Skip to main content

Χορός και γαστρονομία από τη Σερβία σήμερα στον Λευκό Πύργο

Από τη Θεσσαλονίκη και τον Λευκό Πύργο αρχίζει σήμερα το road show για την προώθηση της Σερβίας ως τουριστικού προορισμού στη χώρα μας.

Με σερβική μουσική, χορό και γαστρονομία στον Λευκό Πύργο ξεκινούν σήμερα στις 3 το μεσημέρι οι εκδηλώσεις του road shοw για τον προώθηση της Σερβίας ως τουριστικού προορισμού σε Θεσσαλονίκη, Αθήνα και Λάρισα. Το roadshow που θα διαρκέσει μέχρι τις 19 Μαΐου διοργανώνεται από τους Τουριστικούς Οργανισμούς Σερβίας ( TOS) και Βελιγραδίου (ΤΟΒ) και την Τοurism Plus, υποστηρίζεται από τις διπλωματικές αρχές της Σερβίας στην Ελλάδα όπως και από την Ελληνική Πρεσβεία στο Βελιγράδι, ενώ συμμετέχουν τουριστικοί φορείς οκτώ άλλων πόλεων, χιονοδρομικών κέντρων, λουτροπόλεων της Σερβίας. Την ευθύνη για την διοργάνωση των συγκεκριμένων δράσεων στη χώρα μας, έχει η εταιρεία Tourism Plus του Νίκου Σαπουντζή.

Σημειώνεται ότι το 2018 επισκέφθηκαν την Ελλάδα 800.000 Σέρβοι τουρίστες, ενώ στη Θεσσαλονίκη οι Σέρβοι βρίσκονται στην 9η θέση των επισκεπτών με 53.000 διανυκτερεύσεις. Από την άλλη πλευρά,  το 2018 72.000 Έλληνες επισκέφθηκαν τη Σερβία με την Ελλάδα να καταλαμβάνει την 10η θέση στον κατάλογο των εθνικοτήτων με τους περισσότερους τουρίστες στην Σερβία. Η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων που επισκέπτονται την Σερβία, άλλοι με γκρουπ και άλλοι μεμονωμένα, επιλέγουν ως προορισμό το Βελιγράδι, όπου είμαστε στην πρώτη πεντάδα.

Σήμερα μετά την εκδήλωση στον Λευκό Πύργο στις 8 μμ, στο ξενοδοχείο Mediterranean Palace, θα διοργανωθεί εκδήλωση στη διάρκεια της οποίας θα γίνει παρουσίαση των προορισμών της Σερβίας σε εκπροσώπους τουριστικών φορέων της Θεσσαλονίκης, τουριστικών γραφείων που διοργανώνουν εκδρομές στην Σερβία και δημοσιογράφους. Αύριο, Τρίτη, οι προωθητικές ενέργειες και εκδηλώσεις θα συνεχιστούν στο εμπορικό κέντρο Mediterranean Cosmos, από τις 7 έως τις 9 μμ.

Την Τετάρτη 16 και την Πέμπτη 17 Μαΐου, ανάλογες εκδηλώσεις θα γίνουν στην Αθήνα στο Shopping Mall Athens και το Θησείο, ενώ την Παρασκευή 18 και το Σάββατο 19 Μαΐου θα συνεχιστούν και θα ολοκληρωθούν στην κεντρική πλατεία της Λάρισας.