ήχους της Φιλαρμονικής  Ορχήστρας  του Δήμου  Καλαμαριάς που θα συνοδεύσει και την Παιδική Χορωδία. Η εορταστική βραδιά εκείνη τη νύχτα θα συνεχιστεί  με μουσική συναυλία από το οκταμελές συγκρότημα pop ελληνικής και ξένης μουσικής  «FABULOUS» που θα αποδώσει τραγούδια από τις δεκαετίες ΄80, ΄90 και σημερινά.

Στόχος των εκδηλώσεων με τίτλο «Χριστούγεννα στην Πόλη» είναι να προσφέρουν χαρά και διασκέδαση σε όλους τους  πολίτες κάθε ηλικίας αλλά και στους επισκέπτες της πόλης, μέσα από  δράσεις και καλλιτεχνικά δρώμενα ενταγμένα στο πνεύμα των ημερών. Ταυτόχρονα να τονωθεί και η αγορά της Καλαμαριάς από την αυξημένη επισκεψιμότητα, η οποία προβλέπεται να ξεπεράσει τα περσινά δεδομένα.

Φωτίζονται γιορτινά οι γειτονιές

Η φωταγώγηση  της πόλης άρχισε φέτος περιφερειακά  σε πέντε διαφορετικά σημεία της Καλαμαριάς και το πρόγραμμα διαμορφώνεται ως εξής:

  • Στην πλατεία Φοίνικα φωταγωγήθηκε χθες βράδυ το καράβι, εν μέσω παραδοσιακής μουσικής και χορού από τα τμήματα  του Πολιτιστικού Εξωραϊστικού Συλλόγου Φοίνικα.
  • Στο Πάρκο Παπανδρέου περιοχή Αγίου Ιωάννη θα φωταγωγηθεί το δέντρο την Τρίτη 3 Δεκεμβρίου στις 6.30 το απόγευμα και θα πλαισιωθεί με μουσικο-χορευτικό πρόγραμμα. Θα εμφανιστούν το Χορευτικό και Χορωδιακό τμήμα του Χορευτικού Ομίλου Θεσσαλονίκης και θα ακουστούν Παραδοσιακά τραγούδια της Ελλάδας.
  • Στην Πλατεία Ύδρας στη Ν. Κρήνη το δέντρο θα ανάψει την Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου στις 6.30 το απόγευμα και θα ακολουθήσει καλλιτεχνικό πρόγραμμα με το Χορωδιακό τμήμα του Πολιτιστικού Συλλόγου Προσφύγων Μικρασιατών Ν. Κρήνης «Αγία Παρασκευή», την Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου και θα ακουστούν τραγούδια από τοπικό  παραδοσιακό συγκρότημα.
  • Στο Πάρκο Κηφισιάς την Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου στις 6.30 το απόγευμα θα ανάψει το δέντρο και θα εμφανιστεί η Χορωδία του Πολιτιστικού Εξωραϊστικού Συλλόγου «Η Κηφισιά», ενώ τραγούδια θα ερμηνεύσει ένα συγκρότημα παραδοσιακής μουσικής και τέλος
  • Το Πάρκο Αιγαίου θα φωτιστεί την Κυριακή 8 Δεκεμβρίου στις 6.30 το απόγευμα και θα τραγουδήσει η Χορωδία του Συλλόγου Κατοίκων Βυζαντίου.

Παραδοσιακά τραγούδια στις παραπάνω εκδηλώσεις θα ερμηνεύσει ο Γιάννης Βολίκας και το τριμελές μουσικό σχήμα.

flyer_xmas_19-02.jpg
flyer_xmas_19-01.jpg

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