Skip to main content

Πυκνό χιόνι στη Θεσσαλονίκη - Ποιοι δρόμοι είναι κλειστοί (vid)

Χιονίζει αυτή την ώρα σε περιοχές περιφερειακά της Θεσσαλονίκης. Αναλυτικά οι δρόμοι που έχουν κλείσει λόγω καιρικών συνθηκών

Στα λευκά ντύθηκαν περιοχές περιφερειακά του νομού Θεσσαλονίκης, ενώ λόγω της χιονόπτωσης έχουν κλείσει δρόμοι.

Χιονίζει σε Ωραιόκαστρο, Φίλυρο, Ασβεστοχώρι, Ρετζίκι, Πανόραμα και στην περιοχή του Σοχού. Κλειστός είναι ο δρόμος Χορτιάτη - Αγίου Βασιλείου, ενώ ο ο δρόμος Μελισσοχωρίου - Ωραιοκάστρου, που είχε κλείσει άνοιξε στη συνέχεια

UPDATE: Στεργιάδης: Πού υπάρχουν προβλήματα λόγω κακοκαιρίας στη Θεσσαλονίκη

Μάλιστα, το χιόνι στον Χορτιάτη ξεπέρασε τα 30 εκατοστά μέσα στο χωριό, ενώ 15 εκχιονιστικά μηχανήματα του δήμου Πυλαίας- Χορτιάτη επιχειρούν ασταμάτητα από τα μεσάνυχτα, προκειμένου να παραμείνει ανοιχτό το οδικό δίκτυο της περιοχής.

Οι κεντρικοί άξονες στον δήμο είναι ανοιχτοί, ωστόσο προβλήματα καταγράφονται σε μικρότερους δρόμους του δήμου, όπως στην περιοχή της Εξοχής, όπου και από εκεί αναμένεται σταδιακά να περάσουν τα μηχανήματα. Επίσης, στην περιοχή της Εξοχής σημειώνεται διακοπή στην ηλεκτροδότηση λόγω βλάβης πιθανότατα από πτώση δέντρων.

Διαβάστε: Πυλαία-Χορτιάτης: Χωρίς ρεύμα η Εξοχή - 15 εκχιονιστικά στους δρόμους

Λόγω υπερχείλισης χειμάρρου κλειστή είναι η επαρχιακή οδός Λαγκαδά - Ηρακλείου καθώς και λόγω υπερχείλισης ρέματος η επαρχιακή οδός Λαγκαδικίων - Προφήτη. 

Χιόνι στο οδόστρωμα άρχισε να πιάνει αυτή την ώρα και στον δρόμο από το Τούνελ Ασπροβάλτας – Ρεντίνα.  

 

Σύμφωνα με την πρόβλεψη του καιρού, στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται νεφώσεις με βροχές, χιονοπτώσεις στα γύρω ορεινά και ημιορεινά και πρόσκαιρα τις πρώτες πρωινές ώρες σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο.

Βελτίωση του καιρού από το μεσημέρι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 2 έως 9 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις 6-7 μποφόρ και τοπικά θυελλώδεις 8 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση.

Πηγή φωτογραφιών: Northmeteo.gr