3 top δεξιά, ΚΟΙΝΩΝΙΑ, Κορωνοϊός

Έτσι κόλλησαν κορωνοϊό στην Παραμυθιά Θεσπρωτίας!

Ο κορωνοϊός είναι εδώ και θέλει ιδιαίτερη προσοχή. Όπως στη περιοχή της Θεσπρωτίας, στην οποία παρουσιάστηκαν κρούσματα. Σύμφωνα μάλιστα με τον κ. Γιαννάκο, τον πρόεδρο εργαζομένων στα νοσοκομεία:

Την περασμένη Παρασκευή το πρωί επισκέφτηκε γυναίκα με προβλήματα υγείας (είναι κατάκοιτη) το Κέντρο Υγείας Παραμυθιάς. Την γυναίκα που παρουσίαζε συμπτώματα πνευμονίας συνόδευε η αδερφή της. Ενώ υπάρχει και μια τρίτη αδελφή που εργάζεται στο κέντρο υγείας. Την γυναίκα παρέπεμπαν στο Νοσοκομείο Φιλιατών. Εκεί που να φανταστούν ότι μια κατάκοιτη γυναίκα έχει κορονωιό. Νοσηλεύτηκε στη παθολογική κλινική, ενώ η αδελφή της περιφέρονταν στο Νοσοκομείο.
Τελικά στο δείγμα που πήραν την Κυριακή το πρωί απεδείχθη ότι πάσχει από κορονωιό, όπως και η αδελφή της που όμως είναι ασυμπτωματική. Προφανώς η κατάκοιτη ασθενής κόλλησε από κάποιον από το συγγενικό της περιβάλλον.
Νοσηλεύονται και οι δυο στο Πανεπιστημιακό νοσοκομείο Ιωαννίνων, ενώ στο Κέντρο Υγείας Παραμυθιάς υπάρχει μεγάλη ανησυχία. Να σημειωθεί ότι ουσιαστικά το Κέντρο Υγείας έχει κλείσει και τα 32 άτομα νοσηλευτικό προσωπικό ελέγχονται για τον ιό.