Skip to main content

Ιατρικός Σύλλογος Χαλκιδικής: Αυξάνονται τα ύποπτα κρούσματα κορωνοϊού

Όπως συμβαίνει και σε άλλες περιοχές της Ελλάδας, έτσι και στη Χαλκιδική, πολλοί είναι οι πολίτες που επιμένουν να μην παραμένουν στις κατοικίες τους.

Καμπανάκι χτύπησε η διοίκηση του Ιατρικού Συλλόγου Χαλκιδικής για τα δεδομένα που αφορούν τα κρούσματα κορωνοϊού στον νομό και την ανυπακοή πολλών πολιτών στη σύσταση παραμονής στο σπίτι.

«Έχουμε διαπιστώσει ότι υπάρχουν συμπολίτες που δεν ακολουθούν τις οδηγίες του ΕΟΔΥ για απομόνωση στο σπίτι . Συνεχίζουν να κυκλοφορούν σκεπτόμενοι αφελώς και ανεύθυνα ότι επειδή έχουν ήπια συμπτώματα δεν αποτελούν κίνδυνο», αναφέρει σε ανακοίνωση του ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Χαλκιδικής Μάριος Πυρπασόπουλος.

Χαρακτηριστικά επισημαίνει πως «από την καθημερινή καταμέτρηση υπόπτων κρουσμάτων που κάνουμε στον Ιατρικό Σύλλογο φαίνεται ότι ο αριθμός υπόπτων περιστατικών είναι σημαντικός και αρχίζει να αυξάνεται».

Μάλιστα ο κ. Πυρπασόπουλος  αναφέρει πως «οι συμπολίτες που νομίζουν ότι “δεν έχουν κάτι”, επειδή αυτοί “ξέρουν και ερμηνεύουν καλύτερα” παρόλο που έχουν ήπια συμπτώματα. Σε μια φυσιολογική καθημερινότητα θα ήταν απλά ενοχλητικοί, υπό τις παρούσες συνθήκες όμως πρόκειται για απερίσκεπτη και επικίνδυνη συμπεριφορά».