GOOGLE NEWS, ΠΑΡΑΞΕΝΑ

Αεροδρόμια- πραγματικοί εφιάλτες! Δεν θέλεις ποτέ να προσγειωθείς σε ένα από αυτά

Θεωρείτε πως οι ώρες που περνάτε σε ένα αεροδρόμιο είναι οι πιο βαρετές όλου του ταξιδιού; Ή ακόμα, πως η προσγείωση και η απογείωση είναι λιγάκι επικίνδυνες. Καιρός να αλλάξουν όλα όσα πιστεύατε μέχρι σήμερα. Διότι μια επίσκεψη σε αυτά τα αεροδρόμια θα σας κάνει μάλλον να μην θέλετε να πετάξετε ποτέ ξανά.

Διεθνές Αεροδρόμιο Courchevel, Γαλλία

Βρίσκεται σε ένα χιονοδρομικό κέντρο στις γαλλικές Άλπεις, το Courchevel διαθέτει έναν από τους υψηλότερους (  2,010 μέτρα ) και τους συντομότερους διάδρομους (  537 μέτρα ) στον κόσμο – δύο ανεπιθύμητα χαρακτηριστικά για ένα αεροδρόμιο, όσον αφορά την ασφάλεια . Η απότομες κλίσεις αλλά και οι βαθιές κοιλάδες των βουνών από τα οποία είναι περιτριγυρισμένο έχουν οδηγήσει τις αεροπορικές εταιρίες να επιτρέπουν μόνο σε πιλότους με ειδική πιστοποίηση να προσγειώνουν αεροπλάνα σε αυτό.

Ο δρόμος του θανάτου: Αυτός είναι ο πιο επικίνδυνος δρόμος του κόσμου

Αεροδρόμιο Barra, Σκωτία

Μια αμμώδης παραλία μάλλον είναι ένα εντελώς ακατάλληλο σημείο για να στηθεί ένας αεροδιάδρομος και όμως στο αεροδρόμιο αυτού του νησιού, συμβαίνει αυτό ακριβώς. Μάλιστα οι εργαζόμενοι προγραμματίζουν τις πτήσεις βάσει της παλίρροιας, η οποία καλύπτει τον διάδρομο μία φορά την ημέρα.

Διεθνές Αεροδρόμιο του Ντένβερ, Κολοράντο

 

Το αεροδρόμιο του Ντένβερ είναι το μεγαλύτερο σε έκταση αεροδρόμιο των ΗΠΑ και το τρίτο στον κόσμο. Με τα 140 Km2 του δεσπόζει σε απόσταση 40 χιλιομέτρων από την πόλη του Ντένβερ και είναι το 5ο αεροδρόμιο των ΗΠΑ από άποψη αριθμού επιβατών, εξυπηρετώντας περίπου 50 εκατομμύρια επιβάτες. Η εκπληκτική οροφή του κατασκευάστηκε έτσι που να μοιάζει με τις χιονισμένες οροσειρές του Κολοράντο και το κόστος του ξεπέρασε κατά πολύ τον αρχικό προϋπολογισμό, φτάνοντας στο αστρονομικό ποσό των 4,8 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Λεοντόψαρο: Γιατί πρέπει να γνωρίσουμε το ψάρι που εξαπλώνεται στο Αιγαίο
Μέχρι εδώ θα μπορούσε κανείς να σκεφτεί πως όλα είναι καλά, όμως υπάρχουν ορισμένα στοιχεία που προκαλούν ερωτηματικά, τουλάχιστον στους συνωμοσιολόγους. Παραβλέποντας το γεγονός ότι ξεπεράστηκε κατά πολύ το αρχικό κόστος, μιας και έτσι φαίνεται να συμβαίνει τελικά με όλα τα δημόσια έργα, στο αεροδρόμιο του Ντένβερ φαίνεται πως η υπερβολή έπαιξε πολύ μεγάλο ρόλο. Σύμφωνα με τους ερευνητές, δόθηκε εντολή να κλείσει το παλιό αεροδρόμιο της πόλης, το Stapleton, το οποίο λειτουργούσε υποδειγματικά και χωρίς προβλήματα.

