Skip to main content

Από το Ασβεστοχώρι το πρώτο burger κάνναβης στην Ελλάδα

Η Lady Butcher από το Ασβεστοχώρι Θεσσαλονίκης, που απέσπασε το πρώτο βραβείο για το καλύτερο burger παγκοσμίως, επανέρχεται με νέα καινοτόμα ιδέα.

Ολοένα και αυξανόμενη είναι η χρήση της βιομηχανικής κάνναβης από επιχειρηματίες της Ελλάδας σε αρκετούς κλάδους, μετά και τη θέσπιση του απαιτούμενου νομικού πλαισίου για τη νομιμοποίησή της, δείχνοντας έτοιμη να κατακτήσει και τον κόσμο των κρεατοσκευασμάτων.

Ο λόγος για το πρώτο burger κάνναβης πανελληνίως που εμπνεύστηκε και... έπλασε η Lady Butcher, η γνωστή κρεοπώλισσα από το Ασβεστοχώρι Θεσσαλονίκης που το 2018 απέσπασε το πρώτο βραβείο για το καλύτερο burger παγκοσμίως, σε διαγωνισμό στο Μπέλφαστ της Ιρλανδίας.

Έχοντας ως γνώμονα την αναζήτηση νέων και καινοτόμων ιδεών, η Κυπαρισσία Αντωνάρα, γνωστή με το ψευδώνυμο Lady Butcher, αφού μελέτησε μαζί με το τμήμα Έρευνας και Ανάπτυξης της επιχείρησης R & D τις διατροφικές τάσεις και τις αναζητήσεις των καταναλωτών, καθώς και τις ιδιότητες της βιομηχανικής κάνναβης, κατέληξε στη δημιουργία του πρώτου burger κάνναβης στην Ελλάδα, που, όπως επισημαίνει μιλώντας στη Voria.gr, είναι πλούσιο τόσο σε διατροφική αξία όσο κυρίως σε νοστιμιά.

«Λίγοι γνωρίζουν πως η βιομηχανική κάνναβη έχει σημαντική μακροδιατροφική αξία στις διάφορες βρώσιμες εναλλακτικές που προσφέρεται και περιέχει αμελητέα ποσότητα σε THC και χωρίς ψυχοτρόπες ουσίες» εξηγεί η ίδια και συμπληρώνει: «Το συγκεκριμένο burger κάνναβης συγκεντρώνει πολλές ευεργετικές ιδιότητες, καθώς έχει αυξημένη πρωτεϊνική αξία, μεγάλη περιεκτικότητα σε ω-3 και ω-6 και άλλα πολυακόρεστα λιπαρά».

Ερωτηθείσα για την εντύπωση που προκαλεί το άκουσμα του burger κάνναβης στους καταναλωτές, η Lady Butcher τονίζει πως «η λέξη κάνναβη τράβηξε αμέσως την προσοχή όλων», υπογραμμίζοντας παράλληλα τον κομβικό ρόλο της ίδιας ως παραγωγού για την ενημέρωση των πελατών σχετικά με το προϊόν, τη βιομηχανική κάνναβη αλλά και τους λόγους που το συγκεκριμένο burger «υπερέχει σε σχέση με το απλό και θα πρέπει να το επιλέξει κάποιος». Μάλιστα, στο ηλεκτρονικό κατάστημα που διατηρεί έχει ξεχωριστή ενότητα στην οποία ενημερώνει τους πελάτες σχετικά με τη βιομηχανική κάνναβη και τη σύσταση του burger.

Το burger κάνναβης παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο 14ο Συνέδριο Καινοτομίας τον περασμένο μήνα προσελκύοντας ήδη το ενδιαφέρον των καταναλωτών. «Έχουμε πειστεί πως θα πάει πολύ καλά, αφού όπως όλα δείχνουν το ενδιαφέρον είναι μεγάλο και πολλοί είναι εκείνοι που έσπευσαν να το δοκιμάσουν πρώτοι» αναφέρει χαρακτηριστικά.

Να σημειωθεί πως το burger κάνναβης διατίθεται μέσα από το νεοσύστατο e-shop, που εξυπηρετεί προς το παρόν τις περιοχές του πολεοδομικού συγκροτήματος της Θεσσαλονίκης και τις ευρύτερες περιοχές.

Οι επόμενοι στόχοι



Ο στόχος για συνεχείς καινοτομίες, όπως λέει στη Voria.gr, αποτελεί για αυτήν τρόπο σκέψης αλλά και τρόπο ζωής γενικότερα. «Πολύ σύντομα θα ενημερωθείτε για ένα εξαιρετικό νέο project το οποίο πιστεύουμε πως θα σας ξαφνιάσει ευχάριστα» σημειώνει, ενώ παράλληλα γνωστοποιεί πως πολύ σύντομα θα ανακοινώσει τη συνεργασία της με γνωστή αλυσίδα στον χώρο της εστίασης.

Όσον αφορά το e-shop που «τρέχει» και την εξοικείωση του καταναλωτικού κοινού με την online αγορά κρεατοσκευασμάτων, τονίζει: «Σίγουρα η αγορά τέτοιων προϊόντων από το διαδίκτυο δεν αποτελούσε από τις πρώτες αγορές που θα έσπευδε κάποιος καταναλωτής να πραγματοποιήσει online. Ωστόσο το κοινό είναι πολύ περισσότερο εξοικειωμένο από αυτό που και εμείς οι ίδιοι περιμέναμε αρχικά και αυτό είναι κάτι που μας χαροποιεί ιδιαίτερα. Τα προϊόντα μας ανήκουν στην κατηγορία των τροφίμων, πράγμα που σημαίνει πως η λέξη "εμπιστοσύνη" παίζει καθοριστικό ρόλο στην ολοκλήρωση μίας αγοράς. Κλειδί για την εμπιστοσύνη είναι κυρίως η ποιότητα και η συνέπεια σε αυτά που λέμε και προμηθεύουμε. Στόχος μας είναι κάθε προϊόν που παραδίνουμε να φτάνει στα χέρια των ανθρώπων που μας εμπιστεύονται με ασφάλεια και τηρώντας όλες τις ποιοτικές προδιαγραφές που αφορούν τη συντήρηση και τη μεταφορά του. Mε αυτό τον γνώμονα, πιστεύουμε πως σύντομα θα είμαστε σε θέση να εξυπηρετήσουμε και πιο απομακρυσμένες περιοχές».

Τέλος, για την αναγνώριση μετά τη βράβευσή της, η Lady Butcher επισημαίνει πως «συνοδεύτηκε από μία απρόσμενη δημοσιότητα και νέοι πελάτες επισκέπτονται το κατάστημα στο Ασβεστοχώρι ακόμη και από απομακρυσμένες περιοχές της Θεσσαλονίκης, ενώ δεν είναι λίγοι εκείνοι που επικοινωνούν μαζί μας τηλεφωνικά για παραγγελίες, ιδέες, οδηγίες ψησίματος κ.α.». Μάλιστα, αρκετές είναι και οι προτάσεις συνεργασίας που δέχεται από διάφορες εταιρείες πολλαπλών δραστηριοτήτων, τόσο του εσωτερικού όσο και του εξωτερικού, τις οποίες, όπως υπογραμμίζει «τις μελετάμε όλες με τον ίδιο σεβασμό και εκτίμηση».

Για αγορές ή πληροφορίες μπορείτε να επισκεφθείτε το ηλεκτρονικό κατάστημα στην ιστοσελίδα www.ladybutcher.gr