Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Η χιονισμένη Βόρεια Ελλάδα… Απρίλιο μήνα! (ΦΩΤΟ + VIDEO)

Σε ποιες περιοχές το έστρωσε

Πυκνή χιονόπτωση σημειώθηκε χθες το βράδυ σε αρκετές περιοχές της Βόρειας Ελλάδας με αποτέλεσμα πολλές πόλεις να ντυθούν στα λευκά.

Ειδικότερα χιόνι έπεσε στα ορεινά και ημιορεινά της Θεσσαλονίκης, στον Πολύγυρο και στην Αρναία Χαλκιδικής, στη Βέροια, στη Νάουσα, στο Κιλκίς, στη Φλώρινα, στην Κοζάνη και αλλού. Παράλληλα οι θερμοκρασίες ήταν χαμηλές και έπεσαν και κάτω από το μηδέν.  

Ειδικότερα, ο υδράργυρος στην Φλώρινα έπεσε στους -2 βαθμούς Κελσίου, όσους έχει και η Κοζάνη, ενώ η χαμηλότερη θερμοκρασία καταγράφηκε στην περιοχή του χιονοδρομικού κέντρου της Βασιλίτσας Γρεβενών, όπου ο υδράργυρος έδειξε -7 βαθμούς. Τσουχτερό είναι το κρύο στην Κεντρική Μακεδονία όπου η θερμοκρασία στις πρωτεύουσες των νομών κυμαίνεται από 1 έως 4 βαθμούς Κελσίου.

Αποχιονισμοί πραγματοποιούνται από τα ξημερώματα σε περιοχές της Θεσσαλονίκης, της Ημαθίας, της Πιερίας, της Πέλλας και της Χαλκιδικής. «Εικοσιπέντε εκχιονιστικά μηχανήματα καθαρίζουν αυτή τη στιγμή τους δρόμους», δήλωσε ο επικεφαλής του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, Μπάμπης Στεργιάδης.

Στα λευκά ξύπνησε και η Χαλκιδική - Που απαιτούνται αλυσίδες

Τα 40 εκατ. ξεπέρασε το χιόνι μέσα στο κέντρο της πόλης της Φλώρινας από τη χθεσινή χιονόπτωση που έπληξε την περιοχή μέχρι και τις πρώτες πρωινές ώρες της σημερινής ημέρας, χωρίς ωστόσο να έχουν δημιουργηθεί ιδιαίτερα προβλήματα καθώς η κίνηση είναι περιορισμένη λόγω και των μέτρων απαγόρευσης των άσκοπων μετακινήσεων, όπως μετέδωσε η ΕΡΤ.

florina.jpg

Δείτε βίντεο από το echoflorina 

Σύμφωνα με το verianet το ξημέρωμα της 2ας Απριλίου βρήκε την Ημαθία ντυμένη στα λευκά, καθώς πυκνό χιόνι έπεφτε όλη τη νύχτα παντού, ντύνοντας στα λευκά την πόλη της Βέροιας, αλλά και τον κάμπο.

beroia2.png

Τα έντονα καιρικά φαινόμενα ξεκίνησαν από τα χαράματα της Πρωταπριλιάς στα ορεινά του νομού όπου επικράτησαν θερμοκρασίες γύρω στο «μηδέν». Η κακοκαιρία και η χιονόπτωση από το μεσημέρι και μετά κατέβηκε και στα ημιορεινά και το βράδυ της 1ης Απριλίου άρχισε να πέφτει πυκνό χιόνι παντού. Στα λευκά ντύθηκαν το Βέρμιο και όλη η περιοχή των Πιερίων. Στα χωριά των Πιερίων το χιόνι έφτασε σε πρωτοφανές για την εποχή ύψος, καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες ήταν μέχρι και 10 εκατοστά. Στα λευκά ντύθηκε και η Νάουσα.

Δείτε φωτογραφία από το χιόνι στην Ημαθία από το laosnews.gr

beroia.jpg

Σύμφωνα με το e-ptolemeos επί ποδός ήταν και παραμένει ο μηχανισμός του δήμου Εορδαίας προκειμένου να αντιμετωπίσει το κύμα κακοκαιρίας που έπληξε με σφοδρότητα την περιοχή.

Λόγω της κακοκαιρίας χθες αργά το βράδυ θα πρέπει να σημειωθεί πως υπήρξαν διακοπές ρεύματος. Η μία κράτησε μια ώρα περίπου, αφορούσε στην ΔΕ Μουρικίου και αποκαταστάθηκε από τα συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ.

Επίσης διακοπή ρεύματος σημειώθηκε στην περιοχή του πρώην δήμου Βερμίου με την Πεντάβρυσο. Σε όλη την περιοχή δόθηκε ρεύμα από χθες, εκτός των Κομνηνών, όπου είχαν κοπεί καλώδια σε δύσβατη περιοχή έξω από το χωριό. Το ρεύμα εκεί δόθηκε προ ολίγου , σήμερα το πρωί.

Ακόμη σημειώθηκαν πάνω από 20-25 πτώσεις δέντρων σε διάφορα σημεία της πόλης, και σε δημοτικά διαμερίσματα επειδή το χιόνι ήταν βαρύ. Στα σημεία επενέβησαν συνεργεία του δήμου και της πυροσβεστικής.

Επίσης λειτούργησε το πρόγραμμα πολιτικής προστασίας του δήμου στο κομμάτι του αποχιονισμού, με τους δρόμους προς Μουρίκι, Γαλάτεια, Ασβεστόπετρα, Ερμακιά να μένουν ανοιχτοί παρά τη σφοδρότητα της κακοκαιρίας.

Δείτε φωτογραφίες από το χιόνι που έπεσε στο Κιλκίς

kilkis.jpg
kilkis2.jpg

Δείτε βίντεο από τη χιονισμένη Κοζάνη που δημοσίευσε το kozanilife.gr

 Παγετός δημιουργήθηκε στους δρόμους των ορεινών περιοχών του νομού Λάρισας λόγω τις χιονόπτωσης και των χαμηλών θερμοκρασιών όπως μετέδωσε το onlarissa.

Ωστόσο μηχανήματα της Περιφέρειας Θεσσαλίας διατήρησαν ανοικτό το οδικό δίκτυο, χωρίς να υπάρξει το παραμικρό πρόβλημα ρίχνοντας αλάτι στις περιοχές όπου ο πάγος ήταν επικίνδυνος.

Δείτε σημερινές φωτογραφίες από το Λιβάδι Ελασσόνας από το onlarissa:

xionia-livadi.jpg
xionia-livadi2.jpg

Πηγή κεντρικής φωτ. Neaflorina 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Τρένο για Θεσσαλονίκη ακινητοποιήθηκε γεμάτο επιβάτες - Φωτιά κοντά στις γραμμές
Η αμαξοστοιχία IC54 (Αθήνα – Θεσσαλονίκη) παραμένει σταθμευμένη στον Σ.Σ Λειβαδιάς, λόγω πυρκαγιάς πλησίον των γραμμών
Τρένο για Θεσσαλονίκη ακινητοποιήθηκε γεμάτο επιβάτες - Φωτιά κοντά στις γραμμές