Skip to main content

Φιλικό με νίκη και... κέρδη για τον Άρη: Επικράτησε με 2-0 της ΤΣΣΚΑ

Κορυφαίος ο Μαντσίνι ο οποίος άνοιξε το σκορ, για να έρθει το 2-0 από τον Μάρτιν Τόνσο - Δείτε αναλυτικά όσα έγιναν στον αγώνα

Φιλικό μεν αλλά κάτι σαν επίσημο ο τρόπος με τον οποίο προσέγγισε ο ΑΡΗΣ την αναμέτρησή του με την ΤΣΣΚΑ Σόφιας το απόγευμα του Σαββάτου.

Ο Μίχαελ Ένινγκ... μοίρασε ευκαιρίες και αγωνιστικά λεπτά, με τους περισσότερους να τα αξιοποιούν και να βοηθούν στην νίκη με 2-0 επί των Βούλγαρων.

Οι "κιτρινόμαυροι" είχαν τον έλεγχο του αγώνα και δεν απειλήθηκαν πλην μίας-δύο περιπτώσεων. Στην επίθεση κατάφεραν να διαμορφώσουν το 2-0 από το πρώτο μέρος με τα γκολ των Μαντσίνι (19') και Τόνσο (37') έχοντας στο δεύτερο μέρος τις φάσεις για να ανεβάσουν τον δείκτη του σκορ.

Ο 23χρονος εξτρέμ είναι αυτός που ξεχώρισε από τους... αναπληρωματικούς που χρησιμοποίησε ο Ένινγκ ενώ αρκετά θετικές εντυπώσεις άφησαν επίσης οι Μπα, Λάρσον και Τόνσο.

Θετικό ήταν το πρόσημο και για τους "μικρούς" της Κ-19 τους οποίους χρησιμοποίησε ο Γερμανός, όπως αναφέρει το allaboutaris.gr.

 

 Αναπληρωματικοί και... μικροί

Μία... πειραματική ενδεκάδα με πολλά νέα πρόσωπα επέλεξε ο Μίχαελ Ένινγκ, δίνοντας φανέλα βασικού σε αρκετούς αναπληρωματικούς αλλά και... μικρούς από την Κ-19.

Ο Τσιλιγγίρης ήταν στο τέρμα με τον νεαρό Μαρμαρίδη στο δεξί άκρο της άμυνας. Σόουζα και Δεληζήσης ξεκίνησαν στα στόπερ, με τον Μενέντεθ να συμπληρώνει την τετράδα της άμυνας. Μπα και Μπακούτσης ξεκίνησαν στα χαφ. Μαντσίνι και Τόνσο ήταν οι δύο εξτρέμ, με τον Τόνσο σε ρόλο επιτελικού μέσου και τον Λάρσον στην κορυφή της επίθεσης.

Οι ορεξάτοι Αργεντίνοι

Από την στιγμή που μιλάμε για φιλικό δεν υπήρχαν και οι σκοπιμότητες, με τις δύο ομάδες να παίζουν αρκετά ελεύθερα και τους Αργεντινούς του ΑΡΗ να είναι αρκετά ορεξάτοι.

Μαντσίνι, Μαρτίνες και Τόνσο έβγαζαν φρεσκάδα επιθετικά μαζί με τον Λάρσον και δημιουργούσαν από νωρίς ευκαιρίες. Σε μία από αυτές ήρθε και το γκολ, στο 19ο λεπτό. Ο Μαρτίνες σέντραρε από τα αριστερά και ο Μαντσίνι με σουτ στο δεύτερο δοκάρι έδωσε στον ΑΡΗ το προβάδισμα.

Η ΤΣΣΚΑ από την πλευρά της έφτανε μέχρι την περιοχή του ΑΡΗ όμως της έλειπε σε όλο το πρώτο μέρος η καλή στιγμή στα καρέ του Τσιλιγγίρη. Ο ρυθμός του αγώνα από το 20' και μετά είχε αυξομειώσεις αλλά δεν σταμάτησε τους γηπεδούχιυς απ' το να φτάσουν και σε ένα δεύτερο γκολ.

Στο 37' ο Μαντσίνι έκλεψε στον άξονα και επιχείρησε να αιφνιδιάσει τον Σωτήροφ με μακρινό σουτ. Ο τερματοφύλακας των Βούλγαρων απομάκρυνε δύσκολα στην δεξιά του γωνία, ο Λάρσον μάζεψε και έβγαλε παράλληλα στην μικρή περιοχήγ όπου ο Τόνσο με κοντινή προβολή διαμόρφωσε το 2-0 του πρώτου ημιχρόνου.

Επεσε ο ρύθμος, μετρημένες αλλαγές από Ένινγκ

Σε αντίθεση με τις πέντε αλλαγές της ΤΣΣΚΑ στο ξεκίνημα της επανάληψης ο Ένινγκ πήγε πιο... μετρημένα και άλλαξε σταδιακά κάποια πρόσωπα στην διάρκεια του δευτέρου ημιχρόνου. Ο ρυθμός στην επανάληψη έπεσε αλλά αυτό δεν στάθηκε εμπόδιο ώστε ο ΑΡΗΣ να δημιουργήσει κι άλλες ευκαιρίες, χωρίς όμως να έρθει και ένα τρίτο γκολ.

Στο 66΄ο Μαντσίνι σούταρε από πλάγια θέση και ο Σαλαμάνοφ απομάκρυνε σε κόρνερ. Στο 80' ήταν η σειρά του Τόνσο να απειλήσει ενώ ένα λεπτό αργότερα ο Σαλαμάνοφ βρήκε ίσα-ίσα το σουτ του Μαρτίνες για να περάσει ελάχιστα εκατοστά έξω από το δεξί του δοκάρι.

Η μοναδική καλή στιγμή της ΤΣΣΚΑ στο δεύτερο μέρος ήταν το σουτ του Σόλομον στο 59', με τον Παρίση να μπλοκάρει σταθερά.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Γκορτσίλας (Μακεδονίας)
ΒΟΗΘΟΙ: Νατσιόπουλος (Μακεδονίας), Αϊναλής (Μακεδονίας)
4ος: Αγγελάκης (Μακεδονίας)

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 38' Μαρμαρίδης, 75' Τόνσο/14' Αλμπεντόσα, 21' Εβάντρο
ΚΟΚΚΙΝΕΣ:
ΓΚΟΛ: 9' Μαντσίνι, 37' Τόνσο

ΑΡΗΣ (Μίχαελ Ένινγκ): Τσιλιγγίρης (46' Παρίσης), Μπακούτσης (80' Ρόουζ), Μενέντεθ (70' Σάσα), Σόουζα, Δεληζήσης (57' Μπαγκαλιάνης), Μπα (46' Διαμαντόπουλος), Μαρμαρίδης (70' Σενγκέργκης), Μαντσίνι (90' Ιντέγε), Τόνσο, Μαρτίνες, Λάρσον

ΤΣΣΚΑ Σόφιας (Μίλος Κρούσκιτς): Σοτίροφ, Γκαλάμποφ, Αλμπεντόσα, Τέλες, Τόμας, Πίντο, Ροντρίγκες, Κάρεϊ, Σόλομον, Ντα Σίλβα, Σοβέ

Στο δεύτερο ημίχρονο αγωνίστηκαν οι: Σαλαμάνοφ, Νταβίντοφ, Σμολένσκι, Μπούτσκοφ, Βατ, Τσένοφ, Γιορντάνοφ, Ιβάνοφ.