Skip to main content

Χαλιαμπάλιας: Τυπική η απόρριψη - Τι συνέβη με την Τριανδρία

«Μέσα στο επόμενο 48ωρο, θα κάνουμε όλες τις απαραίτητες νομικές ενέργειες ώστε να διευθετηθεί το πρόβλημα», είπε ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης.

Σε διευκρινίσεις αναφορικά με την απόφαση του Πρωτοδικείου Θεσσαλονίκης να κόψει τη συμμετοχή του συνδυασμού του, «Γίνεται, Μπορούμε» από τις επικείμενες δημοτικές εκλογές προχώρησε ο Σάββας Χαλιαμπάλιας.

Υπενθυμίζεται πως ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης ανέφερε νωρίτερα σήμερα ότι θα κατατεθεί ένσταση μέσα στις επόμενες ημέρες (δείτε εδώ) ενώ δηλώνει αισιόδοξος πως κανείς δεν θα στερήσει στα μέλη του συνδυασμού του να καταθέσουν την πρότασή τους ενώπιων του λαού της πόλης στις προσεχείς εκλογές.

Αναλυτικά τα όσα αναφέρει σε δήλωσή του ο κ. Χαλιαμπάλιας:

«Επειδή στο διαδίκτυο πολλές φορές οι ειδήσεις διακινούνται και μαθαίνονται αποσπασματικά, θέλουμε να πληροφορήσουμε υπεύθυνα τους συνδημότες μας μέσα από την επίσημη σελίδα μας, για το τι ακριβώς συμβαίνει: 

Το γεγονός - Εχθές όντως υπήρξε απόρριψη της συμμετοχής μας από το Πρωτοδικείο, με την αιτιολογία πως ο φάκελός μας δεν πληροί τις απαραίτητες προϋποθέσεις.

Οι απαραίτητες διευκρινίσεις -  Στην λίστα υποψηφίων μας  κατέχουμε τον απαραίτητο συνολικό αριθμό συμβούλων (53) για να πάρουμε μέρος στις εκλογές.

Το ζήτημα που τέθηκε όμως, ήταν πως κατά την κατάθεση των εγγράφων, δεν επισημάνθηκαν ρητώς τα ονόματα των δύο υποψηφίων της Τριανδρίας.

Το ζήτημα είναι καθαρά τυπικό καθώς αυτοί οι υποψήφιοι υπάρχουν και ΔΕΝ απαιτείται να προσθέσουμε νέους υποψηφίους στην λίστα μας, κάτι το οποίο θα ήταν και απαράδεκτο εκ του νόμου.

Μέσα στο επόμενο 48ωρο, θα κάνουμε όλες τις απαραίτητες νομικές ενέργειες ώστε να διευθετηθεί το πρόβλημα που προέκυψε. Εμπιστευόμαστε την ελληνική Δικαιοσύνη και είμαστε αισιόδοξοι πως δεν θα μας στερηθεί το δικαίωμα να καταθέσουμε την πρότασή μας ενώπιον του λαού της Θεσσαλονίκης στις προσεχείς εκλογές».