Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Σάκης Αρναούτογλου: Κακοκαιρία «εξπρές» με χιόνια έξω από Θεσσαλονίκη

Από την Τρίτη το βράδυ αρχίζουν οι… χαμηλές θερμοκρασίες

Του Γιώργου Καλλίνη

Το πρώτο χειμωνιάτικο «χτύπημα» θα δεχτεί η Θεσσαλονίκη, εφόσον όλα δείχνουν ότι έρχεται κακοκαιρία εξπρές, η οποία θα φέρει και τα πρώτα χιόνια!

«Από το βράδυ της Τρίτης, η κακοκαιρία θα γίνει πιο αισθητή με βροχές, ενώ προς το ξημέρωμα Τετάρτης θα δούμε και χιόνια σε πιο ορεινές περιοχές, όπως ο Χορτιάτης. Γενικά, περιμένουμε τις χιονοπτώσεις σε υψόμετρο άνω των 700μ. και απομένει να δούμε αν θα αγγίξουν και σημεία όπως το Ασβεστοχώρι.», σημειώνει στον TyposThes ο έγκριτος μετεωρολόγος Σάκης Αρναούτογλου.

«Έρχεται ένα κλασικό επεισόδιο κακοκαιρίας για το μήνα Δεκέμβριο, που θα κρατήσει περίπου ένα 12ωρο και θα λήξει το πρωί της Τετάρτης. Φυσικά, σε ολόκληρη τη Θεσσαλονίκη θα επικρατήσουν πολύ χαμηλές θερμοκρασίες», συμπλήρωσε.  

Σύμφωνα με την ΕΜΥ, την Τρίτη στη Θεσαλονίκη θα έχουμε λίγες νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν και από το μεσημέρι θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Από το απόγευμα οι βροχές θα ενταθούν και είναι πιθανό να εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες. Επίσης, υπάρχει πιθανότητα παροδικών χιονοπτώσεων στα γύρω ορεινά από το βράδυ.

Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Από το μεσημέρι θα στραφούν σε βόρειους βορειοδυτικούς 5 με 7 μποφό και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 02 έως 13 βαθμούς Κελσίου, ενώ από το απόγευμα θα σημειώσει σημαντική πτώση.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σχέδιο δολοφονίας του Ζελένσκι από τη Μόσχα - Συνελήφθη άνδρας στην Πολωνία
Ο ύποπτος δήλωσε στην πολωνική εισαγγελία ότι είχε αναλάβει την αποστολή να συλλέξει πληροφορίες για το αεροδρόμιο Rzeszów-Jasionka
Σχέδιο δολοφονίας του Ζελένσκι από τη Μόσχα - Συνελήφθη άνδρας στην Πολωνία