Skip to main content

Από το Λονδίνο στο ελληνικό real estate μέσω Χαλκιδικής

Ο Θεσσαλονικιός επιχειρηματίας Ν. Τριμμάτης προγραμματίζει την έναρξη των εργασιών για να δημιουργήσει ένα «μικρό χωριό» στο Πευκοχώρι της Χαλκιδικής.

Ένα πρότζεκτ τριών εκατ. ευρώ, που αφορά την κατασκευή 12 πολυτελών εξοχικών κατοικιών σε έκταση 12 στρεμμάτων στο Πευκοχώρι της Χαλκιδικής, είναι η πρώτη επιχειρηματική κίνηση στην Ελλάδα για τον κ. Νικόλα Τριμμάτη. Ο Θεσσαλονικιός επιχειρηματίας, που τα τελευταία 27 χρόνια ζει στο Λονδίνο, όπου δραστηριοποιείται στο χώρο του real estate προγραμματίζει την έναρξη των εργασιών στη Χαλκιδική το τελευταίο δίμηνο του έτους, ώστε το «μικρό χωριό» που σχεδιάζει να είναι λειτουργικό το καλοκαίρι του 2019.

Oπως ο ίδιος σημειώνει στη Voria.gr ήδη δύο από τις 12 κατοικίες έχουν πουληθεί, ενώ έντονο είναι το ενδιαφέρον και για τις άλλες δέκα. «Οι αγοραστές είναι αλλοδαποί από τη Ρωσία, τα βαλκάνια και τις Αραβικές χώρες, περιοχές από τις οποίες η εταιρία μου έτσι κι αλλιώς αντλεί πελατολόγιο για ακίνητα στην Αγγλία και τη Γερμανία» λέει χαρακτηριστικά. Παράλληλα διευκρινίζει ότι θα πρόκειται για αναβαθμισμένες κατοικίες, κάθε μία εκ των οποίων θα διαθέτει δική της πισίνα και δικό της κήπο.

Ο κ. Τριμμάτης τα τελευταία έντεκα χρόνια έχει δημιουργήσει στο Λονδίνο την Concept Business Group, ως συνέχεια της ατομικής του δραστηριότητας στο τομέα των ακινήτων της βρετανικής πρωτεύουσας από το 1994. Βασικό του αντικείμενο είναι η ανάπτυξη ολοκληρωμένων project ακινήτων για κατοικίες, κτίρια γραφείων, εμπορικά κέντρα και ξενοδοχεία. Από την πρώτη ημέρα της δραστηριοποίησης του στην αγορά ακινήτων ο Ν. Τριμάττης έχει πραγματοποιήσει πωλήσεις της τάξεως των 2 δισ. Λιρών, κάτι που αποδεικνύει το δυναμισμό του. Αυτή την περίοδο η εταιρία του αναπτύσσει συγκρότημα 100 διαμερισμάτων στην περιοχή των παλαιών βασιλικών ναυπηγείων «King’s Henry’s Dock» στο Δυτικό Λονδίνο, την λαϊκή περιοχή της πόλης. Πρόκειται για ένα project της τάξεως των 70 εκατ. λιρών, που έχει προσελκύσει ενδιαφέρον επενδυτών από το Χονγκ Κονγκ, τη Σιγκαπούρη και τη Μέση Ανατολή, οι οποίοι έχουν αγοράσει τα 65. Παράλληλα η CBG προωθεί τη δημιουργία συγκροτήματος με ξενοδοχείο και εμπορικό κέντρο κοντά στο αεροδρόμιο Χίθροου της Βρετανικής πρωτεύουσας.

Τους τελευταίους μήνες ο Νικόλας Τριμμάτης έχει αποφασίσει να επεκτείνει τις δραστηριότητες του και στην Ελλάδα. Άλλωστε ουδέποτε έκοψε τους δεσμούς του με την πατρίδα, καθώς επισκέπτεται συχνά τη Θεσσαλονίκη. Στόχος του είναι να προτείνει τη δημιουργία ολοκληρωμένων παρεμβάσεων σε πρώτη φάση στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, ενώ ενδιαφέρεται έντονα και για τον τουριστικό κλάδο. «Νομίζω ότι επενδύσεις όπως είναι το Ελληνικό, αλλά σε μικρότερη κλίμακα, έχουν ενδιαφέρον και μπορούν να αναβαθμίσουν ολόκληρες περιοχές, αλλά και να τροφοδοτήσουν την ανάπτυξη στην Ελλάδα» λέει χαρακτηριστικά. Ο ίδιος δεν παραλείπει να υπογραμμίσει το αυτονόητο ενδιαφέρον για τον τουρισμό, που «μπορεί να παραμείνει η μεγάλη βιομηχανία της χώρας με την προϋπόθεση να ενισχύσει τις υποδομές της».