GOOGLE NEWS, ΠΑΡΑΞΕΝΑ

Για μια ψήφο έχασε η ελληνική γλώσσα τη θέση της επίσημης γλώσσας των ΗΠΑ;

Ο μύθος λέει πως η ελληνική γλώσσα, έχασε τη θέση της επίσημης γλώσσας των ΗΠΑ για μια και μόνο ψήφο. Και πρόκειται πράγματι για μύθο. Πως όμως προέκυψε;

Ποια είναι αλήθεια η Μιχαλού; και γιατί της χρωστάμε;

Το 1776, όταν οι ΗΠΑ κέρδισαν την ανεξαρτησία τους έγινε ψηφοφορία για την επίσημη γλώσσα του κράτους. Τότε, λέει ο μύθος, η ελληνική γλώσσα έχασε από την αγγλική γλώσσα για μια ψήφο.

Η αρχαία ελληνική ΔΕΝ είναι η πιο πλούσια γλώσσα στον κόσμο

Στην πραγματικότητα όμως δεν υπάρχει κανέναν νομοθετικό κείμενο που να ορίζει την επίσημη γλώσσα του κράτους. Το ενδιαφέρον είναι πως ο μύθος υπάρχει και για άλλες γλώσσες όπως τα εβραϊκά, τα γαλλικά, τα πολωνικά και τα γερμανικά.

Απίθανοι τρόποι να προβλέψετε τον καιρό και τους σεισμούς (και να πέσετε μέσα!)

Κόκκος αλήθειας πάντως υπάρχει μόνο στην τελευταία περίπτωση. Τον Μάρτιο του 1794 μια ομάδα Γερμανών ζητούσαν από την πολιτεία της Βιρτζίνια να υποβάλλει αναφορά στο Κογκρέσο ζητώντας, όχι να γίνουν τα γερμανικά επίσημη γλώσσα αλλά να μεταφράζονται οι νόμοι και στη γλώσσα τους. Σε διαδικαστική πρόταση των υποστηρικτών της μετάφρασης, να μη λάβει απόφαση αμέσως το Σώμα, η ψηφοφορία έδωσε το αποτέλεσμα 42 κατά και 41 υπέρ. Έτσι λοιπόν, προέκυψε ο μύθος της μιας ψήφου!