Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Θεσσαλονίκη: Κλειστά σχολεία λόγω κορωνοϊού – Η σύνδεση με κρούσματα

Δείτε αναλυτικά την λίστα με τα σχολεία που κλείνουν, τους λόγους και τις ημερομηνίες

Το Υπουργείο Παιδείας ύστερα από οδηγίες του Υπουργείου Υγείας και του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας  (Ε.Ο.Δ.Υ.) αποφάσισε την διακοπή της λειτουργίας ορισμένων σχολείων σε όλη τη χώρα λόγω του κοροναϊού COVID-19. Στη Θεσσαλονίκη συνολικά λουκέτο βάζουν πάνω από δέκα σχολεία.

Με Κοινή Απόφαση των Υπουργών Παιδείας & Θρησκευμάτων και Υγείας, τα παρακάτω σχολεία που βρίσκονται στα όρια του Δήμου Αμπελοκήπων – Μενεμένης, προληπτικά και για λόγους προστασίας της δημόσιας υγείας, διακόπτουν  προσωρινά τη λειτουργία τους ως εξής:

(Α). ΣΤΟΝ ΟΙΚΙΣΜΟ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΝΕΚΤΑΡΙΟΥ (ΔΕΝΡΟΠΟΤΑΜΟΥ) ΑΠΟ 3.3.2020 ΕΩΣ ΚΑΙ 17.3.2020, ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΣΧΟΛΕΙΑ:

  • 5ο ΔΙΑΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΕΝΕΜΕΝΗΣ
  • 3ο ΔΙΑΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΕΝΕΜΕΝΗΣ
  • 2ο ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΜΕΝΕΜΕΝΗΣ
  • 3ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΜΕ ΛΥΚΕΙΑΚΕΣ ΤΑΞΕΙΣ ΜΕΝΕΜΕΝΗΣ
  • ΣΧΟΛΕΙΟ ΔΕΥΤΕΡΗΣ ΕΥΚΑΙΡΙΑΣ (Σ.Δ.Ε.) ΜΕΝΕΜΕΝΗΣ

Κατά το ανωτέρω χρονικό διάστημα (από 3.3.20 έως και 17.3.20) διακόπτουν τη λειτουργία τους και ο Δημοτικός Παιδικός Σταθμός και το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ) και πάσης φύσεως εκπαιδευτικές δομές, φορείς και ιδρύματα κάθε τύπου και βαθμού. Η ανωτέρω διακοπή λειτουργίας αποφασίσθηκε διότι διαγνώσθηκε μία εκπαιδευτικός από σχολείο της περιοχής να είναι φορέας του κορωνοϊού που κόλλησε από την 38χρονη φίλη της, η οποία επέστρεψε από το Μιλάνο.

(Β). ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ ΑΠΟ 3.3.2020 ΕΩΣ ΚΑΙ 8.3.2020, ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑ (ΤΕΡΜΑ ΟΔΟΥ ΠΛΑΣΤΗΡΑ, ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΙ):

  • 1ο ΕΠΑΛ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
  • 2ο ΓΕΛ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
  • 1ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
  • 2ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Η ανωτέρω διακοπή λειτουργίας αποφασίσθηκε χωρίς να νοσήσει κανείς αλλά προληπτικά, επειδή μαθητές σχολείου, από το συγκεκριμένο σχολικό συγκρότημα, είχαν ταξιδέψει στο Μιλάνο.

Επιπλέον, κλειστά θα είναι το 37ο Δημοτικό Σχολείο καθώς και το 64ο Νηπιαγωγείο στο δήμο Θεσσαλονίκης, έως και  το Σάββατο 7.3.2020 για προληπτικούς λόγους. Ο λόγος για το κλείσιμο των δύο μονάδων είναι το γεγονός πως τρεις εκπαιδευτικοί είχαν ταξιδέψει στην Ιταλία. Οι τρεις εκπαιδευτικοί δεν νοσούν, είναι καλά στην υγεία τους και το κλείσιμο είναι προληπτικό μέτρο.

Κλειστό θα είναι και το 1ο ΕΠΑΛ Επανωμής, όπως και το 8ο ΕΚ Επανωμής για χρονικό διάστημα από 3.3.2020  έως και 11.3.2020. Υπενθυμίζεται πως κλειστό παραμένει και το 105ο δημοτικό σχολείο Θεσσαλονίκης, καθώς έχει βρεθεί θετικός σε κορωνοϊό ο γιος της 38χρονης, που ήταν το πρώτο κρούσμα πανελληνίως.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Θεσσαλονίκη: Σπείρα άδειαζε σπίτια σε Τούμπα και Καλαμαριά – Με αντικλείδια
Ταυτοποιήθηκαν από την αστυνομία 2 δράστες – Λεία πάνω από 20.000 ευρώ, έκλεβαν χρήματα, κοσμήματα, αντικείμενα και συσκευές
Θεσσαλονίκη: Σπείρα άδειαζε σπίτια σε Τούμπα και Καλαμαριά – Με αντικλείδια