Skip to main content

Αμπελόκηποι: Στα δικαστήρια πρώην αντιδήμαρχοι για τραπεζοκαθίσματα

Για φιλονικία μεταξύ δύο επιχειρηματιών, ενός καταστήματος καφέ και ενός με ψιλικά - τσιγάρα κάνει λόγο ο δήμαρχος Αμπελοκήπων – Μενεμένης.

Στην αίθουσα του δικαστηρίου Θεσσαλονίκης θα βρεθούν αύριο τρεις πρώην αντιδήμαρχοι του δήμου Αμπελοκήπων – Μενεμένης με την κατηγορία της παράβασης καθήκοντος σχετικά με υπόθεση χορήγηση άδειας τραπεζοκαθισμάτων σε επιχείρηση υγειονομικού ενδιαφέροντος στην περιοχή των Αμπελοκήπων.

Μετά από αναφορά πολίτη στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης ασκήθηκαν σε βάρος των τριών τέως αντιδημάρχων και τριών υπαλλήλων των Οικονομικών Υπηρεσιών του δήμου ποινικές διώξεις για παράβαση καθήκοντος και σε βάρος εμπλεκόμενου με την υπόθεση επιχειρηματία για ηθική αυτουργία.

Σύμφωνα με όσα κατήγγειλε στη Voria.gr πολίτης, οι αυτοδιοικητικοί καθώς και οι υπάλληλοι «ελέγχονται διότι χορήγησαν σε επιχείρηση υγειονομικού ενδιαφέροντος – αναψυκτήριο, που ενοικίασε 7.5  τ.μ κοινόχρηστο χώρο – πεζοδρόμιο, άδεια τραπεζοκαθισμάτων 19 ατόμων αντί για 6, που δικαιούνταν, σύμφωνα με την ισχύουσα υγειονομική διάταξη». Μάλιστα, όπως ο ίδιος εξηγεί, «για να έχει η επιχείρηση άδεια για 19 άτομα έπρεπε να είχε ενοικιάσει χώρο, 23 τετραγωνικά μέτρα».

Επίσης, όπως καταγγέλλεται από τον ίδιο, τα ίδια άτομα ελέγχονται «για πιθανή διαγραφή σημαντικού ποσού προστίμων της επιχείρησης από αυθαίρετη κατάληψη κοινοχρήστου χώρου αλλά και για το ότι δεν πήραν κανένα μέτρο κατά της επιχείρησης ως όφειλαν εκ του νόμου για τις βεβαιωμένες από την πολεοδομία πολεοδομικές παραβάσεις της».

Μιλώντας στη Voria.gr ο δήμαρχος Αμπελοκήπων – Μενεμένης Λάζαρος Κυρίζογλου ξεκαθάρισε ότι ο δήμος ενήργησε σύμφωνα με όλες τις νόμιμες διαδικασίες. Υποστηρίζει, δε, ότι όλη η υπόθεση, που χρονολογείται προ πενταετίας, οφείλεται σε φιλονικία μεταξύ δύο επιχειρηματιών, ενός καταστήματος καφέ και ενός με ψιλικά - τσιγάρα. Πρόσθεσε, μάλιστα, πως είναι τέτοιος ο ανταγωνισμός μεταξύ των δύο επιχειρηματιών που έχουν σημειωθεί και περιστατικά ξυλοδαρμού.  

«Πρόκειται για φιλονικία και για διαφορές μεταξύ δύο γειτονικών καταστημάτων, οι ιδιοκτήτες των οποίων έχουν μεταξύ τους σφοδρή αντίθεση και στην προσπάθεια του ενός να εξοντώσει τον άλλο εμπλέκουν τον δήμο. Οι υπηρεσίες του δήμου όμως έχουν ενεργήσει σύννομα.  Έχουν δώσει όλες τις νόμιμες άδειες και έχουν λειτουργήσει νομιμότατα. Για οποιαδήποτε παράβαση έχει διαπιστωθεί, ο δήμος έχει επιβάλλει τα προβλεπόμενα πρόστιμα και έφτασε μέχρι και τη σφράγιση του καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος», υπογράμμισε ο δήμαρχος.

Φωτογραφία αρχείου