GOOGLE NEWS, slider, ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ο Άκης Τσελέντης εξηγεί στο Usay γιατί φοβάται  μεγαλύτερο σεισμό στην Ηλεία!

«Η περιοχή της Ηλείας είναι διεγερμένη εξαιτίας του  φαινομένου ντόμινο από την ακολουθία της Ζακύνθου, υπάρχει μια έντονη σεισμική ακολουθία την οποία εξετάζουμε και η οποία προσωπικά πιστεύω ότι αφήνει περιθώρια για κάποιο μεγαλύτερο σεισμό» τόνισε μιλώντας στο Usay.gr ο σεισμολόγος Άκης Τσελέντης.

«Αυτό το λέω βασιζόμενος στις προσεισμικές καταγραφές των σταθμών ΒΑΝ τον Ιανουάριο στους σταθμούς Πάτρας και Πύργου, καθώς και στα χαρακτηριστικά της σεισμικής ακολουθίας που παρακολουθείτε τις τελευταίες ημέρες» σημείωσε ο καθηγητής σεισμολογίας και υποψήφιος ευρωβουλευτής της ΝΔ.

Γιώργος Ρωμανιάς στο Usay: Τέσσερα ερωτηματικά στην απόφαση του ΣτΕ για τα δώρα!

Χαρακτηριστικό παράδειγμα, όπως αναφέρει, το Βαρθολομιό. «Για μήνες πριν από τα 5,8 Ρίχτερ στα τέλη του 2002 η περιοχή δονούνταν από πλήθος προσεισμών, ενώ η σεισμική δραστηριότητα στο σύνολό της ήταν σχεδόν όμοια με το 1988».

«Πριν από το σεισμό της Κυλλήνης, όταν την περιοχή συγκλόνισε σεισμός 5,9 Ρίχτερ, καθώς και πριν το σεισμό 6,5 της Ανδραβίδας το 2008 είχαμε παρόμοια προσεισμική συμπεριφορά» υπογραμμίζει, τονίζοντας πως απαιτείται προσοχή.

Ο Αλέξης Μητρόπουλος μιλά στο Usay και προειδοποιεί!  «Ταφόπλακα για δώρα στο δημόσιο κινδυνεύουν και στον ιδιωτικό!»

Όπως διαβεβαιώνει ο  Άκης Τσελέντης το Γεωδυναμικό έχει καταστήσει φορητά δίκτυα και παρακολουθεί με λεπτομέρεια την εξέλιξη της σεισμικής ακολουθίας