Skip to main content

Τι λέει η ΕΛΑΣ για τον κρατούμενο στη Νιγρίτα με το «δεύτερο κεφάλι»

Σύμφωνα με την Αστυνομία, ο κρατούμενος επανειλημμένως δεν συνεργάστηκε με γιατρούς του Κέντρου Υγείας Νιγρίτας και του Γενικού Νοσοκομείου Σερρών

Απάντηση σε δημοσιεύματα για τους ισχυρισμούς αλλοδαπού κρατούμενου στις φυλακές Νιγρίτας σχετικά με την αντιμετώπιση θεμάτων υγείας του εξέδωσε η Ελληνική Αστυνομία.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες του ίδιου, στο πίσω μέρος του κεφαλιού του έχει δημιουργηθεί ένα “δεύτερο κεφάλι” που προκλήθηκε, όπως λέει, από χτύπημα όπλου αστυνομικού τη στιγμή της σύλληψής του.

Όπως επισημαίνει το αρχηγείο της ΕΛΑΣ, ο κρατούμενος από την Βουλγαρία κρατείται στο Κατάστημα Κράτησης Νιγρίτας Σερρών και εκτίει πολυετή ποινή κάθειρξης για διάφορα αδικήματα.

«Η κατάσταση της υγείας του παρακολουθείται από γιατρούς του Κέντρου Υγείας Νιγρίτας που επισκέπτονται το Κατάστημα Κράτησης. Επίσης, διακομίστηκε επανειλημμένα στο Γενικό Νοσοκομείο Σερρών καθώς και στα Νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης "Γεώργιος Παπανικολάου" και "Άγιος Δημήτριος".

Σύμφωνα με την Αστυνομία, ο κρατούμενος «αρνήθηκε να μεταβεί στο Νοσοκομείο "Γεώργιος Παπανικολάου" για προγραμματισμένη ιατρική εξέταση (μαγνητική τομογραφία) ενώ επανειλημμένως δεν συνεργάστηκε με γιατρούς του Κέντρου Υγείας Νιγρίτας και του Γενικού Νοσοκομείου Σερρών».

Το θέμα παρακολουθείται από τη Διεύθυνση του Καταστήματος Κράτησης. Επιπλέον έχει υποβάλει αίτημα έκδοσης στη χώρα του, το οποίο εξετάζεται από τις αρμόδιες Υπηρεσίες και αναμένεται η έκδοση της σχετικής απόφασης.