Skip to main content

Ανακύκλωση χριστουγεννιάτικων δέντρων και στον δ. Νεάπολης-Συκεών

Τα δένδρα που θα συγκεντρωθούν θα υποστούν επί τόπου θρυμματισμό από ειδικά μηχανήματα που θα διαθέσει ο ΦΟΔΣΑ Κεντρ. Μακεδονίας.

Στην οικολογική εκστρατεία για τη συλλογή και ανακύκλωση των φυσικών χριστουγεννιάτικων δέντρων συμμετέχει ο δήμος Νεάπολης-Συκεών, με στόχο να μην οδηγηθεί «Κανένα δέντρο σε ΧΥΤΑ».

Στο πλαίσιο αυτό, τα 5 μεγάλα και τα 16 μικρά φυσικά χριστουγεννιάτικα δέντρα που χρησιμοποίησε ο δήμος για τον εορταστικό διάκοσμο, όπως και αυτά των πολιτών, συγκεντρώνονται σε δυο επιλεγμένα σημεία-χώρους. Στο πλαίσιο αυτό, καλούνται οι κάτοικοι από τις Δ.Ε. Συκεών, Νεάπολης και Αγ. Παύλου να εναποθέτουν τα δέντρα στο εργοτάξιο του δήμου στην περιοχή Στρεμπενιώτη, ενώ οι κάτοικοι της Δ.Ε. Πεύκων στο εργοτάξιο επί της οδού Νερομύλων 2 στα Πεύκα.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα, τα δέντρα που θα συγκεντρωθούν θα υποστούν επί τόπου θρυμματισμό από ειδικά μηχανήματα που θα διαθέσει ο ΦΟΔΣΑ Κεντρ. Μακεδονίας.

Τα θρυμματισμένα υπολείμματα θα χρησιμοποιηθούν ως εδαφοβελτιωτικό σε δασικές περιοχές, κατά κύριο λόγο αναδασωτέες, σε συνεργασία του ΦΟΔΣΑ με τα δασαρχεία Θεσσαλονίκης, Λαγκαδά και Σταυρού, ενώ μπορούν να αξιοποιηθούν επίσης και σε άλλες χρήσεις, όπως παραγωγή pellet, βιοκαυσίμων, δευτερογενών υλικών, π.χ. μοριοσανίδων κλπ., από αδειοδοτημένες επιχειρήσεις.