Skip to main content

Δύο project του δ. Αμπελοκήπων-Μενεμένης συζήτησαν Άδωνις-Κυρίζογλου

Ο δήμαρχος συζήτησε με τον υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων δύο πολύ σημαντικά σχέδια που έχει δρομολογήσει ως δημοτική αρχή

Η αξιοποίηση δύο σημαντικών project για τον Δήμο Αμπελοκήπων – Μενεμένης βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης του δημάρχου, Λάζαρου Κυρίζογλου, με τον υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνη Γεωργιάδη.

Ο κ. Κυρίζογλου, παρουσία και του προέδρου του ΦΟΔΣΑ, Μιχάλη Γεράνη, συζήτησε με τον υπουργό ζητήματα του Δήμου (και του φορέα), με κυρίαρχα δύο πολύ σημαντικά σχέδια, που έχει δρομολογήσει ως δημοτική αρχή, πλην όμως δεν έχουν προχωρήσει επαρκώς σε επίπεδο διαδικασιών από την Πολιτεία.

Όπως τόνισε στη Voria.gr ο κ. Κυρίζογλου, «για εμάς είναι επιτακτική η ανάγκη να υλοποιηθούν αυτά τα σχέδια για κρίσιμες αναπτυξιακές υποδομές στον Δήμο μας, που με ευθύνη της προηγούμενης κυβέρνησης έμειναν πίσω. Ενημέρωσα τον κ. Γεωργιάδη για τον σχεδιασμό και τις εξελίξεις στο ζήτημα της αναπαλαίωσης του διατηρητέου εντός του στρατοπέδου Μεγάλου Αλεξάνδρου, αλλά και για την έγκριση του Open Mall του Δήμου μας και ο ίδιος αντιλήφθηκε τη σπουδαιότητα των έργων, οπότε θεωρώ ότι θα συνδράμει, ώστε άμεσα να προχωρήσουμε στην υλοποίησή τους».

Τα δύο project είναι τα εξής:

1. Διατηρητέο κτήριο εντός του στρατοπέδου Μ. Αλεξάνδρου: Το κτήριο είναι ένα στολίδι για την περιοχή, πλην όμως παραμένει αναξιοποίητο. Ο Δήμος έχει κάνει μελέτη ανακαίνισης, αποκατάστασης και αναπαλαίωσης, προκειμένου να μπορεί να χρησιμοποιηθεί, ενώ υπάρχει και σχεδιασμός για να μετατραπεί σε πρότυπη μονάδα παρασκευής φαγητού, με πλήρη εξοπλισμό εστιατορίου, που θα χρησιμοποιηθεί για το κοινωνικό έργο του Δήμου.

2. Open Mall στο εμπορικό κέντρο Αμπελοκήπων: Το Open Mall του Δήμου δεν πήρε την έγκριση, που πήραν τα υπόλοιπα σε Δήμους της Θεσσαλονίκης, λόγω μιας ένστασης. Το γεγονός οδήγησε στην κόντρα μεταξύ Δήμου και προηγούμενης κυβέρνησης. Η δημοτική αρχή επανέρχεται, ώστε να εγκριθεί η πρώτη φάση. Είναι ένα σχέδιο αναπτυξιακό, που θεωρείται ότι θα τονώσει σημαντικά την τοπική αγορά. Αφορά στην ευρύτερη περιοχή της πλατείας Επταλόφου και περιλαμβάνει τα εμπορικά καταστήματα (σε πρώτη φάση όχι τα καταστήματα εστίασης) τμήματος της οδού Βενιζέλου, της οδού Χαλκίδη, της οδού Μ. Αλεξάνδρου μέχρι τη Φιλιππουπόλεως και τμήμα αυτής. Ήδη έχουν συμβληθεί και συμμετέχουν 88 εμπορικά καταστήματα και σε επόμενη φάση θα ενταχθούν και άλλες επιχειρήσεις. Ο Δήμος ζητά να πάρει την έγκριση για να μπορέσει να προχωρήσει άμεσα στην υλοποίηση της παρέμβασης.