Skip to main content

Χρυσόγονος: Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ψάχνει μέλη, αλλά χρήσιμους ηλίθιους

Αναφορικά με τα πολιτικά δρώμενα, ο κ. Χρυσόγονος, έβαλε «θετικό πρόσημο» στην οικονομική πολιτική των 100 ημερών της κυβέρνησης Μητσοτάκη.

Την ανάγκη για πολιτικές «που θα διασφαλίζουν τη συνέχεια του Ελληνισμού στον ελλαδικό χώρο», υπογράμμισε μιλώντας στο Radio North 98 και στον δημοσιογράφο Βαγγέλη Μωυσή ο συνταγματολόγος και πρώην ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Κωνσταντίνος Χρυσόγονος.

«Η ελληνική κοινωνία δεν είναι βιώσιμη με τα σημερινά δεδομένα. Πρέπει να ενισχυθεί η από το κράτος η οικογένεια και οι γεννήσεις παιδιών να επιδοτηθούν, όχι μόνο με τα 2.000 ευρώ που δίνει η κυβέρνηση αλλά με ένα ολοκληρωμένο πακέτο μέτρων. Και επειδή όλα συνδέονται, θα πρέπει να το κράτος να διαμορφώσει σοβαρή μεταναστευτική πολιτική. Τι σημαίνει αυτό; Να δεις αν χρειάζεσαι, πόσους χρειάζεσαι, για ποιο χρονικό διάστημα και κυρίως ποιους χρειάζεσαι. Τι πληθυσμούς χρειάζεσαι. Να βρεις δηλαδή πληθυσμούς ενσωματώσιμους στον ελληνικό κορμό. Παράδειγμα: μειονότητα των κοπτών της Αιγύπτου που υφίσταται τρομοκρατία από φονταμενταλιστές μουσουλμάνους. Αυτοί θα ήταν ως έναν βαθμό ενσωματώσιμοι.»

Στην παρατήρηση πως κινδυνεύει να χαρακτηριστεί «ρατσιστής» από πρώην συντρόφους του, ο κ. Χρυσόγονος σημείωσε: «Μα δεν είναι θέμα ρατσισμού αλλά τους ποιος μπορεί να ενσωματωθεί στην ελληνική κοινωνία. Για παράδειγμα, ακραίοι τζιχαντιστές δεν μπορούν να εσωματωθούν, ούτε σε έναν χρόνο, ούτε σε 100 χρόνια!»

Αναφερόμενος στις διαφωνίες εντός Ε.Ε. περί έναρξης ή μη της ενταξιακής διαδικασίας Σκοπίων και Αλβανίας, ο νομικός και πρώην ευρωβουλευτής, εξέφρασε την εκτίμηση πως για σειρά λόγων που έχουν σχέσην με την προσαρμογή τους στο ευρωπαϊκό κεκτημένο, δεν πρόκειται να ενταχθούν τα Σκόπια στην Ε.Ε. πριν περάσουν 10 χρόνια τουλάχιστον, ανεξάρτητα από την ελληνική σύνδεση του θέματος με την εφαρμογή της Συμφωνίας των Πρεσπών, για την οποία, απαντώντας σε σχετική ερώτηση σημείωσε: «Ό,τι κι αν λέγεται, οι διεθνείς συνθήκες αλλάζουν μόνο με διμερή επαναδιαπραγμάτευση που φυσικά προϋποθέτει τη διάθεση της άλλης πλευράς να προσέλθει, ή μπορεί να επιδιωχθεί η αλλαγή μονομερώς, με καταγγελία κακής εφαρμογής και παραβίασης από την άλλη πλευρά, σε Διεθνές Δικαστήριο.»

Σχολιάζοντας τα εσωτερικά πολιτικά δρώμενα, ο κ. Χρυσόχογονος, έβαλε «θετικό πρόσημο» στην οικονομική πολιτική των 100 ημερών της κυβέρνησης Μητσοτάκη», ενώ σχολιάζοντας τα τεκταινόμενα στον ΣΥΡΙΖΑ, υπογράμμισε μεταξύ άλλων τα εξής: «Το  32% του ΣΥΡΙΖΑ είναι εκλογικό ποσοστό, αλλά όχι κοινωνικό ποσοστό. Παράδειγμα έχουν ελάχιστη επιρροή στα συνδικάτα και μικρή στην αυτοδιοίκηση, αλλά υψηλή στην κεντρική σκηνή. Αυτή η δυσαρμονία όμως δεν θα κρατήσει πολύ. Αν δεν καταφέρουν οι πρώην σύντροφοί μου να διευρυνθούν, δεν θα μπορέσουν να μείνουν σε τέτοια εκλογικά ποσοστά. Και η δική μου εμπειρία είναι πως δεν θα καταφέρουν να διευρυνθούν γιατί δεν το θέλουν. Δεν ψάχνουν στην πραγματικότητα μέλη με λόγο και συμμετοχή, αλλά ψάχνουν για χρήσιμους ηλίθιους!»