Skip to main content

Άλλη μία δικαστική νίκη για τον πρώην δήμαρχο Καλαμαριάς Χ. Οικονομίδη

«Αξιολύπητοι είναι οι διώκτες μου που με ψεύδη και ανακρίβειες με ταλαιπώρησαν τόσα χρόνια», τόνισε ο πρώην δήμαρχος Καλαμαριάς στη Voria.gr

Άλλο ένα απαλλακτικό βούλευμα, στη μακρά αλυσίδα των απαλλαγών και αθωωτικών αποφάσεων, εκδόθηκε για τον πρώην δήμαρχο Καλαμαριάς Χριστόδουλο Οικονομίδη.

Συγκεκριμένα ο κ. Οικονομίδης απαλλάχτηκε με το υπ’ αριθμ.1559/2019 βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης από την κατηγορία της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα. Ειδικότερα το Συμβούλιο έκρινε αφενός ότι τα ποσά των καταθέσεών του στους τραπεζικούς του λογαριασμούς υπερκαλύπτονται από τα διαθέσιμα δηλωθέντα εισοδήματά του και αφετέρου δεν προέκυψε από μέρους του σκοπός απόκρυψης περιουσιακού στοιχείου. Τις παραπάνω παραδοχές είχε ήδη υιοθετήσει πλήρως το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης το οποίο είχε ήδη απαλλάξει τον Χριστόδουλο Οικονομίδη για ανακριβή δήλωση πόθεν έσχες.

Αυτή ήταν μία μόνον από τις πολλές υποθέσεις για τις οποίες ο πρώην δήμαρχος σύρθηκε στα δικαστήρια εξ αιτίας του αξιώματός του. Η πρώτη υπόθεση αφορούσε μήνυση σε βάρος του δήμου Καλαμαριάς η οποία είχε υποβληθεί επειδή ο δήμος εισέπραττε χρήματα για τη φοίτηση παιδιών στους παιδικούς σταθμούς αν και λάμβανε κοινοτικές επιδοτήσεις. Ωστόσο, για την υπόθεση αυτή εκδόθηκε απαλλακτικό βούλευμα καθώς απεδείχθη ότι οι εισφορές τις οποίες κατέβαλλαν οι γονείς ήταν για υπηρεσίες πέραν όσων χρηματοδοτούνταν από τους κοινοτικούς πόρους.

Αμετάκλητο απαλλακτικό βούλευμα για τον κ. Οικονομίδη είχε εκδοθεί και για την υπόθεση των ατασθαλειών στη Δημοτική Επιχείρηση Τελετών Καλαμαριάς. Μάλιστα, κατά του απαλλακτικού βουλεύματος είχε ασκηθεί αναίρεση η οποία όμως, απορρίφθηκε από τον Άρειο Πάγο.

Η τρίτη υπόθεση αφορούσε κατηγορία για ανακριβή δήλωση πόθεν έσχες για την οποία το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης εξέδωσε αθωωτική απόφαση για τον κ. Οικονομίδη.

Άλλο ένα απαλλακτικό βούλευμα εκδόθηκε για μια υπόθεση της Πολεοοδομίας στην οποία, σύμφωνα με ανώνυμες καταγγελίες, ο δήμος Καλαμαριάς ζημιώθηκε οικονομικά καθώς δεν φρόντισε να εισπράξει τα χρήματα της εγγυητικής εργολάβου ο οποίος δεν ανταποκρίθηκε στις υποχρεώσεις του.

Μιλώντας στην Voria.gr ο κ. Οικονομίδης δήλωσε: «Χρειάστηκαν πέντε χρόνια δικαστικών αγώνων για να αποδειχθεί η αθωότητά μου που ξεκίνησε πρώτα από το ανώτατο δικαστήριο. Ευτυχώς οι αποφάσεις της δικαιοσύνης προσπέρασαν τη στενοχώρια μου, τα προβλήιματα υγείας που δημιουργήθηκαν καθώς και την πικρία μου. Αξιολύπητοι είναι οι διώκτες μου που με ψεύδη και ανακρίβειες με ταλαιπώρησαν τόσα χρόνια. Θέλω να ευχαριστήσω τους νομικούς παραστάτες μου Λάμπρο Μαργαρίτη και Νίκο Βασιλειάδη που πίστεψαν από την πρώτη στιγμή στην αθωότητά του. Δυστυχώς επιβεβαιώθηκε ο Πλάτωνας που είπε ότι δεν υπάρχει ασφαλέστερος τρόπος για να αποκτήσεις εχθρούς από το να ασχοληθείς με την πολιτική».