Skip to main content

Αλυσοδέθηκε ο πρόεδρος των εργαζομένων του νοσοκομείου Άγιος Δημήτριος

Επρόκειτο για συμβολική διαμαρτυρία για μετακινήσεις υπαλλήλων εντός του νοσοκομείου, ελλείψεις και υποστελέχωση του ιδρύματος.

Σε μια συμβολική κίνηση διαμαρτυρίας προέβη ο πρόεδρος των Εργαζομένων του Νοσοκομείου Άγιος Δημήτριος στη Θεσσαλονίκη, για να αναδείξει τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το νοσοκομείο.

Συγκεκριμένα, όπως εξήγησε ο κ. Δημήτρης Μαυρόπουλος, αλυσοδέθηκε στα κάγκελα της εισόδου του κτηρίου, διαμαρτυρόμενος για τις μετακινήσεις νοσηλευτικού προσωπικού εντός του ιδρύματος, καθώς και για ελλείψεις και υποστελέχωση.

Ο ίδιος χαρακτήρισε «κερασάκι στην τούρτα» τις μετακινήσεις των υπαλλήλων σε άλλα τμήματα, κάνοντας λόγο για «διώξεις κατά ορισμένων νοσηλευτών» που αρνήθηκαν να μετακινηθούν. «Δεν είναι δυνατόν νοσηλεύτριες με πολλά χρόνια προϋπηρεσία, που σε λίγο καιρό θα συνταξιοδοτηθούν, έχοντας παράλληλα προβλήματα υγείας, να μεταφέρονται σε τμήματα βαρύτατης ευθύνης, την ίδια ώρα που υπάρχουν νεότεροι νοσηλευτές που θέλουν να μετακινηθούν και δεν εγκρίνεται η μετακίνησή τους» ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος των εργαζομένων.

Εξαπέλυσε πυρά κατά της διοίκησης υπογραμμίζοντας την έλλειψη ανθρώπινου δυναμικού, με το προσωπικό να μην επαρκεί για τις κανονικές εφημερίες, «πόσω μάλλον στα εφημερεύοντα».

Τέλος, υποστήριξε πως στο νοσοκομείο οι Δ.Ε. βοηθοί νοσηλευτών είναι ισάριθμοι με τους Τ.Ε. νοσηλευτές, «πράγμα επικίνδυνο για τις απαιτήσεις του επαγγέλματος», ενώ σημείωσε πως υπάρχει μόνο ένα ασθενοφόρο, το οποίο είναι σε λειτουργία, αλλά δεν υπάρχει προσωπικό να το στελεχώσει.