Skip to main content

Άνοιξη του 2019 ανοίγει το Pull&Bear στο διατηρητέο της Τσιμισκή

Το κτήριο, που παλαιότερα φιλοξενούσε το F-Sport, αναμένεται να ανοίξει ανανεωμένο τις πύλες του το πρώτο τετράμηνο του 2019.

Με ένα εμβληματικό ακίνητο, στην οδό Τσιμισκή, ενισχύει, όπως είχε αποκαλύψει η Voria.gr, την παρουσία του ο δημοφιλής ισπανικός κολοσσός Inditex και συγκεκριμένα το brand του ομίλου Pull & Bear, που ειδικεύεται στο νεανικό γυναικείο και αντρικό ένδυμα αλλά και στα αξεσουάρ. Ο λόγος για το διατηρητέο κτήριο που παλαιότερα στέγαζε το F-Sport, στον αριθμό 64, ιδιοκτησίας της Trastor ΑΕΕΑΠ και παρέμεινε για χρόνια κλειστό. Οι εργασίες για την αναμόρφωση των χωρών ξεκίνησαν, εντατικά, πρόσφατα και το κατάστημα αναμένεται, σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές της Voria.gr, να ανοίξει τις πύλες του για το κοινό μέσα στο πρώτο τετράμηνο του επόμενου έτους.

Το κτήριο, που αναπτύσσεται σε επτά ορόφους, δύο υπόγεια, εκτείνεται σε περίπου 2.000 τμ,  και αποτελεί ένα από τα πλέον σημαντικά εμπορικά ακίνητα, στο χαρακτηρισμένο ως «φιλέτο» κομμάτι της οδού Τσιμισκή. Φιλοξένησε για περισσότερο από τρεις δεκαετίες το πολυκατάστημα «Φωκάς», μία από τις ισχυρότερες εταιρείες ένδυσης και υπόδησης που, εν μέσω κρίσης, έριξε τίτλους τέλους.

Αν και το ακίνητο αποτέλεσε επί μακρόν «πολύφερνη νύφη» για διεθνείς παίκτες του λιανεμπορίου κατέληξε στον όμιλο Inditex, που γίνεται ολοένα και πιο ισχυρός στην οδό Τσιμισκή. Σήμερα η Pull & Bear διαθέτει παρουσία στην Τσιμισκή με δύο καταστήματα. Δεν αποκλείεται, σύμφωνα με γνώστες της αγοράς, μετά την ολοκλήρωση των εργασιών το ένα από τα δύο καταστήματα να μείνει ξενοίκιαστο, αναζητώντας νέο μισθωτή, ενδεχομένως μεγάλη διεθνή αλυσίδα ενδυμάτων που ήδη ψάχνει χώρο στην οδό Τσιμισκή, προκειμένου να αποκτήσει παρουσία στην καρδιά της Θεσσαλονίκης.

Αξίζει να σημειωθεί πως αρχικά θα χρησιμοποιηθούν το υπόγειο, το ισόγειο και οι δυο όροφοι του υπό ανακαίνιση κτηρίου. Σημειώνεται ότι η Trastor ΑΕΕΑΠ είχε αγοράσει το εν λόγω ακίνητο από την Εθνική Leasing, στο πλαίσιο πλειοδοτικού διαγωνισμού, με τίμημα ύψους περί τα  8,45 εκατ. ευρώ.