Skip to main content

Κορωνοϊός: Προβληματισμός στη Χαλκιδική για την προσέλευση στα εξοχικά

Διασπορά του κορωνοϊού στη Χαλκιδική με τη μαζική έλευση των ιδιοκτητών στα εξοχικά τους φοβούνται οι αρχές και οι κάτοικοι στην Κασσάνδρα.

«Σαν τη Χαλκιδική δεν έχει» απάντησαν αρκετοί Θεσσαλονικείς στη σύσταση «Μένουμε Σπίτι» για τον κορωνοϊό και εδώ και λίγα 24ωρα έχει παρατηρηθεί το φαινόμενο αρκετοί ιδιοκτήτες εξοχικών στη Χαλκιδική να μεταβαίνουν στις κατοικίες που διατηρούν στον γειτονικό νομό (δείτε εδώ).

«Στo πλαίσιο του ενεργού ρόλου που έχουμε αναλάβει όλοι για την καταπολέμηση της επιδημίας του ιού COVID-19, παρακαλούνται οι πολίτες, που διαθέτουν εξοχικές κατοικίες στην Χαλκιδική και σκοπεύουν να τις επισκεφτούν, να το πράξουν με γνώμονα την πιστότερη εφαρμογή των κεντρικών οδηγιών που έχουν εκδοθεί και να παραμένουν πάντα σχετικά ενημερωμένοι», επισήμανε η δήμαρχος Κασσάνδρας Αναστασία Χαλκιά.

Μάλιστα τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση του δήμου, πως το φαινόμενο που επικράτησε το προηγούμενο Σάββατο με την αθρόα προσέλευση επισκεπτών στην Κασσάνδρα, εν μέσω πανδημίας και έκτακτων, αυστηρότατων περιοριστικών μέτρων, προβλημάτισε ιδιαίτερα τη Δήμαρχο, τους Δημοτικούς Συμβούλους και τους κατοίκους της Κασσάνδρας καθώς κυριαρχεί η πρόνοια να μην εκδηλωθεί κρούσμα «και η πολυκοσμία σαφώς οδηγεί στο αντίθετο αποτέλεσμα», επισημαίνεται χαρακτηριστικά.

Με δεδομένο ότι η Κασσάνδρα πιθανώς να προσελκύσει και αυτές τις ημέρες επισκέπτες, με την παρούσα ανακοίνωση η Δημοτική αρχή, ξεκαθαρίζει ότι οφείλουν όλοι να διακατέχονται από αίσθημα κοινωνικής ευθύνης και να αποφύγουν κάθε μετακίνηση.

Την ίδια στιγμή ο Δήμος Κασσάνδρας εφαρμόζει μέτρα ειδικής λειτουργίας των υπηρεσιών του και πρόνοιας για την εξυπηρέτηση των αναγκών συγκεκριμένων ομάδων πληθυσμού.

Όπως αναφέρεται έχει προχωρήσει σε απολύμανση όλων των σχολικών και δημόσιων κτηρίων  και έχει προμηθεύσει με τα απαραίτητα προστατευτικά μέσα και αντισηπτικά, όλα τα Δημοτικά κτήρια.

«Δε φοβόμαστε τον KOVID-19 αλλά κινούμαστε με βάση το συλλογικό καλό και την προάσπιση της δημόσιας υγείας», ξεκαθάρισε η δήμαρχος Κασσάνδρας.