Η θέση του νέου αεροδρομίου βρίσκεται σε μια απομονωμένη περιοχή, στην πρωτοφανώς μεγάλη απόσταση των 40 Km από την πόλη. Η πρόσβαση από το Ντένβερ στο αεροδρόμιο, καθώς και ανάμεσα στα διάφορα κτίριά του, γίνεται χάρη σε ένα κολοσσιαίο σιδηροδρομικό δίκτυο, για το οποίο χρησιμοποιήθηκαν χιλιάδες μίλια σιδηροδρομικών γραμμών, ενώ οι οπτικές ίνες που χρησιμοποιήθηκαν, ξεπερνούν τα 5.300 μίλια, δηλαδή το μήκος του ποταμού Νείλου. Ο τεράστιος κεντρικός σταθμός κατασκευάστηκε με μάρμαρο από όλα τα μέρη της Γης, πράγμα ανεξήγητο με βάση τον ήδη επιβαρυμένο προϋπολογισμό.
Η επιλογή της τοποθεσίας φαίνεται να μην ήταν ιδανική, δεδομένου ότι στην περιοχή επικρατούν συνήθως δυσμενείς καιρικές συνθήκες και ισχυροί άνεμοι, που συνεχώς προκαλούν το κλείσιμο του αεροδρομίου και τη ματαίωση εκατοντάδων πτήσεων, γεγονός που δεν συνέβαινε στο Stapleton.

Το ακριβότερο γάλα που υπάρχει κοστίζει 23.000 ευρώ- Δείτε γιατί

Διεθνές Αεροδρόμιο Μπανγκαλόρ, Ινδία

 

Αν δεν είστε οπαδός του μεταφυσικού, αυτό είναι ένα αεροδρόμιο που ίσως θελήσετε να αποφύγετε. Οι πιλότοι και το προσωπικό του αεροδρομίου ανέφεραν ότι είδαν μια γυναίκα σε άσπρο σαρί που στέκεται στο διάδρομο, στις περιοχές φορτίου και σε ένα χώρο στάθμευσης. Ενώ ο έλεγχος της εναέριας κυκλοφορίας αρνείται τέτοια περιστατικά. Παρόλα αυτά οι ερευνητές έχουν χρησιμοποιήσει τεχνικές υπέρυθρου φωτός για να ανιχνεύσουν όσα ισχυρίζονται ότι βλέπουν τα μέλη του προσωπικού. Σε κάθε περίπτωση το αεροδρόμιο φημίζεται για την αρνητική ενέργεια που έχει και το πλήθος των ατυχημάτων που έχουν συμβεί σε αυτό.

Αεροδρόμιο του Γιβραλτάρ

Το μικροσκοπικό βρετανικό έδαφος του Γιβραλτάρ, στη νότια ακτή της Ισπανίας, διαθέτει ένα αρκετά πρότυπο αεροδρόμιο, εκτός από μια μεγάλη λεπτομέρεια: ο αεροδιάδρομος έχει κατεύθυνση προς κατευθείαν στον πιο πολυσύχναστο δρόμο του νησιού. Κάθε φορά που ένα αεροπλάνο προσγειώνεται ή απογειώνεται, οι σιδηροδρομικές θυρίδες διέλευσης κρατούν τα αυτοκίνητα μέχρι να περάσει ασφαλώς. Τα αεροπλάνα συνήθως σταματούν την κυκλοφορία για περίπου δέκα λεπτά, αλλά σε μερικές ημέρες καθυστέρηση μπορεί να είναι μέχρι δύο ώρες ! Αυτός είναι ένας εφιάλτης  που θέλουμε να αποφύγουμε.