GOOGLE NEWS, ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πήγε τελικά σε hotspot ο Παναγιωτόπουλος

Για παρερμηνεία παλαιότερων δηλώσεων του για τον ρόλο των ΜΚΟ στα στρατόπεδα που φιλοξενούνται μετανάστες και πρόσφυγες έκανε λόγο ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος.

  • Γράφει ο Κώστας Αττίας

Τελικά μπήκε σε στρατόπεδο στο οποίο υπάρχει δομή για μετανάστες και πρόσφυγες ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος. Η επίσκεψη του Υπουργού είχε ανακοινωθεί από τον ίδιο μία μέρα πριν. Από την Θάσο, όπου ο Υπουργός βρέθηκε στις εορταστικές εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν για τη συμπλήρωση 107 χρόνων από την απελευθέρωση της νήσου.

Ο Νίκος Παναγιωτόπουλος απάντησε έτσι στον σάλο που είχαν προκαλέσει παλαιότερες δηλώσεις του,για τον ρόλο των ΜΚΟ στα στρατόπεδα και το αν του επιτρέπεται η είσοδος. Σε νέες δηλώσεις του σημείωσε πως έχει έρθει «σε σχετική συνεννόηση», προκειμένου να δει τι γίνεται ακριβώς εκεί όσον αφορά τις εργασίες που εκτελούνται αλλά και όπως είπε για «να διασκεδάσω μια διαστρεβλωμένη άποψη που έχει επικρατήσει σε στοιχεία της κοινής γνώμης ότι μου απαγορεύουν οι ΜΚΟ να επισκεφθώ».

«Δεν το είχα πει ακριβώς έτσι. Είπα ότι με το καθεστώς που επικρατεί αναρωτιέμαι αν θα μπορώ να επισκεφθώ. Θα επισκεφθώ όμως, για να δω και από κοντά τι ακριβώς γίνεται σε ένα περιουσιακό στοιχείο της Εθνικής Άμυνας το οποίο τύποις τουλάχιστον δεν έχει παραχωρηθεί σε κανέναν» υποστήριξε, για να αποκαλύψει στην συνέχεια με ξεκάθαρο τρόπο πως παρά τα απανωτά ΚΥΣΕΑ και τον σχεδιασμό που αποφασίστηκε για το προσφυγικό – μεταναστευτικό τελικά φαίνεται πως το σχέδιο δεν λειτουργεί και για αυτό όπως είπε «μέσα στο χειμώνα θα δείτε ένα καινούργιο σχέδιο για τη διαχείριση αυτού του προβλήματος».

Ο Υπουργός πάντως βρέθηκε στην εκλογική του περιφέρεια στην Καβάλα όπου επισκέφτηκε το πρώην στρατόπεδο Ασημακοπούλου. Αίσθηση όμως προκάλεσε πως σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες δεν υπήρχαν κάμερες μαζί του αφού τα τηλεοπτικά συνεργεία έμειναν στην είσοδο της δομής.

Μέτωπο και με την ΥΠΑ

Ο Ν. Παναγιωτόπουλος παράλληλα έχει ακόμα ένα μέτωπο να αντιμετωπίσει. Από την Θάσο επιτέθηκε στην Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ) αναφορικά με τις διαδικασίες για την τοποθέτηση ενός ραντάρ της και τις αντιδράσεις που υπάρχουν στην τοπική κοινωνία.

Σε υψηλούς τόνους ο Ν. Παναγιωτόπουλος σημείωσε: «Η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας θα πρέπει να εξηγήσει τι ακριβώς έρχεται να κάνει. Μέχρι στιγμής δεν το έχει κάνει επαρκώς και μη κάνοντάς το επαρκώς νομίζω ότι λειτουργεί και με ασέβεια απέναντι στην τοπική κοινωνία.Ας έρθει λοιπόν, να μας εξηγήσει, ας μην πετά το «μπαλάκι», να δούμε τι ακριβώς έχουμε. Όπως σας είπα, ΝΑΤΟϊκό ραντάρ δεν υπάρχει στη Θάσο και δεν πρόκειται να υπάρξει».