Skip to main content

Αναρτάται η κτηματογράφηση στους δήμους Έδεσσας και Αλμωπίας

Ξεκίνησε η ανάρτηση των Κτηματολογικών Στοιχείων των ΟΤΑ στους Δήμους Έδεσσας και Αλμωπίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας

Ξεκίνησε σήμερα Πέμπτη η ανάρτηση των Κτηματολογικών Στοιχείων των Ο.Τ.Α: Αλώρου, Αριδαίας, Αρχαγγέλου, Αψάλου, Βορεινού, Γαρεφείου, Δωροθέας, Εξαπλατάνου, Θεοδωρακείου, Θηριοπέτρας, Ίδας, Κωνσταντίας, Λουτρακίου, Λυκοστόμου, Μεγαπλατάνου, Μηλέας, Νερομύλων, Νοτίας, Ξιφιανής, Όρμης, Περικλείας, Πιπεριών, Πολυκαρπίου, Προμάχων, Σαρακηνών, Σωσάνδρας, Τσάκων, Φιλωτείας, Φούστανης, Χρυσής του Καλλικρατικού Δήμου Αλμωπίας και των Ο.Τ.Α. Αγίου Αθανασίου, Άγρα, Αρνίσσης, Βρυτών, Γραμματικού, Καρυδιάς, Μεσημερίου, Νησίου, Παναγίτσας, Περαίας, Πλατάνης, Ριζαρίου, Σωτήρας, Φλαμουριάς του Καλλικρατικού Δήμου Έδεσσας της Π.Ε. Πέλλας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Όπως ανακοίνωσε η ΕΚΧΑ, όποιος έχει έννομο συμφέρον μπορεί μέσα σε προθεσμία δύο μηνών από την ανωτέρω ημερομηνία να υποβάλει αίτηση διόρθωσης ή ένσταση κατά των στοιχείων της Ανάρτησης στο αρμόδιο Γραφείο Κτηματογράφησης.

Για τους κατοίκους αλλοδαπής και το Ελληνικό Δημόσιο η αντίστοιχη προθεσμία είναι τέσσερις μήνες.

Ειδικά, για την αίτηση διόρθωσης προδήλου σφάλματος η προθεσμία υποβολής είναι μέχρι 31 Ιουλίου 2018. Μέχρι την ίδια ημερομηνία μπορούν να υποβάλλονται και εκπρόθεσμες δηλώσεις.

Για την καλύτερη εξυπηρέτηση των δικαιούχων έχουν ήδη αποσταλεί ταχυδρομικώς αποσπάσματα από τους Κτηματολογικούς Πίνακες και τα Διαγράμματα, στη διεύθυνση επικοινωνίας που έχει δηλωθεί από κάθε πολίτη, επισημαίνει η ΕΚΧΑ.

Μέσω της Ανάρτησης οι ιδιοκτήτες ακίνητης περιουσίας έχουν τη δυνατότητα να ελέγξουν την καταγραφή των ιδιοκτησιών τους και να διορθώσουν τυχόν σφάλματα. «Η διαδικασία αυτή διασφαλίζει ότι η κτηματογράφηση θα ολοκληρωθεί σωστά και δεν θα υπάρχουν προβλήματα στη μετέπειτα λειτουργία του Κτηματολογίου», αναφέρεται και προστίθεται:

«Συνεπώς, στη φάση αυτή η συμμετοχή των πολιτών είναι απαραίτητη προκειμένου να αποφύγουν άσκοπη ταλαιπωρία στο μέλλον».

Μετά την ολοκλήρωση της Ανάρτησης, που περιλαμβάνει την υποβολή και εξέταση αιτήσεων διόρθωσης/ ενστάσεων και την αντίστοιχη διόρθωση στους κτηματολογικούς πίνακες, παράγονται τα τελικά κτηματολογικά στοιχεία, οι Αρχικές Εγγραφές  του Κτηματολογίου, και ξεκινά να λειτουργεί το Κτηματολογικό Γραφείο, στη συγκεκριμένη περιοχή, στη θέση του Υποθηκοφυλακείου.

Ηλεκτρονική Ανάρτηση κτηματογράφησης

Με την έναρξη της Ανάρτησης, κάθε δικαιούχος θα μπορεί να δει τα στοιχεία που τον αφορούν και ηλεκτρονικά μέσω της ιστοσελίδας του Κτηματολογίου www.ktimatologio.gr στο portal e-ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες.

Κάθε δικαιούχος μπορεί να δει τα στοιχεία της Ανάρτησης, είτε με τη χρήση των κωδικών ασφαλείας που χρησιμοποιεί στις εφαρμογές taxisnet, είτε αφού δημιουργήσει (αν δεν  έχει ήδη) τον  προσωπικό του κωδικό Κτηματολογίου και εισάγει επιπλέον τα «τρία κλειδιά» που βρίσκονται στο αποδεικτικό της δήλωσής του. Στην περίπτωση που χρησιμοποιήσει τους κωδικούς taxisnet θα δει όλα τα ακίνητα των περιοχών που βρίσκονται σε ανάρτηση και έχουν συνδεθεί με το ΑΦΜ του.

Ηλεκτρονικά, επίσης, υποστηρίζεται η υποβολή αίτησης διόρθωσης προσωπικών στοιχείων μέσω της ειδικής εφαρμογής «Ανάρτηση» στην ενότητα «Κτηματογράφηση» των ηλεκτρονικών υπηρεσιών. Απαραίτητα στοιχεία για την πρόσβαση στην υπηρεσία αυτή είναι τρία «κλειδιά»: Αριθμός Πρωτοκόλλου Δήλωσης, Κωδικός Προσώπου και Κωδικός Ιδιοκτησίας, τα οποία αναγράφονται πάνω στο Αποδεικτικό Υποβολής Δήλωσης.

Διευθύνσεις Γραφείων Κτηματογράφησης

1)    Για τους Ο.Τ.Α. του Καλλικρατικού Δήμου Αλμωπίας: Πλατεία Δημοκρατίας 11 (Σπίτι των Ποιητών – Κέντρο Βαλκανικών Πνευστών), Εξαπλάτανος, ΤΚ 58400,  τηλ. 23840 41004

2)    Για τους Ο.Τ.Α. του Καλλικρατικού Δήμου Έδεσσας: Οδός Μελίνας Μερκούρη, περιοχή Εργατικών Κατοικιών, ΤΚ 58200, Έδεσσα, τηλ. 23810 27670
                     
Ωράριο λειτουργίας: Δευτέρα, Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή από 8:00 έως 16:00 και κάθε Τετάρτη από 8:00 έως 20:00

Πληροφορίες δίνονται από Δευτέρα έως Παρασκευή στα τηλέφωνα 210-6505600  από 09:00 έως 16:00
και στον ιστότοπο www.ktimatologio.gr