Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Χαλκιδική: Ασφαλτοστρώνεται ο δρόμος από Άγιο Μάμα για Πορταριά

Αγροτική Οδοποιία από την Επαρχιακή Οδό Μουδανιών-Σιθωνίας έως Κοινότητα Πορταριάς

Ακόμη ένα έργο οδοποιίας θα αρχίσει να κατασκευάζεται, καθώς υπεγράφη με τον ανάδοχο του έργου η σύμβαση για την ασφαλτόστρωση της αγροτικής οδού από την Επαρχιακή Οδό Μουδανιών-Σιθωνίας (πλησίον κόμβου Αγίου Μάμαντος) έως την Πορταριά.

Πρόκειται για ασφαλτόστρωση αγροτικής οδού μήκους περίπου 3,5 χλμ. Το έργο είναι προϋπολογισμού 1.000.000,00 € και θα χρηματοδοτηθεί από ιδίους πόρους (Διευκρινίζεται ότι για κάθε έργο, ο προϋπολογισμός δημοπράτησης συντάσσεται σύμφωνα με την τεχνική μελέτη του έργου, τις τεχνικές προδιαγραφές και τα επίσημα τιμολόγια του Υπουργείου.

Ωστόσο, κατά το στάδιο της δημοπράτησης δίνεται έκπτωση από τους συμμετέχοντες, που μεταβάλλει σημαντικά το ποσό του προϋπολογισμού. Συνεπώς, ο προϋπολογισμός δεν είναι ίδιος με το τελικό κόστος του έργου) .

Συγκεκριμένα, το έργο αφορά σε υφιστάμενο χωμάτινο δρόμο με προβλήματα. Παρουσιάζει ήπιο ανάγλυφο και κλίσεις, υψομετρικές διαφοροποιήσεις, λακούβες και κροκάλες μεγέθους, ικανού να προκαλέσουν βλάβες στα κινούμενα οχήματα.

Η υφιστάμενη χάραξη θα διατηρηθεί σε όλο το μήκος της, χωρίς να θιγούν ιδιοκτησίες και στόχος είναι η βελτίωση των συνθηκών κυκλοφορίας. Προβλέπεται η κατασκευή υπόβασης, βάσης οδοστρωσίας θραυστού υλικού και ασφαλτόστρωση.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Γιακουμάκης για τις επιθέσεις εναντίον του: «Μακάρι αυτοί να βρουν το νόημα της ζωής»
Τι απάντησε ο ποδοσφαιριστής μετά τις διαδικτυακές επιθέσεις που δέχτηκε λόγω του χαμένου πέναλτι στον αποκλεισμό της Εθνικής Ελλάδος από τη Γεωργία
Γιακουμάκης για τις επιθέσεις εναντίον του: «Μακάρι αυτοί να βρουν το νόημα της ζωής»