Skip to main content

Χαλκιδική: Ένα νέο εργαλείο που σκανάρει την αγορά εργασίας

Η παρουσίαση του αρχικού σταδίου λειτουργίας του Μ.Δ.Α.Α.Ε. και του τρόπου λειτουργίας του έγινε από τον Επιστημονικό Συνεργάτη της ΠΚΜ, κ. Πόδα.

Ένα δυναμικό εργαλείο που πρόσφατα δημιούργησε η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας με τίτλο «Περιφερειακός Μηχανισμός Διάγνωσης Αναγκών της Αγοράς Εργασίας», παρουσιάστηκε σε συνάντηση εργασίας που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Διοικητήριο της Περιφερειακής Ενότητας Χαλκιδικής στον Πολύγυρο.

Πρόκειται για μηχανισμό που παρέχει αξιόπιστα στοιχεία σε πραγματικό χρόνο, για τον τρόπο που εξελίσσεται και μεταβάλεται η οικονομική δραστηριότητα σε κάθε Περιφερειακή Ενότητα αλλά και στο σύνολο της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Η παρουσίαση του αρχικού σταδίου λειτουργίας του Μ.Δ.Α.Α.Ε. και του τρόπου λειτουργίας του έγινε από τον Επιστημονικό Συνεργάτη της ΠΚΜ, κ. Πόδα.
    
«Μέσω του αυτού του μηχανισμού θα έχουμε πληροφορίες για τον τρόπο που μεταβάλλονται οι ανάγκες στην αγορά εργασίας ανά πάσα στιγμή, για τον ρυθμό που κινούνται οι παραγωγικοί κλάδοι, για τις ανάγκες του πληθυσμού για εργασία αλλά και τις ανάγκες των επιχειρήσεων σε εργατικό δυναμικό. Επίσης πετυχαίνουμε να έχουμε πραγματικά στοιχεία για την ανεργία, για τις δυνατότητες επανένταξης στην αγορά εργασίας αλλά και να επαναπροσανατολίζουμε άνεργους συμπολίτες μας με ειδικά προγράμματα επαγγελματικής κατάρτισης. Για να γίνουν πράξη όλα αυτά χρειάζεται η συνεργασία όλων μας», τόνισε ο Αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης & Περιβάλλοντος της Π.Κ.Μ., Κωνσταντίνος Γιουτίκας.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Χαλκιδικής, Ιωάννης Γιώργος, αφού ευχαρίστησε τους συμμετέχοντες για την ανταπόκρισή τους, επεσήμανε μεταξύ άλλων: «Η παρουσία εκπροσώπων των φορέων της Χαλκιδικής που συμμετείχαν στην πρώτη παρουσίαση και το ενδιαφέρον τους για αυτό το νέο εργαλείο της ΠΚΜ, είναι ένα θετικό σημάδι για την συνεργασία που θα ακολουθήσει, προκειμένου να αποκομίσουμε τα οφέλη του έργου που σήμερα παρουσιάστηκε στη Χαλκιδική. Μαζί θα κάνουμε ακόμη ένα βήμα μπροστά για τη Χαλκιδική. Ευχαριστώ θερμά τον Αντιπεριφερειαρχη Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος της Π.Κ.Μ. κ. Κωνσταντίνο Γιουτίκα και τους συνεργάτες του για την προσπάθεια που κάνουν προς όφελος των συμπολιτών μας».

Στην παρουσίαση συμμετείχαν: η Περιφερειακή Σύμβουλος, Κατερίνα Ζωγράφου, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής, Ιωάννης Κουφίδης, ο Αντιδήμαρχος Πολυγύρου, Χρήστος Βορδός, η Αντιδήμαρχος Σιθωνίας, Μαρία Λαθούρη - Πάργα, ο Γ.Γ. του Δ. Νέας Προποντίδας, Αστέριος Ταμπούρλος, η Διευθύντρια της ΑΝ.ΕΤ.ΧΑ, Όλγα Σαββίδου, ο Γ. Γραμματέας του Εργατικού Κέντρου Χαλκιδικής, Χρήστος Ζαφειρούδας ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Επιχειρηματιών Τουριστικών Καταλυμάτων Χαλκιδικής, Τριαντάφυλλος Παπαϊωάννου, ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Camping και Ένωσης Camping Χαλκιδικής, Αντώνης Δεληδημητρίου και υπηρεσιακοί παράγοντες.