Skip to main content

Ανανέωσαν τη συνεργασία τους ΠΑΟΚ και «Λουξ Μαρλαφέκας»

Η ελληνική εταιρεία αναψυκτικών και χυμών θα συμμετέχει στο χορηγικό πρόγραμμα του «Δικεφάλου» ως «ΕΠΙΣΗΜΟΣ ΧΟΡΗΓΟΣ» για τα επόμενα δύο χρόνια.

Την ανανέωση της συνεργασίας της με την μεγαλύτερη 100% ελληνική εταιρεία αναψυκτικών και χυμών, την «Λουξ Μαρλαφέκας», ανακοίνωσε η ΚΑΕ ΠΑΟΚ.

Σημειώνεται πως η εταιρεία θα συμμετέχει στο χορηγικό πρόγραμμα του «Δικεφάλου» ως «ΕΠΙΣΗΜΟΣ ΧΟΡΗΓΟΣ» για τα επόμενα δύο χρόνια.

Αναλυτικά τα όσα αναφέρουν οι «ασπρόμαυροι»:

«Η Λουξ, με παρουσία στην αγορά από το 1950, ξεχωρίζει για τις αυθεντικές συνταγές, την υψηλή ποιότητα και τη χαρακτηριστική γεύση των προϊόντων της, ακολουθώντας μια σταθερή ανοδική πορεία. Με τίτλους όπως, Superbrand 2017, "Επώνυμο Ελληνικό Προϊόν"- Made in Greece 2017 και Superbrand 2018-2019 συνεχίζει να ξεχωρίζει στην προτίμηση των καταναλωτών, με ισχυρή παρουσία στα ράφια εντός και εκτός συνόρων, σε 27 χώρες συνολικά και στις 5 ηπείρους. Η πρόσφατη δυναμική της είσοδος στο χώρο των ολιγοθερμιδικών αναψυκτικών και του παγωμένου τσάι με τις καινοτόμες σειρές λουξ plus 'n light και λουξ plus 'n light tea αντίστοιχα, έχει αναδείξει τη Λουξ σε πρωτοπόρο της αγοράς, επαναπροσδιορίζοντας τις προοπτικές του ελληνικού αναψυκτικού.

Η Λουξ με μακρόχρονη πορεία στην αγορά των αναψυκτικών και με βασική της φιλοσοφία  τον απόλυτο σεβασμό στον καταναλωτή, κυρίως μέσω της επιλογής με αυστηρό και επιλεκτικό τρόπο των καλύτερων και ποιοτικότερων ελληνικών πρώτων υλικών, δημιουργεί μοναδικές γεύσεις, με γνώμονα την καινοτομία και τις ανάγκες της κάθε εποχής.

Όλα ξεκίνησαν το 1950, όταν ο Παναγιώτης Μαρλαφέκας, ιδρυτής της επιχείρησης, δημιούργησε μία μικρή βιοτεχνία στην οδό Παντοκράτορος στην Παλαιά Πόλης της Πάτρας.

Στην Αχαϊκή πρωτεύουσα τότε, λειτουργούσαν άλλες 11 ανάλογου μεγέθους επιχειρήσεις. Ο μοναδικός τρόπος για να ξεχωρίσει κάποιος ήταν να επιλέξει τις καλύτερες πρώτες ύλες και με μεράκι να δημιουργήσει μοναδικές συνταγές, με την ελπίδα να τα προτιμήσει ο Πατρινός καταναλωτής.  Ο συνδυασμός των δύο παραπάνω παραγόντων λειτούργησε στην πράξη και έτσι οι πορτοκαλάδες, οι λεμονάδες και οι γκαζόζες Λουξ, έγιναν τα αγαπημένα αναψυκτικά των Πατρινών.

Τα χρόνια κύλησαν  και η πορεία της Λουξ ήταν σταθερά ανοδική. Ωστόσο η μικρή μονάδα της οδού Παντοκράτορος δεν μπορούσε πλέον να καλύψει τις ανάγκες που είχαν δημιουργηθεί στην αγορά. Το γεγονός  αυτό σε συνδυασμό  με την άφιξη των πολυεθνικών στην Ελλάδα από το 1967, κατέστησαν επιτακτική την ανάγκη για μετεγκατάσταση της επιχείρησης σε άλλον χώρο. Στόχος ήταν η νέα μονάδα να έχει μεγαλύτερη παραγωγική ικανότητα αλλά και προηγμένες τεχνολογίες ως απάντηση στον εντεινόμενο πλέον ανταγωνισμό.

Ο Παναγιώτης Μαρλαφέκας, έχοντας την αμέριστη στήριξη της συζύγου του Ιωάννας, πήρε την πιο κρίσιμη απόφαση για την ιστορία της Εταιρείας μέχρι σήμερα. Επιλέγει το φημισμένο Κεφαλόβρυσο, που  τότε δεν είχε την παραμικρή υποδομή - ούτε ηλεκτρικό υπήρχε αλλά ούτε καν τηλέφωνο - για οποιαδήποτε βιομηχανική δραστηριότητα. Είχε όμως στο υπέδαφος του έναν πραγματικό θησαυρό, το περίφημο νερό του.

Κριτήριο για άλλη μια φορά ήταν η ποιότητα με οποιοδήποτε κόστος και η μετέπειτα πορεία της επιχείρησης, απέδειξε πως η επιλογή ήταν ορθή».