Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Θεσσαλονίκη: Το 2ο Εθνικό Τουρνουά Subbuteo έρχεται στο Πανόραμα

Με πάνω από 10 τραπέζια-γήπεδα και δεκάδες συμμετοχές από όλη την Ελλάδα

Τα γκολ θα πέσουν βροχή και τα επιτραπέζια γήπεδα-ποδοσφαιράκια θα πάρουν… φωτιά και φέτος στο Πανόραμα, στο 2ο Εθνικό Τουρνουά του αθλήματος που διοργανώνει την Κυριακή 26 Ιανουαρίου ο δήμος Πυλαίας – Χορτιάτη σε συνεργασία με το “Panorama Subbuteo Club – 1978”.

Η αθλητική εκδήλωση που είναι υπό την αιγίδα της Ένωσης Ελληνικού Επιτραπέζιου Ποδοσφαίρου (Union of Hellenic Table Football) με είσοδο ελεύθερη για το κοινό, θα φιλοξενηθεί στο δημαρχείο Πανοράματος (αίθουσα «Λίτσα Φωκίδη», Δημαρχιακό μέγαρο, Απ. Σαμανίδη 21) και θα διαρκέσει από τις 9.30 το πρωί μέχρι αργά το απόγευμα.

Στο 2ο Εθνικό Τουρνουά Επιτραπέζιου Ποδοσφαίρου 2019-2020 δεν θα συμμετέχουν ομάδες αλλά θα έχει ατομικό χαρακτήρα, πρόκειται να στηθούν δέκα και πλέον τραπέζια-γήπεδα και αναμένεται να πάρουν μέρος δεκάδες αθλητές –άνδρες και γυναίκες- από όλη την Ελλάδα.

«Το μήνυμα προς τα παιδιά μας, αγόρια και κορίτσια είναι: αφήνουμε για λίγο τις ηλεκτρονικές κονσόλες και τα παιχνίδια με τους υπολογιστές και ασχολούμαστε με κάτι πιο δημιουργικό. Το επιτραπέζιο ποδόσφαιρο είναι μια φυσική προσομοίωση του αθλήματος και απαιτεί την επιδεξιότητα και την ικανότητα στο τίναγμα των φιγούρων που στέκονται σε βαριές βάσεις, προς την μπάλα, η οποία είναι μεγάλου μεγέθους και είναι σχεδόν τόσο ψηλή όσο οι παίκτες» εξηγεί ο πρόεδρος του Panorama Subbuteo Club – 1978, Κωνστάντιος Γιαπουλτζής και προσθέτει ότι «η σημερινή βελτιωμένη έκδοση του αθλήματος αποτελεί μία μετεξέλιξη του αρχικού παιχνιδιού που ξεκίνησε να παίζεται επισήμως από τον Μάρτιο του 1947».

Να σημειωθεί ότι τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα, έχουν πληθύνει οι σύλλογοι και οι ομάδες που ασχολούνται με το άθλημα, ενώ διεξάγεται κανονικό πρωτάθλημα και η ομάδα που θα κατακτήσει την πρωτιά συμμετέχει στο παγκόσμιο πρωτάθλημα. Ιδιαίτερα ενθαρρυντικό είναι το ενδιαφέρον των νέων παιδιών που κάνει αισιόδοξους τους διοργανωτές ότι και φέτος στη διάρκεια του 2ου τουρνουά του Πανοράματος, θα υπάρχει σημαντική συμμετοχή και “κερκίδα” από τη νεολαία.

afisa_subbuteo.jpg

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ποιος επιτέθηκε στον Παπακαλιάτη: «Κλέβει ιδέες, σκηνές, τώρα και… φωτογραφίες»
«Τώρα για τον δεύτερο κύκλο των επεισοδίων σου κλέβεις και τις promo φωτογραφίες της ταινίας; Τζήζας πια!»
Ποιος επιτέθηκε στον Παπακαλιάτη: «Κλέβει ιδέες, σκηνές, τώρα και… φωτογραφίες»