Skip to main content

Tο 2022 ξεκινούν οι εργασίες για την ανάπλαση της ΔΕΘ

Ανάπλαση ΔΕΘ... δαγκωτό από Δήμο, Περιφέρεια και ΥΜΑΘ - Το πρώτο εξάμηνο του 2020 θα τρέξει ο διεθνής αρχιτεκτονικός διαγωνισμός

Υπέρ τη ανάπλασης της ΔΕΘ χωρίς αστερίσκους, χαρακτηρίζοντάς την άκρως σημαντικό έργο για την πόλη, τάχθηκαν ο υφυπουργός Μακεδονίας Θράκης Θεόδωρος Καράογλου, ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας και ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας.

Οι εξελίξεις για την ανάπλαση της Έκθεσης βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνέντευξης Τύπου για την 84η ΔΕΘ.

Όπως είπε ο πρόεδρος της ΔΕΘ - Ηelexpo, Τάσος Τζήκας, βάσει προγραμματισμού, εντός του πρώτου εξαμήνου του 2020 θα διεξαχθεί ο διεθνής αρχιτεκτονικός διαγωνισμός για το νέο εκθεσιακό. Μεταξύ 2020-2021 θα διαμορφωθεί το χρηματοδοτικό σχήμα του έργου που σημειώνεται έχει εκτιμηθεί κοντά στα 120 εκατ. ευρώ και, το 2022 θα αρχίσουν οι εργασίες κατασκευής ώστε το 2026 να έχει ολοκληρωθεί η ανάπλαση.

Ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας επισήμανε τη σημασία για την πόλη της ανάπλασης του χώρου και των εγκαταστάσεων της ΔΕΘ και δήλωσε ότι η Περιφέρεια θα συμβάλλει στη χρηματοδότηση των νέων εγκαταστάσεων.

Σκοπός της Περιφέρειας είναι να συνδέσει το εν λόγω έργο με την αξιοποίηση του Παραλιακού Μετώπου της Θεσσαλονίκης από το Καλοχώρι μέχρι το Αγγελοχώρι, έργο που προωθείται επίσης με την εκπόνηση μελέτη Ειδικού Χωρικού Σχεδίου.

Μονόδρομο χαρακτήρισε την ανάπλαση της Έκθεσης ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης υπογραμμίζοντας πως η πορεία της είναι παράλληλη με αυτή της πόλης.

Άκρως θετικός εμφανίστηκε για την ανάπλαση και ο υφυπουργός Μακεδονίας Θράκης Θεόδωρος Καράογλου, υπενθυμίζοντας πως το συγκεκριμένο έργο συμπεριλαμβάνεται μεταξύ των πέντε εμβληματικών έργων στα οποία πρόσφατα αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.